به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از نکا، حجت الاسلام اسماعیل کعبه ای، کارشناس برنامه ریزی و توسعه ستاد هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، در جلسه توجیهی آموزشي مدیران مسئول کانون های فرهنگی و هنری شهرستان نکا گفت: بااشاره به مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی در 18 اسفند ماه سال 1371 به چگونگی شکل گیری و تاسيس کانون های فرهنگی و هنری مساجد پرداخت.
وی اظهار کرد: يكي از اقدامات مهم دبيرخانه هيات نظارت و هماهنگي بر كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد مازندران تشكيل چهار جلسه هیئت نظارت استانی با مسئولیت معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران و دبیری مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است .
حجت الاسلام کعبه ای به خروجی و مصوبات این جلسه اشاره کرد و ادامه داد: مهم ترین آنها بحث عضویت مدیران مسئول کانون فرهنگی و هنری در عضویت هیئت امنا مساجد است که با ارسال دو نامه مدیر کل محترم اوقاف و امور خیریه استان به روسای اوقاف شهرستان های تابعه اشاره شده است.
وی بیان کرد: نامه های مدیر کل امور شهری و مدیر کل امور روستایی استانداري مازندران به شهرداران، اعضای شورای شهر، دهیاران و شورای روستاها نسبت به اختصاص بودجه فرهنگي مناسب به کانون های فرهنگی و هنری و تلاش و مساعدت و همکاری همه جانبه را مايه دلگرمي مسئولين كانون هاي فرهنگي و هنري دانست .
حجت الاسلام کعبه ای ابراز کرد: مدیر کل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی طي نامه اي به رئيس محترم سازمان مديريت و برنامه ريزي مازندران ، فرمانداران و روسای ارشاد شهرستان های تابعه مبنی بر دستورالعمل بودجه سال 1395 از سوی دولت محترم که پشتیبانی و تجهیز کانون های مساجد در ذیل برنامه شماره 1701010000(به موضوع احداث تکمیل، تعمیر، تجهیز مساجد و کانون های مساجد) اشاره شده است.
وی گفت: برای تجهیز کانون های فرهنگی و هنری مساجد از محل اعتبارات تملک دارایی و سرمایه ای، اقدام لازم داشته باشند و روسای ارشاد شهرستان ها در جلسات برنامه و بودجه، فرمانداری ها از فعالیت ها و برنامه های کانون در این امر دفاع نمایند که به امید خدا نقش به سزایی داشته باشند.
حجت الاسلام کعبه ای اظهار کرد: نحوه مستند سازی و گزارش ارسالی فعالیت ها در قالب سی دی و تصاویر صورت گیرد و در غیر اینصورت در قالب فضای مجازی تلگرام، رايانامه، مدیران مسئول می توانند فعالیت های خود را به دبیرخانه استان ارسال نمایند.
وی بیان کرد: در ساماندهی، سطح بندی و درجه بندی انجام شده از یکهزار کانون فعال در سال 1394در سطح استان، تعداد 250 کانون درجه یک، 500 کانون درجه دو و مابقی درجه سه شده است و طبق نامه ارسالي از ستاد عالی سرانه فرهنگي کانون های فرهنگي و هنري مساجد به ترتیب یک میلیون، 700 هزار و 400 هزار تومان است و در درجه بندي كانون ها این سامانه هر چند وقت قابل اصلاح خواهد بود و ممكن است بعضی از كانون ها در سال جديد به درجه بالاتر و يا پایین تر تغيير درجه داشته باشند و فعالیت های همچون کتابخانه ای، اوقات فراغت، هسته های پژوهشی، تئاتر و سرود مي تواند نقش مهمی در درجه بندی و سطح بندی کانون ها داشته باشد .
حجت الاسلام كعبه اي ابراز کرد: تغییر و تحول اعضا و مدیر مسئول کانون باید طبق صورتجلسه ای به دبيرخانه كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد استان ارسال كردد و در زمينه جابجايي مدیر مسئول کانون بعد از استعفا و كنار گيري، از سوی امام جماعت و هيئت مؤسس كانون ، مدیر مسئول جديد اقدام شود و طي نامه اي به دبیرخانه استان معرفي و مراحل گزينشي مدير مسئول طي فرم های مربوطه تكميل ، و از طريق مراحل قانونی اقدام گردد.
وي گفت: با توجه به جمعیت تقریبی 50 درصدي بانوان در ایران اسلامی، اين قشر هم مي توانند در فعاليت هاي فرهنگي مساجد نقش به سزايي داشته باشند و مديران مسئول کانون های مساجد براي شركت دادن خواهران در فعاليت هاي كانون و مسجد هرچه سريعتر نسبت به معرفي رابط خواهر اقدام نمايند كه اين امر از انتظارات ستاد عالي كانون هاي مساجد كشور و استان است .
حجت الاسلام كعبه اي اظهار کرد: در طرح تلاوت نور هر شب، یک صفحه قرآن بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء توسط قاريان و تاليان مشخص شده مسجد اتفاق مي افتد و براي تحقق آن به هر مسجد تعداد 25 جلد یکنواخت معجزه پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) تعلق گرفته كه در مجموع قرآن تحويلي به بيش از دو هزار و 500 مسجد مجري در سطح به تعداد 60 هزار و 200 جلد رسيده است و همچنين طرح تفسیر همراه توسط ائمه جماعات در بيش از 850 مسجد در سطح استان براي نمازگزاران در حال انجام است كه اين دو موضوع از برنامه های قرآني واحد آموزش و پژوهش دبيرخانه كانون هاي مساجد استان است .
وي بیان کرد: مهم ترین برنامه کانون های فرهنگی و هنری مساجد با توجه به شعار سال و دغدغه هاي مقام معطم رهبري(مدظله العالي) به مسئولان و نگاه به سیاست فرهنگي كلان کشوری و اسناد بالادستي ستاد عالي كانون هاي فرهنگي و هنري بحث اقتصاد مقاومتی، افزایش جمعیت، امر به معروف و نهی از منکر، آسیب های اجتماعی، سبک زندگی دینی و اسلامی و .... است كه جزء انتظارات ستاد عالي و دبيرخانه مساجد استان از كانون هاي فرهنگي و هنري است و در خاتمه به پرسش های حاضرين ، پاسخ داده شد.
نظر شما