رشد دو هزار درصدی صادرات غیرنفتی ایران طی دو دهه گذشته/ تدوین نقشه راه برای محصولات صادراتی

خبرگزاری شبستان: قائم مقام سازمان توسعه تجارت خارجی ایران گفت: از دو دهه گذشته تاکنون صادرات غیرنفتی کشورمان رشدی دو هزار درصدی پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، محمدرضا مولودی، قائم مقام سازمان توسعه تجارت خارجی ایران، شامگاه دیروز (3 مرداد)  در جلسه کارگروه توسعه غیرنفتی و کمیته جذب سرمایه گذاری خارجی استان گفت: ایران کشوری جوان در عرصه صادرات است  در سال 80  صادرات غیرنفتی کشورمان فقط 4.2 میلیارد دلار بود که این عدد سال گذشته به 42 میلیارد دلار رسیده و در مقایسه با سال 75 و در یک بازه زمانی 20 ساله، میزان صادرات غیرنفتی کشورما رشدی دو هزار درصدی پیدا کرده است.

 

وی افزود: در این فرایند بخش های نرم افزاری و سخت افزاری متناسب با این جهش صادراتی رشد نکرده است. دولت به عنوان پشتیبان کننده باید وظایف خود را بازمهندسی کند و بخش خصوصی هم  به بلوغی برسد که بتواند این وظیفه را بر عهده گیرد.

 

مولودی بیان کرد: در حال حاضر بخش عمده ای از تجار و بازرگانان نا در بازارهای بزرگ هدف که برای ما مهم هستند، حضور ندارند. در افغانستان و عراق جای شرکت های خوب ایرانی خالیست. مجبوریم تجارت را توسعه داده و شبکه های توزیع را در این کشورها ایجاد کنیم.

 

وی خاطرنشان کرد: باید از رقابت های منفی که واحدهای زیرپله ای ایجاد می کنند و تخلفات دیگر جلوگیری کنیم و دستگاه های دولتی نیز وظیفه دارد از برندهای خوب حمایت کرده و مانع از اسیب زدن برندهای ضعیف شویم.

 

قائم مقام سازمان توسعه تجارت خارجی ایران با اشاره به کاهش صادرات کشور در سه ماهه نخست امسال گفت: در این بازه زمانی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 5.3درصد در صادرات کاهش داشتیم که بخش زیادی از ان مربوط به کاهش صادرات نفت و مشتقات و میعانات گازی بود که از نظر  ارزشی 30 درصد کاهش یافت اما در صادرات محصولات صتعتی رشدی 12 درصدی داشتیم.

 

وی اظهار کرد: این نشان می دهد برجام تاثیر خود را در بازارهای هدف می گذارد و بخش خصوصی نیز تلاش های خود را انجام می دهد. دنیا نیز رویکرد خود را در تجارت با ایران عوض می کند.

 

مولودی گفت: اقتصاد جهانی منقبض تر شده است و همانگونه که واردات ما 30 درصد کاهش یافته، واردات دیگر کشورها نیز کاهش پیدا کرده است. اگر بخواهیم با رویکرد گذشته ادامه بدهیم به نتیجه مطلوب نمی رسیم. با شیوه های قدیم نمی توان بازارها را تسخیر کرد.

 

وی افزود: هرچند عده ای معتقدند که بازارهای هدف ما کشورهای ضعفی از نظر ثبات سیاسی هستند اما اگر برنامه بلندمدت نداشته باشیم با بازگشت ثبات به این کشورها، برندهای قدرتمند خارجی جایگزین می شوند.

 

مولودی بیان کرد: باید سهم مان را از بازار ترکمنستان افزایش دهیم اما این دلیل نمی شود که نگاهی به بازارهای دیگر نداشته باشیم.

 

وی با تاکید بر تهیه نقشه راه برای محصولات صادراتی گفت: باید برای هر محصول صادرات محور برنامه و نقشه راه داشته باشیم و وظایف و تکالیف بخش های مختلف را مشخص کنیم که ماحصل این همگرایی افزایش حجم صادرات خواهد بود.

 

کد خبر 560786

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha