خطر تخریب بقعه امامزاده احمد بن علی (ع) در لرستان

خبرگزاری شبستان: حریم امن الهی بقعه امامزاده احمد بن علی (علیه السلام) در روستای محروم خانگاه به دنبال کم توجهی های تاریخی در حال تخریب است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خرم آباد، بقعه متبرکه امامزاده احمد بن علی معروف به نوروز احمدعلی از نوادگان امام سجاد  (علیه السلام )، در روستای خانگاه در نزدیکی روستای چم سنگر سپیدشت(لرستان ) قرار دارد.

 

 

خانگاه محل زندگی شهید علیرضا خادمی بوده است و چند جانباز را در دوران دفاع مقدس تقدیم انقلاب کرده است.

 

مردم روستای خانگاه شیعه مذهب بوده و علاقه زیادی به دین و مذهب بویژه بقعه متبرکه امامزاده احمد بن علی (علیه السلام) دارند.

 

 

خانگاه روستایی است که در منطقه ای محروم قرار دارد، این منطقه هنوز برق و آب لوله کشی ندارد و به رغم اینکه خانگاه تابستان هایی گرم دارد و زمستان هایی سرد اما این منطقه گاز هم ندارد.

 

منطقه خانگاه همچون سایر نقاط استان لرستان دارای آب و خاکی مساعد است و کشاورزی و باغداری در این منطقه رونق دارند.

 

 غالب مردم منطقه خانگاه از دیر باز باغدار بوده و به رغم محرومیت منطقه، مردمی فقیر و تهیدست محسوب نمی شوند که با تکیه بر کرم الهی وتوان خود  وبا کشاورزی و باغداری روزگار خود را به خوبی سپری می کنند.

 

 

اما نبود زیرساخت های چون راه دسترسی آسان به شهر، نبود برق به عنوان زیرساختی برای زندگی بهتر در روستا موجب شده است که مرگ مردم روستا گاه بیماری و زنان روستا گاه زایمان  تهدید کند.

 

بسیاری از مردم منطقه خانگاه از این مشکلات به تنگ آمده و به شهرها کوچ کرده اند و هم اکنون 23 خانواده در روستا زندگی می کنند.

 

بنای بقعه متبرکه امامزاده احمد بن علی (علیه الاسلام)  از لحاظ ساختمانی بسیار فرسوده است به نحوی که بیم آن می رود هر لحظه فرو ریزد.

 

 

این بنا از گل و خشت بنا شده و بر روی نمای بیرونی آن ترک های عمیق دیده می شود و با توجه به بارش باران و برف در منطقه بیم آن می رود که با بادی، بارش تند بارانی و یا برف سنگینی به یک باره تخریب شود.

 

همچنان که هر سال تابستان در این منطقه آب نماهایی نصب می شود در بارش های پاییزی آب این آب نما ها را تخریب می کند.

 

این بقعه متبرکه مامن مردم  منطقه محروم خانگاه و روستاهای اطراف است و زائران به رغم  راه سخت رسیدن از نقاط مختلف خود را برای زیارت این بقعه متبرکه به روستای خانگاه می رسانند.

 

 

این بقعه متبرکه امروز در حال تخریب است و داد اهالی روستای خانگاه برای جلب حمایت نهاد ها و ارگان ها  به فریاد رسیده است.

 

کارشناسان میراث فرهنگی به هیئت امنای این بقعه متبرکه عنوان کرده اند، به علت قدیمی بودن سازه به سازمان اوقاف نیز اجازه هیچ گونه فعالیتی جهت نوسازی و توسعه داده نمی شود، مگر اینکه بعد از ترمیم  مقبره توسط سازمان میراث فرهنگی.

 

آیا مردم مومن منطقه که گاه دلتنگی خود را به این حریم امن الهی می رسانند و دمی را با معبود الهی خلوت می کنند، همچنان باید  سالیان متمادی دیگری نیز در ارزوی ساخت این مقبره در حسرت بگذرانند؟؟

 

علی محمدخادمی، از اهالی روستای خانگاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه  اجدادش از قدیم الایام خادم این امامزاده بوده اند، گفت: قبل از سال 1340 این بقعه بازسازی  و مرمت شده است.

 

 

وی با بیان اینکه نمای بیرونی این بقعه متبرکه در حال تخریب شدن است، افزود:  از سوی اوقاف و امور خیریه استان پی گیری های به عمل آمده اما تاکنون اقدام عملی صورت نگرفته است.

 

خادمی، که بسیار از این وضعیت رسیدگی به بقعه متبرکه امامزاده احمد بن علی معروف به نوروز احمدعلی ابراز تاسف داشت، بیان کرد: به رغم صعب العبور بودن منطقه، روستای خانگاه حدود هفت کیلومتر با ایستگاه راه آهن فاصله دارد و این خود می توانست زیرساختی برای رسیدگی بیشتر به منطقه و وضعیت نابسامان این بقعه متبرکه باشد.

 

وی در ادامه با اشاره به محرومیت روستا، افزود: نبود برق، آب لوله کشی، گاز و مراکز بهداشتی و درمانی دردی و آموزش بزرگ برای مردم منطقه است.

 

 

خادمی، با اشاره به اینکه بیماران این روستا مشقت های زیادی را برای رسیدن به مراکز درمانی در شهرها تحمل می کنند، ادامه داد: مدتی پیش پیرمردی در میان باغ خود مشغول آبیاری باغ بود که مار وی را نیش زد، اما متاسفانه به دلیل صعب العبور بودن منطقه هنوز به جاده اصلی نرسیده بود که فوت شد.

 

وی در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی نعمتی الهی بود، افزود: انتظار می رود مسئولان جهت بازسازی بقعه متبرکه امامزاده احمد بن علی معروف به نوروز احمدعلی به یاری مردم منطقه آمده و همدوش با آنان در جهت بازسازی این حریم الهی تلاش کنند.

 

 

خادمی، همچنین با انتقاد از نبود راه دسترسی مناسب در روستا، افزود: احداث چند آب نما  که در بارش های باران پاییزی  از بین رفتند تنها کارعمرانی بوده است که در این روستا انجام شده است.

 

نبود راه دسترسی  از عامل های رسیدگی نشدن به بقعه متبرکه امامزاده احمد بن علی است

 

 

حجت الاسلام محمد جواد عباس زاده، معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه استان لرستان، در این خوص به خبرنگار شبستان، گفت: صعب العبور بودن منطقه از جمله عامل های است که تاکنون به این بقعه متبرکه به خوبی رسیدگی نشده است.

 

وی با اشاره به اینکه کارشناسان اوقاف و امورخیریه سالانه چند مورد از بقاع متبرکه بازدید به عمل می آورند، افزود: در این بازدید ها مشکلات  بقاع متبرکه بررسی و با تخصیص اعتبار در جهت رفع این مشکلات اقدام می شود.

 

حجت الاسلام عباس زاده، با اشاره به اینکه در سال جاری چند مورد از این بقعه متبرکه بازدید به عمل آمده و راه های رسیدگی به آن  وبازسازی بقعه متبرکه بررسی شده است، افزود: با تشکیل هیئت امنا برای ابن بقعه متبرکه و رفع مشکل اعتباری کار بازسازی این بقعه متبرکه

پی گیری خواهد شد.

 

حسینیه ای در جوار بقعه امامزاده احمد بن علی(ع) احداث می شود

 

مسلم رضایی پور، سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان خرم آباد، در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: این بقعه متبرکه در منطقه ای دور افتاده و صعب البور قرار دارد.

 

وی که به تازگی به عنوان سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان خرم آباد، منصوب شده و تا قبل از این در بازرسی اداره کل اوقاف و امور خیریه مشغول به خدمت به بوده است، افزود: طی اسفند ماه سال گذشته  درپی درخواستی از سوی اهالی روستا، هیئتی متشکل از مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان، مسئول بعثه رهبری در حج و زیارت استان، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان الیگودرز و یکی از اهالی روستای خانگاه به بازدید از این بقعه متبرکه رفتند و وضعیت امامزاده بررسی شد.

 

رضایی پور، ادامه داد: پس از بررسی وضعیت آن احتمال میراثی بودن بنا نیز بررسی شد و به رغم اینکه هیچ تابلوی وجود نداشت که میراثی بودن بنا را نشان دهد، نامه به میراث فرهنگی استان ارسال شد در جهت بررسی وضعیت.

 

وی، ادامه داد: در ادامه تلاش شد با تشکیل هیئت امنا برای بقعه متبرکه از اهالی روستا و طی پروسه اداری لازم در کمیسیون انتصاب هیئت امنا کار صدور احکام هیئت امنا پی گیری شود.

 

رضایی پور، افزود: در دیگر اقدام برای بقعه متبرکه مهر طراحی و دستور ساخت آن صدر شده و با افتتاح حساب به نام امامزاده مهر در اختیار هیئت امنا قرار گرفت.

 

این مقام مسئول، بیان کرد: در دیگر اقدام از محل اعتبارات سال 94 اعبتاری معادل 40 میلیون ریال به این بقعه متبرکه اختصاص داده شد و به حساب امامزاده واریز گردید.

 

وی ادامه داد: جواب استعلام از میراث فرهنگی استان نیز طی 12 تیرماه ارسال شد و در این جوابیه میراثی بودن بنا تایید شده است.

 

رضایی پور، ابراز کرد: همچنین در این نامه میرث فرهنگی آمده است که در در ردیف اعتباری سال جاری اعتباری از سوی این نهاد برای  مرمت و بازسازی این بقعه متبرکه اختصاص خواهد یافت.

 

سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان خرم آباد، افزود: از سوی اوقاف و امور خیریه استان نیز در سال جاری بودجه ای تخصیص خواهد یافت.

 

رضایی پور، با بیان اینکه چون بقعه میراثی است عملا دست ما برای بازسازی بقعه متبرکه بسته است، خاطرنشان کرد: اما در خارج از محدوده میراثی حسینیه ای توسط اوقاف و امور خیریه استان احداث خواهد شد.

 

با توجه به صعب العبور بودن مسیر دسترسی به این آستان مقدس که باعث افزایش هزینه ترمیم هم خواهد شد، این سوال باقی می ماند باتوجه به قداست مکان و کم توجهی سازمان میراث فرهنگی به این مقبره جهت بازسازی ان در سالیان گذشته که موجب از دست رفتن بنای امامزاده شده است و چه اصراری به حفظ بنای امامزاده به این شکل وجود دارد.

 

یا با این بوجه های عنوان شده که میزان آن مشخص نیست، این آستان تا چه زمان دیگری ترمیم خواهد شد؟؟آیا اگر در سالیان قبل توجهی به آستان مقدس امامزاده احمد بن علی(ع)  می شد مقبره این امامزاده به این حال و روز می افتاد؟؟

 

کد خبر 561459

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha