عملیات مرصاد نشانگر رشادت ها و سلحشوري هاي رزمندگان قهرمان ديار لرستان است

خبرگزاری شبستان:دشمن كه به خيال خود با اقتدار مي خواست به تهران وارد شود و شهرهايي را در ظرف چند روز اشغال کرده بود، در عملیات مرصاد و در پی سلحشوری های دلاور مردان لرستانی مجبور به فرار با خواري از کشورمان شد.

خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛

با نگاه به آخرين مأموريت يگان 57 ابوالفضل(علیه السلام) لرستان كه همانا سد هجوم دشمن در ارتفاعات سوركوه مشرف بر شهر بانه بود كه در اين عمليات تدافعي با زمين گير نمودن دشمن چند روزي در ارتفاعات آسمان بين،( در سمت چپ ارتفاعات سوركوه) استقرار پيدا کرده و به پدافند از اين منطقه پرداخته بود.

 

در همين هنگام مأموريت جديدي به لشكر واگذار شد، از آنجايي كه نيروهاي عراقي قصد تهاجم گسترده اي در قصر شيرين به داخل خاك پاك ايران اسلامي داشتند بنابراين به يگان 57  لرستان مأموريت داده شد تا با استقرار در منطقه مذكور به همراهي و حمايت يگان هاي ارتش وسپاه حملات دشمن را سد کنند.

 

بدين منظور در اواخر تيرماه سال 1367 فرماندهان و چند تن از نيروهاي پيش رو جهت توجيه نسبت به منطقه عملياتي و چگونگي آن، به شهر سر پل ذهاب وارد شدند و بلافاصله در اين شهر يك مقر فرماندهي انتخاب شد و مقدمات كار جهت حضور گردان ها در اين محور تا حدودي آماده شد.

 

 

دشمن با تواني مضاعف و با پشتيباني آتش سنگين توپخانه و نيروي هوايي و هوانيروز از قصر شيرين گذشته و به طرف سر پل ذهاب در حال پيشروي بود كه فرماندهان يگان و ديگر نيروهاي همراه جهت كسب اطلاعات بيشتر بجانب قصر شيرين رفته تا وضعيت نيروهاي خودي و دشمن را از نزديك مورد ارزيابي و بررسي قرار دهند.

 

پيشروي دشمن بسيار سريع بود بطوري كه آنان، تقريباً در شمال غربي شهر سر پل ذهاب در نزديكي تپه هاي كوره موش با دشمن مواجه شدند (اين ستون از دشمن قصد داشتند وارد تنگه كل داود شده و عقبه سرپل ذهاب را به تصرف خود در آوردند، تا كاملاً اين شهر تسخير گردد.)

 

بدين لحاظ فرماندهان يگان و نيروهاي همراه، به جانب شهر سرپل ذهاب برگشتند تا گزارش وضعيت موجود را به اطلاع قرارگاه برسانند و از جانبي ضمن استقرار در مقر يگان در سرپل ذهاب منتظر بمانند تا گردان هاي مانوري برسند و يك خط پدافندي را در اين محور در جلوي دشمن ايجاد کنند، اما متأسفانه به محض ورود به نزديكي هاي شهر متوجه شدند كه شهر سر پل ذهاب هم توسط دشمن سقوط كرده است و مقر يگان نيز در اين شهر مورد هدف گلوله توپ دشمن قرار گرفته، چند نفر از نيروهاي خودي اسير و مابقي موفق به ترك مقر مزبور شده بودند.

 

در اين هنگام تصميم گرفته شد تا به تنگه كل داود و پاتاق رفته و در اين دو تنگه گردان هاي پياده يگان را مستقر نموده تا شايد بتوان حملات سريع دشمن را خنثي كرد. اما قبل ازآنكه به تنگه كل داود وارد شوند متوجه گرديدند كه اين تنگه هم سقوط كرده و به دست دشمن افتاده است و در اين جا بود كه كار به مراتب مشكل تر از پيش شد. به هر حال با زحمات فراوان از طريق يك را ه فرعي خود را به شهر اسلام آباد رسانده و از آنجا به گردنه پاتاق  عزيمت کردند.

 

به محض ورود به گردنه پاتاق، يك گردان پياده از يگان نيز وارد اين منطقه شده بود كه نيروهاي گردان مزبور در اطراف اين گردنه و تلمبه خانه شركت نفت منطقه پل ماهي ( در ميان شيار ها و درختان منطقه) مستقر گرديده و آماده شدند  تا در اين محل با دشمن به ستيز برخيزند و از مواضع خود دفاع نمايند.

 

 محسن مرادی، روابط عمومی  بنیاد حفظ آثار ونشرارزشهاي دفاع مقدس استان لرستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: بعد از آن در ساعت سه بعداز ظهر روز يكم مرداد ماه سال 67 يك گروهان زرهي تشكيل شد و چند دستگاه تانك درمقابل تنگه كل داود مستقر شدند و تا غروب مواضع دشمن در اين تنگه (كه تنها مسير پيشروي دشمن به سمت پاتاق و داراي موقعيت خاص نظامي بود.)زير آتش شديد رزمندگان اسلام قرار گرفت و پيش روي دشمن در اين روز سد گرديد.

 

 

وی افزود: در همان شب يعني  شب يكم مرداد سال 67 يك گروهان از گردان هاي پياده يگان 57 ابوالفضل (علیه السلام) لرستان  با هدايت نيروهاي اطلاعاتي با نفوذ به داخل مواضع دشمن در تنگه كل داود‍،آنها را مورد هجوم قرار دادند و با وارد نمودن ضرباتي  به دشمن ضمن برهم زدن آرايش نظامي آنها به مواضع خود بازگشتند.

 

مرادی ادامه داد: اما روز بعد، يعني دوم مرداد ماه نيروهايي چند به استعداد تقريبي يك گروهان تجهيز گرديده و به جانب مواضع دشمن در كنار جاده آسفالته اعزام شدند، تا در اين مسير نيروها و امكانات دشمن را منهدم سازند.

 

وی افزود: قبل از هر چيزي دشمن براي جلوگيري از آسيب پذيري در روي جاده آسفالت و كناره هاي آن عقب نشيني نموده كه بدين ترتيب نيروهاي اعزامي به محل خود (مكان ا ستقرار نيروهاي خودي) مراجعت كردند.

 

مرادی بیان کرد: بعد از اين موارد، تعدادي از نيروهاي رزمنده كارآمد و مجرب آماده شده و به سلاح هاي آرپي جي و تيربار و ... مجهز گرديدند تا محل تجمع زرهي دشمن در سرپل ذهاب را مورد تهاجم قرار داده و ضربات مهلكي به تانك ها و ادوات و مواضع دشمن وارد سازند.

 

وی افزود: ولي قبل از آنكه اين طرح عملی شود دشمن از بعداز ظهر روز سوم مرداد ماه با زير آتش گرفتن منطقه (گردنه پاتاق) حملات خود را از نو گرفته و با سرعت اقدام به پيشروي نمود.

 

روابط عمومی  بنیاد حفظ آثار ونشرارزشهاي دفاع مقدس استان لرستان، با بیان اینکه لازم است قبل از آنكه بحث ادامه را پي گيريم لازم است اشاره اي گذرا به وضيعت دشمن (و اينكه دشمن واقعي كه بود) داشته باشيم، گفت: در حقيقت اين عمليات از جانب مزدوران استكبار جهاني يعني منافقين طرح ريزي شده و با پشتيباني كامل نيروهاي عراقي به مرحله اجراء درآمد.

 

 

وی تصریج کرد: وقتي وضيعت جنگ را تا حدودي نا مشخص و مبهم ديده بودند از اين فرصت استفاده كرده و قصد نمودند تا كار انقلاب اسلامي را با يك عمليات گسترده يكسره نمايند و به همين منظور منافقين يك هفته قبل از آغاز عمليات، تمام نيروها و هواداران خود را از كشور هاي خارجي به وسيله پيام، به داخل عراق فرا خوانده و بعد از يك آموزش ابتدايي چند ساعته كه تنها به باز و بسته كردن سلاح هاي سبك منحصر  مي شده است، آنان را در قالب لشكر هاي 250 نفري و تيپ هاي 80نفري، سازماندهي و براي انجام عمليات روانه خاك پاك ايران اسلامي كردند.

 

مرادی ابراز کرد: هدف دشمن، تصرف تهران و به دست گرفتن حكومت مركزي بود و به همين علت آنان نزديكترين راه به تهران (يعني جاده قصر شيرين- كرمانشاه- قزوين- تهران) را انتخاب كرده بودند.

 

وی ادامه داد: بنابراين طي يك توجيه كلي و سخنراني هاي متعدد هدف از عمليات را كه (همانا سقوط انقلاب اسلامي بود) براي آنان تشريح، و مسيرها و محورهاي عملياتي نيز در سه محور و سه مرحله مشخص شد، محور اول و يا مرحله اول از مرز تا كرمانشاه،محور دوم و يا مرحله دوم از كرمانشاه تا قزوين و در مرحله سوم از قزوين تا تهران ،كه فرماندهان هر مرحله نيز كاملاً مشخص شده بودند و قرار گذاشته تا قبل از رسيدن نيروهاي رزمي منافقين به تهران، مسعود رجوي و همسرش در پايتخت  مستقر و حكومت را ساقط  کرده و قدرت را به دست گيرند.

 

مرادی، بیان کرد: با اين خيال بافي هاي پوچ منافقين از مسير جاده قصر شيرين (با پشتيباني نيروهاي زرهي و توپخانه و نيروي هوايي و هوانيروز عراق) وارد شهر سرپل ذهاب شده و سپس در مراحل بعدي نيز با كمك نيروهاي عراقي توانستند خود را تا نزديكي هاي شهر كرمانشاه برسانند.

 

وی افزود: نيروهاي يگان 57 لرستان در گردنه پاتاق مسقر بودند و (گردان پياده بعثت و يك گروهان از گردان حمزه سيدالشهداء به ترتيب در كرند و زير گردنه پاتاق استقرار داشتند) از جانبي يكي دو گردان پياده ديگر يگان در نزديكي هاي شهر كرمانشاه مستقر بودند تا در صورت نياز از گردان هاي بعثت و حمزه سيدالشهداء پشتيباني نمايند.

 

 

وی بیان کرد: در بعداز ظهر روز سوم مرداد ماه سال 67 به يكباره دشمن بعثي و نيروهاي منافق گردنه پاتاق را با شدت هرچه تمامتر زير آتش سنگين خود قرار دادند.

 

مرادی، اذعان داشت: يگان هاي زرهي آنها نيز به حركت درآمده و شروع به پيشروي كرده، هواپيماي عراقي نيز با پشتيباني از منافقين وارد عمل شده و حتي پشت گردنه پاتاق را بمباران شيميايي کردندو هوانيروز عراق نيز هر مانعي را از سر راه منافقين بر مي داشت.

 

وی با بیان اینکه  نيروهاي منافق با حمايت دشمن بعثي از روي جاده آسفالته شروع به پيشروي کردند، ادامه داد: مقاومت هاي پراكنده نيروهاي رزمنده يگان 57 مؤثرنشد و حتي سعي شد كه با استقرار يك دستگاه تانك بر روي گردنه پاتاق، پيشروي دشمن متوقف شود اما اين كار نيز با منهدم شدن دستگاه مزبور توسط هيلكوپترهاي عراقي توفيقي در بر نداشت.

 

روابط عمومی  بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان لرستان، گفت:  نهايتاً دشمن گردنه پاتاق را بتصرف خود در آورد و نيروهاي يگان بجانب شهركرند عقب نشيني کردند.

 

وی ادامه داد: دشمن با سرعت هرچه تمامتر بر روي جاده آسفالته به جانب شهر كرند پيشروي نموده و مقاومت هاي پراكنده نيروهاي خودي نيز هر چند ساعاتي آنها را مشغول مي نمود اما به هر حال بعد از گذشت مدت اندكي شهر كرند نيز بتصرف منافقين درآمد.

 

مرادی بیان کرد: در هر صورت مقاومت نيروهاي يگان 57 به دليل كمبود امكانات و تجهيزات و نيرو و شباهت هايي كه نيروهاي منافق با رزمندگان اسلام داشتند و رنگ پرچم مؤثر نيافتاد، و در اين زمان مي بايست چاره اي ديگر انديشيده شود.

 

 

وی افزود: از هر جانبي ارتباط بي سيم هم با گردان هاي واقع در تنگه شوهان قطع شده بود كه بوسيله يك نفر گزارش وضعيت نيروها به گردان هاي مزبور داده شد تا با بسيج فرماندهان و سازماندهي حساب شده در تنگه شوهان (واقع در 35 كيلومتري غرب جاده كرمانشاه – اسلام آباد) دشمن را متوقف ساخته و آنها را بدام بياندازند.

 

مرادی، افزود:  بعد از گذشت چند ساعت شهر اسلام آباد نيز سقوط كرد و منافقين بجانب شهر كرمانشاه با سرعت هرچه تمامتر به پيشروي خود ادامه دادند.

 

وی ادامه داد: از جانب ديگر وقت آن رسيده بود كه به آرايش نظامي گردان هاي يگان 57 در تنگه شوهان (كه مقدمه اي شد براي سد هجوم دشمن و در نهايت وادار نمودن آنان به عقب نشيني و موفقيت كامل عمليات مرصاد) اشاره شود.

 

مرادی، بیان کرد: گردان هاي پياده و پشتيباني رزمي و ... يگان در تنگه شوهان استقرار پيدا نموده بودند كه در همين زمان همچنانكه اشاره شد، ارتباط بي سيم با محور عملياتي( محل استقرار فرماندهي لشكر و گردان هاي بعثت و حمزه سيد الشهداء) قطع شد اين حكايت از يك واقعه مهم مي نمود.

 

روابط عمومی بنیاد حفظ آثار ونشرارزشهاي دفاع مقدس استان لرستان،افزود: پس از يك ساعت خبر رسيد كه دشمن از گردنه پاتاق گذشته و به طرف شهر كرند در حال پيشروي است و بالاخره اطلاع داده شد كه شهر كرند هم سقوط كرده نمود و  دشمن در حال پيشروي به طرف شهر اسلام آباد است.

 

 

وی ادامه داد: در اين زمان گردان هاي شهدا، مالك اشتر و محبين در روي ارتفاعات تنگه شوهان بجانب  جاده اصلي كرمانشاه – اسلام آباد، آرايش نظامي پيدا كردند كه گردان شهداء پدافند بر روي ارتفاعات مشرف بر اين جاده را به عهده گرفته و گردان محبين نيز به عنوان احتياط آن آماده و مهياي هرگونه پشتيباني و حمايت از نيروهاي عمل كننده شد، تمام امكانات و سلاح هاي سنگين را نيز براي هرگونه مقابله با دشمن در موقيعت هاي مناسب جاي داده و مستقر ساختند.

 

 وی با اشاره به اینکه  در همين زمان اطلاع رسيد كه شهر اسلام آباد نيز بتصرف دشمن درآمده و نيروهاي منافقين درحال پيشروي به سوي كرمانشاه مي باشند، افزود:  فرماندهان، نيروها را مهياي سد هجوم دشمن و دفاع نمودند و در عين حال قرار شد گردان محبين با هماهنگي طرح و عمليات قرارگاه وارد اسلام آباد شده و در آنجا عملياتي را جهت سد هجوم دشمن و سپس آزاد سازي شهر اسلام آباد، صورت دهد، ولي قبل از اينكه اين گردان طرح خود را عملي سازد.

 

مرادی، بیان کرد: گروه هاي اطلاعاتي خبر دادند كه دشمن جاده ارتباطي مقر يگان 57 با اسلام آباد و باختران( كرمانشاه)را تصرف نموده و در نتيجه امكان طرح و اجراي يك عمليات در اين هنگام نبود، به ناچار اين گردان (محبين) نيز در گردنه چهار زبر( تنگه مرصاد) ( كه گردان شهدا نيز از قبل در آن اسقرار يافته بود) مستقر گرديد.

 

وی اذعان داشت: بالاخره اين گردان ها (بالاخص گردان شهدا)، با همكاري يگان هاي ديگري كه درمنطقه حضور داشتند توانستند پيشروي سريع دشمن را در اين منطقه (گردنه چهارزبر) متوقف ساخته ودشمن را زمين گيرنمايند وازشب تاصبح يگانهاي مزبور درگيري مستقيم با دشمن داشتند.

 

مرادی، بیان کرد: سپس به دليل عدم ارتباط با مركز پشتيباني كرمانشاه و قرارگاه با تلاش مضاعف پرسنل لشگر 57 لرستان،  يك جاده موقتي( كه از پشت تنگه شوهان به ماهي دشت وصل مي گرديد) احداث گرديد. و ارتباط زميني و بي سيم با قرارگاه جهت ادامه كار برقرار شد.

 

 

وی ادامه داد: از جانبي ديگر با برقراري اين ارتباط ، تدارك وضعيت تسليحاتي و تغذيه اي يگان نيز برقرار شده و در نتيجه آمادگي براي بوقوع پيوستن يك عمليات بيش از پيش بيشتر مي شد، در اين زمان جهت احتياط بيشتر و بهره برداري از نيروهاي رزمنده افزونتري به عقبه يگان در خرم آباد اطلاع داده شد كه سريعاً از طريق راديو نيروهاي گردان انبياء را كه در مرخصي بسر مي بردند فراخواني نموده و به منطقه اعزام نمايند و همچنين واحدهاي ستادي نيز در احتياط بودند تا در صورت لزوم از آنها نيز در قالب گردان رزمي استفاده شود.

 

مرادی، بیان کرد: بعد از دو روز گردان انبياء به منطقه وارد گرديد و نهايتاً عمليات مرصاد در تاريخ 6/5/1367 با رمز ( يا علي «ع») آغاز شد.

 

وی، ادامه داد:  يگان 57 لرستان با گردان هاي پياده  ( انبياء- شهداء – محبين و مالك اشتر) به دشمن هجوم برده و با كمك يگان هاي ديگري از سپاه توانستند متجاوزين را وادار به عقب نشيني نمايند كه دشمن تعقيب گرديد تا نزديكي هاي اسلام آباد.

 

نیروهای پاسدار و بسیجی لرستانی در سه راهی اسلام آباد با منافقان درگیر شدند

 

مرادی، افزود: از طرفي سپاه ناحيه لرستان نيز با جمع آوري نيروهاي پاسدار و بسيج خود به استعداد چند گردان جهت سد هجوم دشمن جاده اسلام آباد- سيمره را نيز مسدود و منتظر هجوم منافقين گرديدند، اما از آنجايي كه منافقين جاده آسفالته اسلام آباد – باختران را به عنوان مسير پيشروي و هجوم خود انتخاب نموده بودند، در نتيجه نيروهاي سپاه ناحيه لرستان نيز تا نزديكي هاي سه راهي  اسلام آباد پيشروي كرده و در اين محل با منافقين درگير شدند.

 

روابط عمومی بنیاد حفظ آثار ونشرارزشهاي دفاع مقدس استان لرستان، گفت: در شب اول يك تك ايذايي عليه آنان انجام داده و بافرا رسيدن روز در قسمت كارخانه نمك با منافقين به نبرد مستقيم پرداختند كه در همان ابتداي عمليات يك پارك موتوري مجهز دشمن و عقبه پشتيباني رزمي آنان منهدم گشته و به آتش كشيده شد.

 

وی افزود: در نتيجه عقبه دشمن بسته شد و نيروهاي سپاه ناحيه به همراهي ديگر يگان ها بطرف كرمانشاه پيشروي نمودند كه تقريباً در گردنه حسن آباد دشمن در محاصره قطعي افتاد و اين نيروها و نيروهاي لشگر 57 لرستان و ديگر يگان ها به هم ملحق شده و آنگاه به صورت مشترك دشمن را كه به طرف اسلام آباد در حال فرار بود تعقيب نمودند.

 

 

مرادی، خاطرنشان کرد: منافقين قصد داشتند با جمع آوري كليه امكانات و نيروهاي خود لااقل شهر اسلام آباد را حفظ نموده و يك خط پدافندي در جلوي اين شهر تشكيل دهند. اما رشادت هاي كم نظير سپاهيان اسلام و همچنين پشتيباني بسيار جدي نيروي هوايي و هوانيروز و آتش سنگين بر روي دشمن، فرصت هرگونه اقدام را از آنان گرفت.

 

وی تصریح کرد: در نزديكي هاي ظهر همان روز شهر اسلام آباد نيز آزاد گرديده و به دنبال آن بعد از چند ساعت شهر كرند و سپس گردنه پاتاق و در نهايت شهر سر پل ذهاب نيز توسط جان بر كفان سپاه قرآن باز پس گرفته شد.

 

مرادی ادامه داد: دشمن كه به خيال خود با اقتدار مي خواست به تهران وارد شود و شهرهايي را كه در ظرف چند روز متصرف گرديده بود، با فرار از منطقه همه اين سرزمين ها و شهرها را جا گذاشته و با خواري هرچه تمامتر تمام اندوخته هاي خود را ظرف تنها يك روز از دست داد و نتواست كاري را صورت دهد بنابراين كليه نيروهاي هوادار را به داخل عراق فرا خواند.

 

 

وی بیان کرد: نيروهاي خودي نيز دشمن را تامرز تعقيب نموده و سپس يك تيپ، پدافند منطقه را بعهده گرفت و يگان هاي عمل كننده به مقر هاي خود بازگشتند. چند نكته در ارتباط با ويژگي هاي خاص اين عمليات لازم است عنوان شود.

 

مرادی، گفت: در اين عمليات بايستي به نقش قابل توجه پشتيباني نيروي مقتدر هوايي و هوانيروز ارتش جمهوري اسلامي، اشاره شود كه در واقع بخشي از پيروزي هاي اين عمليات بزرگ مرهون تلاش ها و مجاهدت هاي فراوان اين بزرگ مردان قهرمان بود.

 

وی افزود: نكته دوم اين است كه جنگ در عمليات مرصاد تا حدودي مشکلتر از جنگ با متجاوزين عراقي بود، چرا كه منافقين از نظر زبان، شكل و آرايش نظامي و پرچم و ... شبيه به نيروهاي خودي بودند و همين امر مهم باعث گشت تا در مراحل اوليه تهاجم به لحاظ اينكه دوست و دشمن از هم منفك نبودند دشمن توانست مناطقي از اين سرزمين پاك را به اشغال خود در آورد.

 

مرادی،  اذعان داشت: سومين نكته، آن است كه در عمليات مرصاد بيش از چهار هزار و  800 نفر در مجموع از نيروهاي منافق و عراقي در قالب 20 تيپ مشترك منافقين و نيروهاي عراقي كشته شده و هزاران نفر زخمي و تعدادي نيز به اسارت سپاهيان اسلام در آمدند و همچنين تجهيزات قابل ملاحظه اي از جمله( 120 دستگاه تانك – 400 دستگاه نفربر و هزاران قبضه سلاح هاي سبك- نيمه سنگين و ...) از دشمن منهدم گشته و غنائم زيادي نيز بدست رزمندگان اسلام افتاد.

 

وی ادامه داد: كه در همه موارد مذكور نقش اين يگان رزمي در عمليات مرصاد اساسي و قابل ذكر بود و بسياري از پيروزي ها با رشادت رزمندگان قهرمان اين يگان و پاسداران و بسيجيان دلاور لرستان بدست آمد. البته جا دارد در اينجا از حماسه آفريني ها و حضور جدي سربازان گمنام امام زمان (عج) استان لرستان در اين عمليات نيز تقدير بعمل آيد و به رشادت هاي آنان ارج گذاشته شود.

 

 

 مرادی گفت: نكته چهارم اينست كه در اين عمليات به جهت حساسيتي كه داشت، سيل عظيم جمعيت بسيجي استان لرستان به جبهه ها سرازير گرديد، به نحوي كه اعزام به جبهه در اين عمليات به يك جهاد عمومي شبيه بود.

 

روابط عمومی  بنیاد حفظ آثار ونشرارزشهاي دفاع مقدس استان لرستان، اظهار کرد: منافقين كور دل با تصرف شهرهاي سر پل ذهاب – كرند- اسلام آباد و مناطق ديگر اموال عمومي را به غارت برده و منهدم ساختند و در اين ماجرا علاوه بر آنكه شهدايي از يگان هاي رزمي به درجه اعلاي شهادت نايل شدند عده اي از مردم بي گناه نيز يا شربت شهادت نوشيده و يا آواره شدند.

 

وی افزود:  به هر حال عمليات مرصاد معراج شهداي گلگون كفن و قهرمانان بزرگي بود كه آخرين پيروزي سپاه اسلام را در دفاع مقدس رقم زد.

 

مرادی، بیان کرد: مرصاد كمين گاهي بسيارخطرناك براي دشمنان منافق بود كه خيال مي كردند همه چيز براي آنها بدست آمده و براي حكومت اسلامي تمام شده است.

 

وی افزود: مرصاد يادآور خاطرهاي بسيجيان عارف و عاشق و پاسداران سلحشوري است كه يك بار ديگر آخرين برگ زرين دفاع مقدس را نيز بر پرونده درخشان خود در دفاع مقدس ضميمه كردند.

 

 

مرادی، ادامه داد: مرصاد بيانگر بيعت جاودان امت سلحشور با رهبر و مقتدا و امام خود بود. مرصاد نشانگررشادتهاو سلحشوري هاي رزمندگان قهرمان ديار لرستان است كه در حساس ترين روز هاي جنگ تحميلي يك بار ديگر در راه دفاع از اسلام و سرزمين اسلامي از همه چيز خود گذشتند و با نثار جان خود و با ابراز شجاعت و شهامت فراوان، حقانيت اسلام و جمهوري اسلامي را براي همگان به اثبات رساندند.

 

وی ادامه داد: و بالاخره مرصاد، نمايانگر حماسه هاي سربازان گمنام لشگر هميشه پيروز 57 لرستان و قهرمانان ديار لرستان است، درود و رحمت خدا بر شهداي قهرمان مرصاد و بر رزمندگان سلحشور اين عمليات كه آخرين پيروزي هم مرهون شهادت ها و شهامت هاي آنان است.

 

مرادی، افزود:  بدين ترتيب با به پايان رسيدن عمليات مرصاد جنگ هشت ساله اي كه رژيم عراق در شهريور سال 1359 آغاز نموده بود در مرداد ماه سال 1367 عملاً به پايان رسيد. و قهرمانان ديار لرستان همچنان كه افتخار آن را داشتند كه در روزهاي اول جنگ، حضوري جدي داشته باشند. روزهاي پاياني آن را نيز با حماسه آفريني به اتمام رساندند.

 

وی افزود : رزمندگان لرستان به دوشكل وسازماندهي دراين عمليات ايفاي نقش نمودند كه دراسناد مختلف متاسفانه به آن اشاره نشده كه بدون تعصب درتاريخ دفاعي يك ملت كم نظير است:

 

1-حضورقدرتمندانه نيروهاي لشكر57حضرت ابوالفضل(ع)باسازماندهي تشكيلاتي

 

2-حضورنيروهاي داوطلب سپاهي وبسيجي كه توسط سپاه لرستان درقالب گردانها سازماندهي وبااستفاده ازفرماندهان مجرب به منطقه اعزام گرديده وبادشمن درگير وآنان رابه عقب راندند.

 

نكته قابل توجه علاوه برسازماندهي فوق نيروهايي ازدلاورمردان ارتشي كه دراستراحت مرخصي يامجروحيت به سرمي بردند خودجوش وداوطلبانه  به منطقه عمليات اعزام شده وبادشمن گول خورده به مقابله پرداختند.

کد خبر 560914

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha