پژمانفر: فرهنگ اولویت دولت ها نیست/ به هیچ وجه با موسیقی در کشور مخالف نیستیم

خبرگزاری شبستان: رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ظهر امروز، مهمان سومین اجلاس سراسری مدیران کل فرهنگ و ارشاد استانها شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، حجت الاسلام والمسلمین پژمان فر در سومین روز از سومین اجلاس سراسری مدیران کل فرهنگ و ارشاد استانها آغاز سخنانش به نگاه دولت ها نسبت به مسائل فرهنگی دولتها اشاره کرد و گفت: نه در دولت قبل و نه دولت حاضر فرهنگ در اولویت قرار ندارد چرا که دولت ها در بیان سیاست هایشان و در تریبون هایی که دارند فرهنگ را به عنوان مهمترین موضوع معرفی می کنند؛ اما وقتی به حوزه عملیات می رسد که نشان دهنده سیاست های واقعی دولتهاست حوزه فرهنگ ظرفیت‌های واقعی خود را نمی تواند بروز و ظهور دهد.

وی با اشاره به سبقه اش در کمیسیون تلفیق ادامه داد: در چهار سال گذشته در کمیسیون تلفیق مجلس حضور داشتم و شاهد تنظیم بودجه های سالانه بودم. همواره گفته ام که سیاست های دولت ها را باید در اینجا پیدا کرد که دولت ها چه چیزی را دنبال می کنند. اولویت را اینجا می توان پیدا کرد که اولویت وزارت خانه های مختلف چیست و به چه مسائلی بیش از همه اهمیت می دهند. به عنوان مثال می توان فهمید که وزارت مسکن و شهرسازی در سال پیش رو به راه های ریلی می اندیشد یا مسکن یا هواپیمایی؟

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: بنابراین لایحه بودجه تنها یک لایحه برای بودجه و هزینه نیست بلکه امروز لایحه بودجه را مهمترین سند سیاستی یک دولت می دانند که دولت براساس آن کار خود را انجام می دهد. گرچه کشور ما فرهنگ دوست است و توجه ویژه به این حوزه در این کشور طبیعی است اما در مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا موضوع فرهنگ در لایحه بودجه ما خودش را نشان نمی دهد و به این مسئله اهتمام جدی نشده است.

پژمانفر گفت: به اعتقاد من دعوا بر سر سهم دستگاه های مختلف متولی امور فرهنگی یک دعوای انحرافی است و مسئله اصلی این است که اصولا بودجه فرهنگی در کشور بسیار کم است و باید برای اصلاح این امر یک صدا تلاش کرد.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه سخنان خود از تمرکز امکانات در پایتخت انتقاد کرده و ادامه داد: یکی از مسائل مهمی که باید عرض کنم این که ما نتوانستیم در نقاط مختلف کشور ظرفیت های مناسبی را ایجاد کنیم که علتش تمرکز بر روی تهران است. یک تقابل جدی محرومیتی است که بین شهرستان ها و تهران ایجاد شده و همه امور در تهران متمرکز شده است و اجازه نداده که شهرستان های ما ظرفیت ها و توانایی های خود را به نمایش بگذارند.

پژمان فر گفت: امروز با مسئله ای روبه رو هستیم که اعتبارات با همین وضعیت نابسامانش برای استانها و شهرستانها نابسامان تر است. به دلیل تمرکزی که در تهران وجود دارد، بودجه ای که از مرکز به دست استانها می رسد مانند یک گلوله برف است که تا به آنجا می رسد چیزی از آن باقی نمی ماند و آنچه هم به دست استانها می رسد تنها برای حقوق و مزایا و مسائل جاری صرف می شود و به غیر از آن چیزی باقی نمی ماند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: از سویی دیگر فاصله میان هنر انقلابی و ایرانی ما با آنچه در تهران اتفاق می افتد قابل توجه است. چیزی که نماد ایرانی و انقلابی ما هست همان چیزی است که ما باید آن را در استانهای خودمان بیابیم. در اینجا به عنوان یک تقاضا عرض می کنم ما انتظار داریم که اگر ارتقایی در شاخص های اعتباری داشته باشم بتوانیم به سراغ استان ها و شهرستان ها برویم و از این ظرفیت ها استفاده کنیم.

پژمان فر در ادامه ی صحبت هایش به بیان برخی از انتقادات نسبت به فعالیت های استانی پرداخت و گفت: نمایشگاه کتاب و قرآن در بسیاری از استانها به صورت کلیشه ای برگزار می شود و از تاثیرگذاری لازم برای گسترش مطالعه و محشور بودن با قرآن بدور است. در جشنواره فجر هم باید تمرکز زدایی شود که در برخی از استانها برگزار و در برخی دیگر برگزار نمی شود. جشنواره فجر موضوعی ملی است که در همه استانها باید نمود خود را نشان دهد وتنها به تهران متمرکز نشود.

وی ادامه داد: وضعیت سالن های سینما، گالری ها و تئاترها در استانها بسیار نامناسب است و باید در این باره تلاش هایی انجام شود. همچنین بیمه هنرمندان و خبرنگاران نیاز به یک توجه اساسی دارد.

پژمان فر در ادامه صحبت هایش به موضوع عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: من در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم اصرار بر این کرده ام که رییس محترم جمهور به عنوان رییس این شورا از همه 23 دستگاه فعال در این حوزه گزارش عملکرد بخواهند و معتقدم که در اصل این اشتباه است که یک مقوله فرهنگی به یک دستگاه امنیتی واجد قوه قاهره سپرده شود چرا که مسایل متعددی پس از آن بوجود خواهد آمد. گرچه این موضوع نکات امنیتی هم دارد اما عفاف و حجاب موضوعی فرهنگی است و دادن این مسئله به یک ارگان امنیتی این تلقی را به وجود می آورد که انگار این مسئله امنیتی است و چندان بازخورد مناسبی در سطح جامعه ندارد. به نظرم حتی اگر دستگاه امنیتی به این حوزه ورود می کند باید در نقش مکمل در کنار متولی اصلی فرهنگی باشد.

وی تصریح کرد: البته تا کنون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم به نوعی رفتار نکرده است تا این استنباط بوجود آید که تمایلی به تولیت این موضوع را به طور کامل دارد.

در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: من یک فرد فرهنگی و در واقع یک کارشناس فرهنگی هستم و بسیار فیلم می بینم و در حوزه موسیقی هم بر روی نظرات امام راحل و مقام معظم رهبری کار کرده ام و می دانم که نقطه نظرات ایشان حتی در زمینه موسیقی پاپ چیست و به صراحت بیان می کنم که ما به هیچ وجه با موسیقی در کشور مخالف نیستیم. بلکه با حواشی آن در برخی موارد مخالفیم.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: به تمام همکارانم تاکید کرده ام که با مقوله فرهنگ، فرهنگی برخورد کنند و از برخورد سیاسی با این حوزه اجتناب کنند و دو رویکرد تقنینی و نظارتی را در این دوره مجلس پی خواهیم گرفت و مهندسی فرهنگی از اولویت های ما است.

این نماینده مجلس در انتهای سخنان خود از کلیه مدیران حاضر در جلسه تقاضا کرد که دفتر شورای فرهنگ عمومی استانها را جدی تر بگیرند و نسبت به تشکیل این دفتر در شهرستانها نیز اقدام کنند.

پس از این سخنان بسیاری از مدیران کل به ذکر نکاتی پرداختند که مهمترین آنها انتقاد از تصمیم گیرندگان متعدد و بر اساس سلیقه های شخصی در حوزه فرهنگ، کمبود بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود و از رییس کمیسیون فرهنگی مجلس درخواست حمایت قانونی از رفتار قانونی و نظارت بر دخالت های غیر قانونی داشتند.

کد خبر 561060

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha