به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، امینحسین رحیمی، رئیس سابق دیوان محاسبات کشور در مراسم تودیع و معارفه رئیس و دادستان دیوان محاسبات که امروز دوشنبه 4 مرداد گفت: هدف و تلاش ما در این دیوان این بود که در توسعه کشور موثر باشیم و پولی را که در کشور خرج می شود مورد نظارت قرار دهیم که این پول به درستی خرج شود البته زمانی درست خرج می شود که در کشور توسعه را به همراه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در دیوان محاسبات کمیتههای تعاملی تشکیل دادهایم، اظهار کرد: ما بحث پیشگیری از تخلفات را در این کمیتهها پیگیری کردهایم و در دستور کار قرار دادهایم و آموزشهای به موقع را برای مدیران داشتیم که هدف ما از این موضوع استقرار سیستمهای کنترل داخلی بود.
رحیمی ادامه داد: اینکه ما می گوییم سیاستمان اقدامات پیشگیرانه است معنایش این نیست که با تخلفات برخورد نشود. زیرا در این دوره که بنده در دیوان محاسبات بودهام احکامی برای برخی از مدیران متخلف صادر شد که در هیچ دورهای سابقه نداشت.
وی با توصیه به عادل آذر گفت: ما پروندههای سنگینی را در دیوان محاسبات مورد پیگیری قرار دادهایم و گزارش داده ایم اما در این زمینه اطلاع رسانی نکردیم و بنده به شما توصیه می کنم که حتما یک سخنگو داشته باشید تا از اقداماتی که انجام می دهید گزارشی را به افکار عمومی ارایه دهند.
رحیمی با بیان اینکه مهمترین کار دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه است، گفت: ما طبق قانون گزارش تفریغ بودجه را فقط به مجلس ارایه می کردیم این در حالی است که از سال 92 به بعد علاوه بر مجلس برای مردم نیز این گزارش را در سایت خود دیوان محاسبات ارایه دادهایم.
وی از لاریجانی خواست که ترتیبی اتخاذ کند که گزارش تفریغ بودجه فقط به مجلس ارایه نشود زیرا این گزارش با گزارش تخلفات ارایه می شود.
رئیس سابق دیوان محاسبات در مراسم تودیع خود با انتقاد بودجه جاری کشور گفت: ما هر ساله در گزارش تفریغ نوشتهایم که افزایش سرسام آور بودجه کشور بسیار به ضرر کشور است و کشور را به بن بست می رساند و اگر اینگونه ادامه بدهیم پولی برای بودجه عمرانی نمی ماند.
وی اظهار کرد: یکی از مسایلی که باعث شد فیشهای نامتعارف در کشور به وجود آید این است که پول زیادی در اختیار دستگاههای اجرایی قرار می گیرد و این اتفاق خوب نیست.
رحیمی از مهمترین اولویتهای دولت در سال های آینده را با توصیه به نوبخت بودجه ریزی عملیاتی عنوان کرد و ادامه داد: برخی از مسئولان و نمایندگان در بحث فیش های حقوقی به گونه ای سخن گفته اند که گویا دستگاههای نظارتی نظیر سازمان بازرسی و دیوان محاسبات کوتاهی کردهاند که این دوستان از روز کار دیوان محاسبات اگاهی کامل نداشتهاند زیرا کار دیوان محاسبات نظارت بعد از خرج است.
وی با بیان اینکه طبق قانون دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه هر سال را سال بعد تهیه می کند گفت: اغلب این حقوقهای نامتعارف مربوط به سال 94 است که ما هنوز تفریغ بودجه این سال را اماده نکردهایم و در حال بررسی است.
وی اضافه کرد: اغلب این فیشها مربوط به بیمه ها و بانکهاست که فوق العاده خاص برای آنها تصویب شده است ما نیز گفته ایم که فوق العاده خاص قانونی است اما نباید مبنای دریافت وام قرار گیرد چون آنها چند برابر حقوقشان وام می گیرند.
وی گفت: اگر روش دیوان محاسبات اشتباه است و باید حسابرسیهایش به روز باشد درست است اما ما سه ماه یکبار به مسایل رسیدگی می کردیم و گواهی نیز ارایه می دادیم.
وی با اشاره به اینکه بعد از سخنان لاریجانی در مورد حقوقهای نامتعارف 25 پرونده در این زمینه در دیوان برای مدیران تشکیل شده است، گفت: اینکه رسانهها بحث برخورد با فساد را مورد دقت قرار داده این موضوع مبارکی است زیرا فشار افکار عمومی مهمترین ضمانت برای بررسی فساد است ما فقط با برخورد قضایی نمی توانیم با فساد برخورد کنیم بلکه با کمک رسانهها می توانیم در این زمینه اقدامات به موقعی را داشته باشیم.
وی اضافه کرد: در بحث فیشهای حقوقی کسانی بوده اند که فساد نیز کرده اند اما این تعداد انگشت شمارند زیرا بسیاری از این دریافتیها براساس قوانین و مقررات بوده است.
نظر شما