تلفات جاده ای افزایش نیافته، میزان اطلاع رسانی زیاد شده/مرگ روزانه ۵۰ نفر در جاده های کشور

خبرگزاری شبستان: رییس پلیس راه راهور ناجا با بیان اینکه روزانه میانگین ۴۰ تا ۵۰ نفر در سطح جاده های کشور کشته می شوند، گفت: در گذشته ۷۰ تا ۷۵ نفر کشته می شدند اکنون این رقم به ۴۰ الی ۵۰ نفر کاهش یافته است.

سرهنگ محمد حسین حمیدی ،رییس پلیس راه راهور ناجا در گفت و گو با خبرنگار انتظامی شبستان با بیان اینکه میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده ای افزایش نداشته، بلکه میزان اطلاع رسانی افزایش یافته است گفت:در گذشته فضای مجازی، اینترنت، موبایل و بسیاری از وسایل ارتباط جمعی وجود نداشت، اخبار وقایع و حوادث هم به اطلاع مردم نمی رسید ولی در حال حاضر خود پلیس دارای سایت اطلاع رسانی و فضای مجازی (تلگرام) بوده و هر حادثه ای هم که رخ می دهد بلافاصله از طریق رسانه ملی اطلاع رسانی می شود حتی میزان آموزش و اطلاع رسانی پلیس نسبت به گذشته چند برابر شده است، تصور برخی از هموطنان این است که تصادفات افزایش داشته در حالی که این گونه نیست بلکه کاهش یافته است.

 

روزانه میانگین 40 تا 50 نفر در سطح جاده های کشور کشته می شوند

سرهنگ حمیدی با بیان اینکه روزانه میانگین 40 تا 50 نفر در سطح جاده های کشور کشته می شوند، افزود: در گذشته 70 تا 75 نفر کشته می شدند اکنون این رقم به 40 الی 50 نفر کاهش یافته است.علیرغم اینکه شاخص ما نسبت به شاخص های جهانی در منطقه آسیا و سطح کشورهای دنیا شاخص بدی نیست، ولی کشته شدن 16 هزار و 500 نفر در تصادفات، رقم بزرگ و درشتی است لذا برای اینکه این رقم را به حداقل ممکن برسانیم اقدامات زیادی در سنوات گذشته صورت گرفته است.

 

کاهش تلفات جاده ای از 18 هزار نفر در سال 85 به 16 هزار و 500 نفر در سال 94

سرهنگ حمیدی با اشاره به اینکه اصلاح قوانین یکی از اقدامات ما در راستای کاهش تصادفات بوده است، افزود: اقدامات زیربنایی در اصلاحات جاده ای، ایمن سازی جاده ها، جداسازی، پیگیری پلیس برای ارتقای ایمنی خودروها به ویژه ناوگان بار و مسافر، افزایش میزان ایمنی و کیفیت خودروها با کمک سایر سازمان ها ،همکاری و هم پوشانی سازمان های مختلف امداد و نجات، وزارت بهداشت، هلال احمر، راهداری و اقدامات فرهنگی و آموزشی صورت گرفته توسط رسانه های مختلف از جمله مهمترین برنامه هایی است که در خصوص کاهش تصادفات جاده ای صورت گرفته و همه این موارد در طول چند سال اخیر منجر به این شده است که رقم تصادفات از 18 هزار نفر در سال 85 به رقم 16 هزار و 500 نفر در سال 94 برسد.

 

رییس پلیس راه راهور ناجا ادامه داد:این در حالی است که ما شاهد افزایش خودروها، افزایش دارندگان گواهینامه، توسعه شهرها، جاده ها و توسعه محورهای روستایی هستیم اما علیرغم کاهش چشمگیر تلفات جاده ای نسبت به سال های گذشته ،مرگ و میر روزانه 40 تا 50 نفر، رقم درشت و بزرگی است.

 

نصب 1880 دستگاه دوربین در سطح جاده های کشور

وی با تاکید بر اینکه سازمان های مختلف برای اینکه بتوانند جلوی این کشته ها را کما فی السابق بگیرند باید اقدامات را جدی بگیرند، تصریح کرد: در حال حاضر وزارت راه و شهرسازی با همکاری پلیس در سطح جاده های کشور 1880 دستگاه دوربین نصب کرده است که 700 دستگاه از این دوربین ها در طرح تابستانه امسال نصب و مابقی هم در حال نصب می باشد.

 

وجود سه هزار نقطه حادثه خیز در جاده های کشور

سرهنگ حمیدی از وجود سه هزار نقطه حادثه خیز در جاده های کشور خبر داد و گفت: شناسنامه حادثه خیز بودن آنها مشخص شده است ،این حجم بالای نقاط حادثه خیز نشان می دهد که در دوران گذشته مسئولانی که راه ها را احداث می کردند، توجه کافی به ایمنی راهها نداشته و ما اکنون حدود 230 هزار کیلومتر جاده داریم که اگر در زمانی که این جاده ها احداث می شد ،ملاحظات ایمنی را کامل رعایت می کردند اکنون با این حجم بالای نقاط حادثه خیز مواجه نبودیم.

 

رییس پلیس راه راهور ناجا با بیان اینکه برطرف کردن نقاط حادثه خیز هم بسیار زمان بر و هم بودجه هنگفتی را می طلبد، افزود: با توجه به اصلاحاتی که مسئولان در چند سال اخیر انجام دادند و با امکانات و بودجه ای که در اختیار داشتند و توان مضاعفی که صرف کردند، توانستند بخش زیادی از راه ها را ایمن سازی و از تصادفات پیشگیری کنند که سهم قابل توجهی در کاهش تصادفات داشتند.

 

بودجه خوبی برای کاهش تلفات جاده ای اختصاص نیافته است

سرهنگ حمیدی با اشاره به بودجه اختصاص یافته برای ایمنی راهها و کاهش تلفات جاده ای بیان کرد: تا آنجا که ما اطلاع داریم، بودجه خوبی برای این حوزه اختصاص نیافته است.

 

وی ادامه داد: حوزه زیرساخت های ما برای کوتاه مدت نیست ،برای سنوات گذشته بسیار دور است ،جاده ای که در سال های گذشته ساخته شده  ولی ملاحظات ایمنی در آن رعایت نشده است ،اکنون روی دست دولت مانده و هزینه های هنگفتی باید برای ایمن سازی آنها صرف کند.

 

وی با بیان اینکه چون رقم بودجه درشت است و هیچ دولتی نمی تواند در کوتاه مدت مشکل آن را حل کند، افزود: برای برطرف کردن آن نیازمند برنامه ریزی و عزمی جدی هستیم.

 

سرهنگ حمیدی در خصوص هزینه های تلفات جاده ای تصریح کرد: طبق تحقیقات صورت گرفته 6 درصد تولید ناخالص کشور به هزینه های تصادفات اختصاص می یابد .تلفات جاده ای در کشور ما سومین عامل مرگ و میر محسوب می شود،هرچند که ما در مقایسه با کشورهای آسیایی و بسیاری از کشورهای دنیا در شرایط بهتری قرار داریم ولی برای ما حتی مرگ یک نفر هموطن هم بسیار زیاد است لذا با توجه به اهمیتی که در این حوزه وجود دارد تلاش ما باید به گونه ای باشد که حتی یک نفر هم کشته نشود.

 

سالانه 200 هزار نفر در تصادفات جاده ای مجروح می شوند

سرهنگ حمیدی با بیان اینکه طبق اعلام پزشکی قانونی سالانه 200 هزار نفر در تصادفات جاده ای مجروح می شوند، خاطرنشان کرد: اقداماتی که ما در حال حاضر انجام می دهیم، ادامه اقدامات مثبتی است که در طول سال های گذشته انجام و اخیرا جواب داده  است و با وجود افزایش سفرها ،تعداد خودروها و راننده ها به سمت کاهش حرکت کردیم لذا ما باید این اقدامات مثبت را تقویت کنیم که هم بحث هم پوشانی سازمان ها و هم اصلاح قوانین باید در دستور کار جدی قرار گیرد.

 

لزوم  ارتقای ایمنی خودروها

رییس پلیس راه راهور ناجا بر ارتقای ایمنی خودروها تاکید کرد و افزود: خودروسازان و واردکنندگان قطعات خودرو  باید حوزه ایمنی را جدی بگیرند ،ما نمی توانیم  از خودرویی که سرتاسرش دارای نقص فنی است، توقع داشته باشیم  که در زمان بروز واقعه تلفاتی نداشته باشد.

 

وی با اشاره به نظارت بر کیفیت لاستیک خودروها توسط پلیس گفت: ما مصرف کننده را می بینیم، نه سیستم نظارتی در این قضیه داریم و نه تکلیف قانونی. وقتی علت واژگونی خودرویی به دلیل نقص لاستیک آن است ،آنجا به لاستیک سهم می دهیم و می گوییم کارخانه تولیدکننده یا شرکت واردکننده ،این وظیفه و تکلیف پلیس است ،یعنی تعیین میزان تقصیر سازمانی که در این حوزه وظیفه داشته، اما مهمترین نقش را خود مصرف کننده و خریدار دارد، چون هیچ ارزانی بی دلیل و هیچ گرانی بی حکمت نیست.

 

سرهنگ حمیدی افزود:وقتی برندهای داخلی وجود دارد، نمایندگی آنهم در اختیار ماست و به راحتی می توانیم در صورت نقص لاستیک ها به دادگا ه و مراجع قضایی مراجعه و طرح دعوا کنیم ، چرا باید باز به دنبال خرید لاستیک های بی کیفیت و وارداتی برویم ؟ لاستیک هایی که مشخص نیست در چه انبارهایی نگهداری و چگونه تولید شده اند.

 

رییس پلیس راه راهور ناجا ادامه داد: این ما هستیم که اجازه می دهیم، این لاستیک های بی کیفیت وارد بازار شود. چون بازار مصرف را ما درست کردیم لذا بحث واژگونی خودرو به دلیل ترکیدن لاستیک و حوادث ترافیکی در فصل تابستان خود را بیشتر نشان می دهد و ما هم در اطلاع رسانی های خود مدام بر روی این مسئله مانور می دهیم تا حساسیت مردم را در این زمینه بیشتر کنیم لذا مردم باید خودشان کنترلین خود باشند و خودشان استانداردها را کنترل کنند.

 

وی در خصوص احداث کمربندی شهر آفتاب نیز گفت: این کمربندی برای نمایشگاه بین المللی تهران احداث می شود، ما هم پیگیر این قضیه هستیم.

کد خبر 560756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha