به گزارش خبرنگار شبستان، غلامعلی حدادعادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی عصر دیروز در مراسم بزرگداشت مرحوم استاد حمید سبزواری گفت: آشنایی بنده با استاد برابر عمر انقلاب است و شهیدی باعث این آشنایی شد. حمید سبزواری به یک خانواده دانش پرور و ادب پرور تعلق داشت. پدربزرگ او شعر می گفت و در میان اقوام مادری او نیز نویسندگانی بودند.
حدادعادل ادامه داد: مهمتر از تعلق سبزواری به خانواده اش تعلق او به سبزوار است که نه تنها یک شهر تاریخی بزرگ از خراسان بزرگ است بلکه در میان شهرهای خراسان شهری است سرشار از شخصیت های بزرگ تاریخی.
وی عمر پربرکت و طولانی استاد سبزواری را یکی از خصوصیت های استاد دانست و افزود: حمید 5 دوره حکومت را دید، تولدش مقارن با آغاز سلطنت ستمشاهی رضاخان بود، دوران نوجوانی حمید منتهی به سقوط رضاشاه شد، دوران جوانی حمید مقارن بود با حوادث سیاسی و طوفان های دهه 20 و 30، حمید شاهد نهضت ملی شدن نفت بود، حمید شاهد انقلاب و بازگشت امام بود و دوران امام را کامل دید و 27 سال از دوران مقام معظم رهبری را دید. در واقع حمید فراز و فرودهای انقلاب را دید که این خود یک ارزش و سرمایه است.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به غریزه شاعری، فصاحت و بلاغت شعری استاد سبزواری بیان کرد: حمید سبزواری کسی است که حتی مخالفان انقلاب به استادی او در شعر و ادب معترف هستند. کسانی که در ادبیات گوهرشناس هستند می دانند حمید از کجاست و چه در دامن دارد.
وی خاطرنشان کرد: حمید انصافا یک شاعر توانا، استاد و خوش سخن بود. حمید بر هزار سال شعر فارسی آن هم شعر خراسانی تکیه زد و در انجمن های ادبی خراسان که خود تاریخی دارد، شرکت می کرد. او به گفته خودش از شاعرانی همچون ناصرخسرو، فرخی یزدی، نسیم شمال و عشقی متاثر بود.
حدادعادل ایمان به خدا، معنویت و مسلمانی، تشیع، عدالت طلبی، آرمان خواهی، ظلم ستیزی، انقلابی بودن، عشق به ایثار و جانبازی را از جمله خصوصیات حمید سبزواری برشمرد و افزود: شور حماسی در روح حمید بود. این خصوصیات از قبل از انقلاب همراه حمید بود.
رییس بنیاد سعدی خاطرنشان کرد: پایداری و پافشاری بر سر عهد و پیمان با خدا، امام (ره) و شهیدان از دیگر خصوصیات حمید سبزواری بود. حمید تا زنده بود در عرصه شعر برای این انقلاب رزمنده بود. حمید در هیچ برهه ای و در هیچ بحرانی ساکت و غایب نبود و نماند چه در پیروزی انقلاب اسلامی و چه در سال های اول انقلاب که ما نیاز انقلاب به شعر را می فهمیدیم در آن زمان اندک بودند، شاعرانی که هم سخن خوب بگویند و هم خوب سخن بگویند ما به شعر حمید می نازیدیم.
وی اظهار داشت: در دفاع مقدس حمید هر جا که جبهه بود، بود. بعد از امام (ره) برخی راه خود را گم کردند اما حمید راه خود را گم نکرد و پشت رهبری طی طریق کرد و در فتنه 88 هم مرد و مردانه از حق دفاع کرد.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: استاد سبزواری در میان شاعران انقلاب از دو حیث ممتاز بود. یکی از حیث سرودهای زیاد است که گفته اند 400 سرود سروده است و یکی هم از حیث قصیده سرایی.
وی با اشاره به سلامت شخصیتی استاد سبزواری یادآور شد: حمید صادق بود. در طول این 37 سال انقلاب، حمید انحراف فکری، انحراف سیاسی و انحراف اخلاقی نشان نداد. لکه کدری بر چهره او سراغ نداریم. حمید برای انقلاب ناز نکرد و طلبکار انقلاب نبود.
نظر شما