به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان٬حجت الاسلام سید مهدی ابطحی، مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان شامگاه گذشته(3مرداد)، در نشست هم اندیشی مجمع نمایندگان استان اصفهان با مدیر حوزه های علمیه خواهران گفت:حوزه های علمیه از زمان امام باقر(ع) و امام صادق(ع) وجود داشته و برکاتی که برای جامعه بشریت و مخصوصا برای تشیع داشته است بر هیچ کس پوشیده نیست.
وی با اشاره به اینکه شخصیت ها و بزرگانی مانند شیخ طوسی، سید مرتضی، سید رضی، شیخ مفید، علامه حلی، علامه مجلسی تا برسد به زمان ما حضرت امام رضوان الله علیه، مقام معظم رهبری و علما و مراجع تقلید از برکات حوزه علمیه بوده اند، اظهار داشت: شاید بتوانیم به جرات بگوییم هیچ مرکز علمی در جهان اسلام نبوده است که برکاتش به اندازه حوزه های علمیه برای جامعه باشد و برکات بسیار زیادی داشته است که هیچ کس منکر آن نیست.
وی ادامه داد: در گذشته حوزه های علمیه برای خواهران هیچ گونه برنامه ای نداشت و برخی از خواهران جسته و گریخته مانند دختر مرحوم علامه مجلسی تمایل داشتند درس علوم دینی بخوانند و فضایی برای تحصیل خواهران نبود.
حجت الاسلام ابطحی افزود: در سال 42 به امر امام خمینی(ره) فضایی برای تحصیل بانوان در قم باز شد و زیر نظر حضرت آیت الله راستی خواهرانی در قم مشغول به تحصیل شدند که برخی از آنها به مقام اجتهاد رسیده اند.
وی اظهار داشت: در سال 75 مقام معظم رهبری در قم، 40 دستورالعمل صادر فرمودند که یکی از آن ها توسعه حوزه های علمیه خواهران درسطح کل کشور بود و خواستار توسعه مدارس علمیه خواهران برای مبارزه با تهاجم فرهنگی در کل کشور شدند.
مدیر حوزه های علمیه استان اصفهان با بیان اینکه با گذشت 18 سال از تاسیس حوزه های علمیه خواهران بالغ بر 480 حوزه علمیه در کل کشور مشغول به تربیت و آموزش فقه آل رسول(ص) به طلاب علوم دینی هستند خاطر نشان کرد: در شهرهای دو مذهبه کردستان، سیستان و بلوچستان نیز مدرسه علمیه دائر شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه در استان اصفهان یک حوزه کهن از برادران وجود داشت و از طرفی دیگر بانوی مجتهده امین در اصفهان می زیسته، استقبال از حوزه های علمیه خواهران بسیار خوب بوده است و هم اکنون در استان اصفهان 60 حوزه علمیه خواهران است که 47 حوزه در سطح دو و 8 حوزه سطح سه و دو مرکز تخصصی در سطح 4 و سه حوزه غیر رسمی مشغول به فعالیت هستند.
حجت الاسلام ابطحی افزود: 7254 نفر طلبه مشغول به تحصیل و 5500 فارغ التحصیل خواهر که در مراکز مختلف استان مانند آموزش و پرورش، دفتر تبلیغات مشغول به فعالیت هستند که بسیار نافع و موثر بوده اند.
وی با تاکید بر اینکه برای تحصیل در حوزه های علمیه هزینه ای از طلاب دریافت نمی گردد تا جامعه با فقه آل رسول آشنا شوند گفت: مقام معظم رهبری در قم فرمودند پدیده حوزه های علمیه خواهران پدیده بسیار مبارک و عظیمی و برای انقلاب آبروست.
حجت الاسلام ابطحی یادآور شد: اینکه مراجع تقلید اجازه داده اند از بخشی از سهم امام برای حوزه های علمیه استفاده شود، نشان دهنده ارزش و اهمیت حوزه های علمیه خواهران است.
وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی جایگاه ویژه ای دارند افزود: مسئولان باید به توسعه فرهنگی توجه ویژه داشته باشند، چون حوزه های علمیه متعلق به شخص نیست، مربوط به نظام اسلامی است هر چه حوزه های علمیه تقویت شود برای جامعه موثرتر خواهد بود.
وی گفت: علاوه بر تقویت و حمایت لفظی و زبانی و تبلیغ در برنامه ها باید در تصویب بودجه ها، حوزه های علمیه را یاری کنید و در جلسات بودجه اهتمام جدی داشته باشید تا بتوانیم حوزه ها را به راحتی توسعه دهیم و بدانید هر کمکی در این جهت کنید، به تقویت اسلام کمک شده است.
وی با اشاره به اینکه در استان اصفهان 25 حوزه ساخته و تحویل داده شده، خواستار تصویب قوانینی شد که در زمینه ساخت و هزینه های جاری مدارس علمیه کمک نماید، چون برای انشعابات ساختمان، مدرسه های علمیه با مشکل رو به رو هستیم.
وی اظهار داشت: با توجه به اهتمام نمایندگان دوره قبل و تصویب قانون برای حذف هزینه های آب، برق و گاز از مدرسه های علمیه، همچنان قبض برای همه مصارف فوق صادر می گردد و هزینه مالیات، عوارض، ارزش افزوده، آبنمان توسط مدارس علمیه پرداخت می شود.
نظر شما