سید سجاد جلینی مدیر فرهنگسرای انتظار شهرداری مشهد و دبیر اولین جشنواره مسجدی ها به خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد گفت:از صدر اسلام که پیامبر(صلی الله علیه وآله)همه فعالیتهایش را در مسجد انجام می داد تا همین انقلاب خودمان حتی سده های ۳ و ۴ هجری که ما رشد علمی و فهمی و مباحث مسلمانان را در جهان داشتیم به خاطر این بود که مساجد محوریت طرح و بحث ها بود.
وی افزود:به عنوان فرهنگسرای انتظار یک ماموریت به ما محول شد با عنوان تولید و محتوای مردمی که تعریف گسترده ای دارد و باید فضایی ایجاد کنیم تا مردم در سطوح مختلفی که هستند خودشان بر اساس ظرفیتهایی که دارند نیازهای فرهنگی مورد نیازشان را تولید نمایند.
مدیر فرهنگسرای انتظار مساجد را یکی از جایگاههای موثر در جامعه دانست و ادامه داد:از آنجایی که مساجد یک نوع نهاد مردمی است و همه نوع اقشار محتلف وارد آن می شود و اغلب ظرفیتهای فرهنگی هنری مساجد مورد بی مهری قرار گرفته اند و نیاز به یک جهش دارند، از آبان ماه سال گذشته سعی کردیم این ظرفیتها را احیا و یا توانمند نماییم.
دبیر اولین جشنواره مسجدی ها اظهار داشت:در شناسایی سال ۹۳ و ۹۴ حدود ۱۷۵ مسجد در بحث سرود، ۸۰ مسجد در تئاتر، ۴۳۵ مسجد در بحث بازدید از خانواده شهدا و ۶۰ مسجد هم در بحث فعالیتهای مستند سازی شناسایی کردیم.
وی با بیان اینکه مساجد ظرفیتهای بزرگی دارند که می توان آنها را به آحاد مردم جامعه انتقال داد، گفت:ما برای کودکان و نوجوانان برنامه های متنوعی داریم اما برای نوجوانان که در این مقطع سنی زندگی،شخصیت و ابعاد وجودی اش شکل می گیرد برنامه های موثری نداریم و توجه چندانی هم نمی کنیم.
جلینی گفت: نخستین جشنواره فرهنگی هنری مسجدیها با هدف ارتقای توانمندی گروههای فرهنگی و هنری مساجد مشهد و در چهار رشته تئاتر، گروه سرود، تاریخ شفاهی و ساخت مستند در حال برگزاری است و این جشنواره عاملی برای دیده شدن فعالیتهای مردمی در بخشهای فرهنگی هنری مساجد که امروزه مغفول واقعشده و کمتر در جامعه معرفیشده است.
دبیر اولین جشنواره مسجدی ها افزود: این جشنواره زمان مشخصی برای پایان خود ندارد چرا که در هر مناسبت گروههای مختلف هنری سطحبندی شده در محلات مختلف اقدام به اجرای فعالیت فرهنگی هنری خود میکنند بهعنوانمثال همزمان با روز قدس و راهپیمایی پرشور مردم، ۲۵ گروه سرود هنر خود را برای مردم اجرا کردند که با استقبال خوبی روبهرو شد.
نظر شما