فعالیت اقتصادی در مسجد قداست مسجد را زیر سوال نبرد

خبرگزاری شبستان: مدیر ناحیه شهید مطهری مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به اینکه ظاهر زیبا و معماری اسلامی ـ ایرانی مسجد به منظور در آمدزایی نباید مورد صدمه واقع شود، گفت: فعالیت اقتصادی نباید به قداست خانه های خدا ضربه وارد کند.

 حجت الاسلام سید محمد حسین میرشاه ولد در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان  با تاکید بر لزوم حفظ استقلال مالی مساجد گفت: مساجد در گذشته هزینه های بالایی نداشتند، اما در حال حاضر با توجه به هزینه های گزاف اداره مساجد، نمی توان انتظار داشت، برای کسب در آمدشان فعالیت اقتصادی نداشته باشند.

 

وی بیان کرد: مساجدی که رقبات ندارند، مجبورند که برای کسب در آمد، به فعالیت های اقتصادی روی آورند، اما این فعالیت اقتصادی نباید به قداست خانه های خدا ضربه وارد کند.

 

مدیر ناحیه شهید مطهری مرکز رسیدگی به امور مساجد خاطر نشان کرد: در برخی مواقع دیده می شود، برای رفع نیازهای اقتصادی در بخشی از مسجد آشپزخانه ایجاد می شود و بوی غذا در فضای شبستان مسجد پیچیده می شود که این اقدام ناخوشایندی است.

لزوم حفظ  قداست و حرمت مساجد

میر شاه ولد بر لزوم حفظ  قداست و حرمت مساجد تاکید کرد و گفت: ظاهر مساجد باید نشان دهنده و دعوت کننده به سوی معنویت باشد، از این رو نباید ظاهر زیبا و معماری اسلامی ـ ایرانی آنها به منظور در آمدزایی مورد صدمه واقع شود.

 

وی اظهار کرد: می توان، در مساجد در آمد زایی داشت، اما حرمت آن را هم حفظ کرد، به نحوی که نقشه ساختمان مسجد به گونه ای طراحی شود که مزاحمتی با وقت نماز و فضای عمومی مسجد نداشته باشد و قداست و معنویت آن ها نیز حفظ شود.

مشکل مساجد را نبود پشتیبانی مالی

مدیر ناحیه شهید مطهری  مرکز رسیدگی به امور مساجد، مشکل مساجد را نبود پشتیبانی مالی عنوان کرد و افزود: امروز ائمه جماعات دسترسی به منابع مالی ندارند، فقط برخی از مساجد دارای موقوفه هستند.

 

میر شاه ولد با اشاره به نقش بی بدیل مساجد در تبیین ابعاد گسترده اقتصاد مقاومتی گفت: با توجه به اینکه مسجد محول حضور اقشار مختلف مردم است، ائمه جماعات می توانند با بررسی و ارایه مباحثی در خصوص اقتصاد مقاومتی و همچنین دعوت از کارشناسان، مردم را بیش از پیش با این مساله آشنا کنند.

 

 وی با اشاره به اینکه امام جماعت و متولیان مسجد با توجه به جایگاه مهمی که در مسجد و به تبع در محله دارد، به عنوان مرجع به شمار می آیند، تصریح کرد:  آنها باید در بحث نظام کار و تشویق به تولید و استفاده از تولیدات داخلی، بسیار سنجیده عمل کنند.

 

مدیر ناحیه شهید مطهری مرکز رسیدگی به امور مساجد،  گفت: استفاده از محصولات کم مصرف و کم هزینه و جلوگیری از اتلاف نیرو و انرژی با مدیریت صحیح و سنجیده منابع و نظارت بر کارکرد وسایل مورد نیاز مسجد و نیز به روزرسانی ابزار آلات با تاکید بر استفاده از تولیدات داخلی تا حدی می تواند به صورت عملی، زمینه ساز انجام اقتصاد مقاومتی باشند و الگویی برای رفتار مسجدی ها شود.

 

 میرشاه ولد اذعان کرد: خود مسجد باید نمادی از اقتصاد سالم  و فعال باشد. از وسایل مسجد تا فعالیت های اقتصادی که در محیط مسجد انجام می شود، همگی باید بر مبنای اقتصاد مقاومتی تنظیم و مدیریت شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 561375

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha