به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، سید موسی خادمی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد، امروز ( 3 مرداد ) در نشست فوق العاده مدیریت بحران با موضوع پیشگیری از آتش سوزی منابع طبیعی استان، گفت: تیم عملیاتی مدیریت بحران در سطح بخش، شهرستان و استان با استفاده از ظرفیت دستگاه های اجرایی و نهادهای مردمی تشکیل و فعال شود.
وی اظهار داشت: این تیم عملیاتی در زمانی که امکان بروز آتش سوزی و حوادث وجود دارد می بایست فعال و آماده انجام عملیات باشد.
خادمی، با بیان اینکه وظیفه ستاد مدیریت بحران مدیریت کردن عملیات در زمان رخداد حوادث است، تأکید کرد: نقش مدیریت تمامی مراحل برنامه ریزی، پیشگیری، انجام عملیات و ... را در برمی گیرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد، با بیان اینکه حفاظت و حراست از منابع طبیعی وظیفه ذاتی سازمان محیط زیست و اداره کل منابع طبیعی است، تاکید کرد: در حالی که نخستین وظیفه این دستگاه ها عمل به رسالت ذاتی است مدیریت کلان در بخش ها، شهرستان ها و استان وظیفه کمک رسانی و همکاری با آنان را به عهده دارد.
وی نفت، آب و منابع طبیعی را ثرورت های استان کهگیلویه و بویراحمد دانست و افزود: وظیفه اصلی، اخلاقی و ملی ماست که از این منابع به ویژه جنگل های استان حراست کنیم و برخوردی مسئولانه با این موضوع داشته باشیم.
خادمی، با تاکید بر برخورد جدی و شدید قانون با خاطیان و کسانی که به محیط زیست آسیب می رسانند، عنوان کرد: برخورد با این افراد می بایست به صورت جدی از طریق قوه قضائیه صورت گیرد و بدینوسیله از رخ دادن آتش سوزی ها جلوگیری شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد، با بیان اینکه اکثر آتش سوزی ها توسط عوامل انسانی صورت می گیرد، گفت: باید با گردشگران خاطی، کشاورزان و سایر افرادی که به نحوی عامل آتش سوزی هستند برخورد شود.
وی استفاده، فعال شدن مغزهای مدیران در راستای حفاظت از محیط زیست را لازم دانست و گفت: در راستای انجام این رسالت علاوه بر بهره گرفتن از امکانات و تجهیزات و فعال سازی تیم های مدیریت بحران، می توان از نیروهای انسانی استفاده کرد.
خادمی، استفاده از ظرفیت دهیاری های استان در راستای آموزش و مراقبت از منابع طبیعی و پیشگیری از آتش سوزی را عملی دانست و گفت: همچنین در این راستا می توان از توان نهادها و تشکل ها مردمی و سمن ها استفاده کرد.
رئیس ستاد بحران استان کهگیلویه و بویراحمد، همچنین به کارگیری نیروهای موقت و حق الزحمه ای برای مقابله با بحران در دوره های زمانی که امکان بروز حوادث وجود دارد را از دیگر راهکارهای عملی در این راستا دانست.
وی با بیان اینکه می توان با برنامه ریزی و تلاش عملکرد مدیریت بحران را بهبود بخشید، افزود: در مسیر تحقق این هدف می بایست در راستای جذب اعتبارات ملی و تکمیل تجهیزات تلاش کرد.
خادمی، با بیان اینکه مدیران همگی به شرایط و امکانات و کمبودهای استان آشنایی دارند، گفت:لازم است مدیران به صورت کارشناسی شده و در راستای ایجاد امید و تشویق مردم به همکاری با دولت و مسئولین تلاش کنند و از بیان مطالبی که موجب ناامیدی مردم می شود، بپرهیزند.
گفتنی است در یک ماهه اخیر 45 مورد آتش سوزی در جنگل ها و عرصه های منابع طبیعی صورت گرفته و 660 هکتار از منابع طبیعی استان طعمه حریق شدند.
مدیرکل بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد خسارت وارده شده به عرصه های منابع طبیعی استان را 20 میلیارد ریال عنوان کرد و اظهار داشت: در آتش سوزی های اخیر بیشتر مراتع دچار حریق و سوختگی شدند و کمتر به جنگل ها خسارت وارد شده است.
نظر شما