به گزارش خبرنگار شبستان، مروارید، استاندار ایلام امروز در شصت و دومین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان گفت: استان ایلام 20 هزار کیلومتر وسعت دارد و از نظر وسعت جزء 22 استان کشور است و 430 کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد و همچنین طبق آمار سال 93 جمعیت این استان حدود 600 هزار نفر برآورد شده است و جزء استان های جوان کشور می باشد.
وی با بیان اینکه بحث کار و اشتغال از موضوعات مهم جوانان این استان است، بیان کرد: در سال 92 جزء 3 استان بیکار کشور بودیم. با توجه به فعالیت هایی که صورت گرفته در حال حاضر از لحاظ بیکاری در رتبه پانزدهم قرار داریم.
مروارید با اشاره به آسیب های اجتماعی در استان ایلام تصریح کرد: خوشبختانه استان ما هنوز در آسیب های اجتماعی در رده های آخر قرار دارد و در زمینه طلاق و مواد مخدر جزء بیست و سومین استان هستیم.
وی با بیان اینکه استان ایلام در زمینه طلاق رشد داشته، اظهار کرد: افزایش طلاق در جامعه یکی از پیامدهای توسعه در کشور می باشد. در سال گذشته 5 هزار و 810 ازدواج در استان ایلام انجام شده که 643 مورد آن منجر به طلاق شده است.
وی با بیان اینکه استان ایلام از نظر سوادآموزی جزء استان های خوب کشور است، افزود: ما 96 درصد داوطلب داریم و 49 هزار نفر از جوانان ما دانشجو می باشند.
استاندار ایلام با اشاره به وجود 70 هیئت ورزشی در استان ایلام گفت: در استان های دیگر این هیئت به بخش غیر دولتی و جاهای دیگر وصل است ولی در ایلام این هیئت ها وجود ندارد باید توجه ویژه به این موضوع شود و هیئت های ورزشی در آنجا تقویت شود.
وی ادامه داد: استان ایلام توان اداره تیم های فوتبال و ورزش را ندارد در حالی که ورزش می تواند جذب کننده و پرکننده اوقات فراغت جوانان باشد.
وی با بیان اینکه در حوزه مذهبی نسبت به استان های دیگر بهتر است، افزود: به این دلیل است که سازمان بسیج در آنجا فعالیت های خوبی انجام می دهد و 30 درصد جوانان را کسب کرده و از لحاظ مادی نیز وضعیت نسبتا خوبی دارد.
وی با بیان اینکه بخشنامه هایی مبنی بر خصوصی سازی برای استان ایلام صادر می شود، تصریح کرد: برخی می گویند باید سالن های ورزشی را به بخش خصوصی واگذار کنیم ولی ما نمی توانیم باید یک سیاست دیگری برای آن تبیین شود ولی با این وجود میزان سرانه سالن های ورزشی در استان ایلام مطلوب است.
وی با بیان اینکه ما در زمینه مسایل فرهنگی مشکلاتی داریم، افزود: قبل از انقلاب استان ایلام 30 هزار نفر جمعیت و یک سینما داشت ولی بعد از پیروزی انقلاب همان یک سینما هم از بین رفت.
وی با بیان اینکه ساماندهی امور جوانان باید سیستماتیک باشد، بیان کرد: سازمان های مردم نهاد کمک خوبی در این زمینه هستند اما آنها هم از لحاظ روحی و مالی نیاز به تقویت دارند.
وی ادامه داد: سازمان جمعیت جوانان هلال احمر از ظرفیت خوبی برخوردار هستند و با توجه به امکاناتی که دارند می توانند جوانان را به صورت تشکیلاتی وارد کار کنند و راحت تر جذب بازار کار شوند.
وی بر لزوم توجه به استفاده از فضای مجازی تاکید کرد و افزود: بسیاری از جوانان بدون اینکه نظارتی بر آنها وجود داشته باشد از فضای مجازی استفاده می کنند. ما باید فضاهای مشابهی مانند فضای مجازی ایجاد کنیم تا از این طریق بتوانیم بر کارهای جوانان نظارت داشته باشیم.
مروارید از کاهش 10 درصدی خودکشی در استان ایلام خبر داد و افزود: استان ایلام در زمینه خودکشی از 30 سال گذشته تاکنون در رتبه اول بوده هرچند در طول این 30 سال هم مطالعات مختلفی در این زمینه صورت گرفته تا علت و عوامل بروز این آسیب در استان و با توجه به آماری که در حال حاضر داریم از سال 93 تا 94 خودکشی 10 درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: قبل از انقلاب اگر یک نفر خودکشی می کرد حتی در مراسم تدفین اش کسی شرکت نمی کرد ولی در حال حاضر این موضوع به یک امر عادی تبدیل شده است.
وی از خودکشی چند نفر از شهروندان ایلامی طی 4 ماهه گذشته خبر داد و گفت: این افراد از خانواده های مرفه و پولدار استان ایلام بودند که هیچ مشکلی هم نداشتند اینکه چرا این فرهنگ در استان ایلام قالب شده نیازمند بررسی و تحقیقات زیادی است.
وی با اشاره به نرخ بیکاری 11.5 درصدی استان ایلام گفت: تعداد فارغ التحصیلان جوان ما بین سنین 21 تا 23 در نوسان است و از سال 85 تا 90، 30 هزار نفر از جمعیت استان کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه استان ایلام از ظرفیت های زیادی برخوردار است، خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب توجهی به این ظرفیت های نمی شد و بعد از انقلاب نیز بلافاصله با جنگ تحمیلی مواجه شدیم ولی 15 سالی است که شرایط استان بهتر شده است.
وی گفت: در سال 93 و 94 هشت هزار نفر بیمه ثالث شدند و هشت هزار نفر نیز بیمه داشتیم در مجموع از این 35 هزار نفر توانستیم برای 16 هزار نفر اشتغالزایی کنیم و از رتبه سوم به رتبه پانزدهم برسیم.
نظر شما