به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، سومین اجلاس سراسری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها که از روز گذشته با حضور معاونین و مدیران ستادی این وزارتخانه در هتل انقلاب تهران آغاز شده است، پیش از ظهر امروز یکشنبه 3 مرداد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری شد.
وزیر ارشاد در ابتدای صحبت هایش با بیان اینکه مصاحبت با اهالی اندیشه، فرهنگ و هنر موهبتی است که نصیب هرکسی نمی شود، تاکید کرد: هر یک از ما مجموعهای از فعالیتهای فرهنگی را انجام میدهیم که آنچه در انجام این فعالیتها مهم است، روح این حرکت هاست. روح عمل یعنی اینکه کار صرفاً برای جلب رضایت خدا و تقرب به ذات خداوند انجام شود و اگر اینطور نباشد، همه ما زیان کرده ایم.
وی اضافه کرد: کسانی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار میکنند، در برابر تلاش شبانه روزی خود، بهره مالی چندانی از این فعالیتها نمی برند و حقوقهای نجومی دریافت نمی کنند. به همین جهت اگر این فعالیتهای فرسایشی بدون جلب رضایت خداوند باشد، قطعاً همه ما زیانکار خواهیم بود.
وزیر ارشاد با اشاره به آیات 103 و 104 سوره مبارکه کهف، تاکید کرد: بسیاری از ما فکر کنیم، برای رضای خداوند کار می کنیم اما اگر در خلوت صادقانه به کارمان بیندیشیم، میبینیم که انگیزه های دیگری در فعالیت ما تاثیر داشته است.
علی جنتی با بیان اینکه آنچه روح کارهای ماست و می تواند به آنها ارزش ببخشد، اخلاص است، تاکید کرد: کسانی که مسئولیت پیشگامی جامعه را دارند قبل از آموزش به دیگران باید به خودشان بپردازند و توجه به موضوعات حساس نظیر این را پیش از دیگران برای خودشان در نظر بگیرند.
وی در ادامه به شفاف سازی فعالیت های وزارت ارشاد اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگیهای کار ما این است که تمام کارهای مان شفاف است و مردم آن را می بینند. در واقع همین شفاف سازی کمک می کند، واکنشهای مثبت و منفی از سوی مردم نسبت به فعالیت های مان داشته باشیم.
وزیر ارشاد با بیان اینکه برخی فکر می کنند، فرهنگ سازی و اصلاح جامعه تنها بر دوش این وزارتخانه است و دیگران وظیفه ای در قبال فرهنگ ندارند، تصریح کرد: وزارت ارشاد، یک نهادی حاکمیتی است که کمترین تصدی گری را در حوزه فرهنگ و هنر دارد. در واقع نظارت، برنامه ریزی و صدور مجوزهای برگزاری برنامه های مختلف عمده فعالیت ماست.
وی ادامه داد: همه علما، بزرگان و فرهیختگان در برابر جامعه مسئولاند و اگر در جایی نقصی وجود دارد، همه نسبت به آن مسئولند. سی و هفت سال پیش، زمانی که انقلاب کردیم، آرمان ما ایجاد یک حکومتی اسلامی بود تا با اعتلای فرهنگی و معنوی جامعهای امن و توام با عدالت اجتماعی بسازیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: کل بودجه فرهنگی کشور ۷۱۰۰ میلیارد تومان است که به نهادهای مختلف نظیر سازمان صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی، دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم و دهها مؤسسه علمی و پژوهشی دیگر اختصاص دارد. در واقع سهم وزارت ارشاد از این بودجه مجموعاً هزار میلیارد تومان است. طبیعی است که باید دوستان دیگر در برابر آن ۶۰۰۰ میلیارد تومان مسئول باشند و به نیازهای فرهنگی جامعه پاسخ دهند. اگرچه این اعتبارات صرف فرهنگ می شود اما اگر در برنامه ریزی و اجرا هماهنگ عمل کنیم، ثمرات بیشتری خواهیم داشت.
ادامه دارد...
نظر شما