به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، مهدی ایزدی، معاون تعاون و امور اجتماعی بنیادشهید و امور ایثارگران در نشست خبری امروز در جمع اصحاب رسانه با اشاره به بخشنامه ای درباره گلزار شهدا گفت: بخشنامه ای از دوران مدیریت سابق در بحث گلزار شهدا وجود داشت که باید برای مرمت و مناسبت سازی مزار از خانواده ها رضایت گرفته می شد و پس از کسب رضایت کار مناسب سازی مزار انجام می گرفت.
وی افزود: طبیعی است وقتی می خواهید مزاری را به صورت یکنواخت و منظم دربیاوریم امکان شکستگی نیز وجود داشته باشد اما مسئولان امر با دقت این مناسبت سازی را انجام می دهند تا گلزار شهدا به عنوان یک اثر فرهنگی و ارزشی برای آیندگان باقی بماند.
ایزدی در پاسخ به این پرسش که آیا محیط بانانی که توسط اشرار کشته شده اند شهید محسوب می شوند، گفت: طبق آیین نامه تعیین احراز مصادیق شهدا که در سال 93 به پیشنهاد بنیاد و ستاد کل نیروی مسلح به دولت ارایه شد و به تصویب رسید احراز شهادت مقابله با دشمن و گروه های معارض است. همچنین در برخی از مناطق مرزی حساس که به عنوان مناطق عملیاتی که نوعی مقابله با ورود دشمن است این آیین نامه صدق می کند.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیادشهید و امور ایثارگران بیان کرد: معقولات خدمت در آیین نامه پیش بینی نشده است چرا که بسیاری شغل ها در نهادها از نوع کارهای سخت و با خطر بالا است همانند آتش نشانی، کار در پالایشگاه ها، کار در معادن که فرد خود نیز با خطرات آگاهی دارد و بنا نیست فردی که در این رابطه کشته می شود، شهید محسوب شود اما برخی از آتش نشانان که شغل شان متفاوت است شورای شهر تصویب کرد تا به عنوان شهدا احراز شوند و شهرداری به خانواده آنان خدمات ارایه دهد.
ایزدی بیان کرد: در بند 14 ماده 3 همین آیین نامه افرادی که به سبب ماموریت محوله مانند پاسداری از اماکن و اموال و محیط زیست و همچنین اماکن نیروی مسلح که شورای امنیت ملی موظف به حراست است اگر مورد هجوم دشمن و معارض کشته شود، شهید محسوب می شود.
وی خاطرنشان کرد: محیط بانانی که با معارضان درگیر و کشته شوند اگر محیط زیست مدارک و مستندات را به بنیادشهید ارجاع دهد و شهادت محیط بان احضار شود خانواده آنان از خدمات بنیادشهید بهره مند می شوند.
وی درباره اشتغالزایی برای خانواده های شهید و ایثارگران بیان کرد: متاسفانه به دلایل مختلف همانند تحریم و مدیریت در برخی از مشاغل امروز شاهد هستیم بسیاری از هموطنان ما از بیکاری رنج می برند، طبق قانون باید 25 درصد از استخدام ها سهم ایثارگران باشد.
ایزدی ادامه داد: طی سه سال گذشته 38 هزار اشتغال ایجاد کرده ایم و هر سال حدود 20 هزار نفر یا استخدام شده اند یا برای آنان شغل ایجاد کرده ایم و از 47 هزار فرزند شهید 8 هزار نفر از آنان استخدام شده اند.
ایزدی بیان کرد: تعداد 175 هزار والد شهید در قید حیات هستند در حالی که باید 400 هزار نفر باشند و میانگین سن آنان 79 سال است.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیادشهید و امور ایثارگران درباره ارایه تسهیلات مسکن تصریح کرد: موظفیم تا با بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی نسبت به تامین یا ساخت مسکن برای خانواده شهدا و ایثارگران اقدام کنیم و در شهرهایی که سازمان ملی مسکن زمین دارد به خانواده شهدا بدهد. هفته گذشته 45 هزار خانه در شهر قم افتتاح شد که با مشارکت سازمان ملی مسکن بود.
وی درباره مطالبات جامعه ایثارگری نیز بیان کرد: به دلیل کسری بودجه از سال های 76 به بعد تصویب قانون آزادگان در خصوص جانبازان با تاخیر مواجه شده بود. 3800 میلیارد تومان دولت بدهکار خانواده شهدا بود که مطالبات همه آزادگان و جانبازان تا سال 91 پرداخت شد و در شش ماهه دوم امسال نیز بخشی از مطالبات سال 92 پرداخت می شود و در سال 94 مطالباتی نداشتیم.
وی یادآور شد: مطالبه ذخیره مرخصی خانواده شهدا که به دستگاه های اجرایی ارجاع داده شده بود هنوز پرداخت نشده که باید دولت برای پیگیری آن که حدود هزار میلیارد تومان است، اقدام کند.
وی درباره ارایه خدمات به اتباعی که در سوریه و عراق به عنوان مستشار از سوی ایران اعزام شده اند نیز گفت: اگر ساکن یا مقیم ایران باشند همانند سایر شهدای جبهه و جنگ از آنان حمایت می شود اما یکی از مشکلات آنان تابعیت است. اگر از تابعیت ایران برخوردار نباشند خدمات ارایه می شود اما با موانعی مواجه هستند.
به گفته معاون تعاون و امور اجتماعی بنیادشهید و امور ایثارگران، بیش از 88 مرکز مشاوره در سطح کشور به خانواده شهدا و ایثارگران خدمات ارایه می دهند.
نظر شما