هیچ محدودیتی در مسیر رشد صنعت هسته ای وجود ندارد/ برجام نتیجه یک داد و ستد بود

خبرگزاری شبستان: سخنگوی سازمان انرژی اتمی، گفت: هیچ‌گونه محدودیتی در مسیر رشد و اعتلای صنعت هسته‌ای در برجام وجود ندارد و در این مسیر به دنبال افزایش داشته‌ها و دانش هسته‌ای خود هستیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، بهروز کمالوندی، معاون سازمان انرژی اتمی کشور، صبح امروز(3 مرداد) در یادواره شهید هسته‌ای کشور، داریوش رضایی‌نژاد مسجد جامع شهر ایلام، اظهار کرد: استان ایلام در دوران دفاع مقدس بیشترین شهید را تقدیم آرمان‌های بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی کرده است.

 

وی، با اشاره به 3 هزار شهید استان ایلام در دوران دفاع مقدس، ابراز کرد: انقلاب اسلامی ایران شهیدپرور است و امام راحل با بنیان‌گذاری انقلاب اسلامی نسل جدیدی را به وجود آورد که همه وجود خود را صرف هدف خود که همان هدف شهدا بود، کرد.

 

معاون سازمان انرژی اتمی کشور، گفت: شهید داریوش رضایی‌نژاد برای هدف بزرگی به شهادت رسید که امروز همه ما وظیفه‌داریم راه شهدا را ادامه دهیم  و این شهید درراه اعتلای کشور عزیز انقلاب اسلامی به شهادت رسیده است که البته گرامیداشت یاد و خاطره شهدا گرامیداشت ارزش‌های الهی و انسانی است.

 

دکتر کمالوندی، یادآور شد: کشوری که می‌خواهد به توسعه برسد باید در سه حوزه امنیت، اقتصاد و پرستیژ رشد کرده و توسعه یابد که البته این پرستیژ در جمهوری اسلامی ایران مبانی متفاوتی دارد و متفاوت از سایر نقاط جهان است، جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به صنعت هسته‌ای راه سختی را طی کرده است، این صنعت میعادگاه صنایع دیگر در حد عالی است و به‌عبارتی‌دیگر هم فیزیک و هم شیمی و برق الکترونیک و دیگر صنایع در این صنعت هسته‌ای کاربرد دارد.

 

وی، بیان کرد: یکی از بخش‌های مهم صنعت هسته‌ای صنعت برق الکترونیک است که شهید داریوش رضایی‌نژاد در این رشته فعالیت داشت و کشوری که می‌خواهد در این دانش به سطح بالایی برسد باید در تمام سطوح علمی، در سطح بالایی برسد و بعد این علوم را باهم ترکیب کند تا به صنعت هسته‌ای برسد و از طرفی نیز باید یک جرات و شهامت خاصی داشته باشد.

معاون سازمان انرژی اتمی کشور، بابیان اینکه به لحاظ حقوق بین‌المللی برای غنی‌سازی منعی نداریم، گفت: غنی‌سازی مانند حق حیات است، مگر حق حیات را باید به رسمیت بشناسد، صنعت هسته‌ای، سرآمد صنایع دیگر است و امروز ایران اسلامی در این مسیر گام برداشته و پیشرفت‌های چشم‌گیری داشته است.

 

کمالوندی، افزود: بر اساس گزارش اتحادیه اروپا از سفر به ایران، در گزارش 14 صفحه‌ای خود اشاره داشته‌اند که  در جمهوری اسلامی ایران بهترین سرمایه انسانی وجود دارد اما به دلیل تحریم امکاناتی که مورداستفاده قرار می‌گیرد، امکانات ضعیف و کمی است و اگر امکانات  در اختیار این نیروی انسانی قرار بگیرد می‌تواند پرواز کند و مسیر طولانی را به‌راحتی طی کند.

 

وی، یادآور شد: صنعت و فنّاوری هسته‌ای هم می‌تواند امنیت بیاورد هم به لحاظ اقتصادی به دلیل فنّاوری بالایی که دارد ازجمله تولید برق می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد، در حوزه پرستیژی هم بسیاری از کشورها، دوست دارند غنی‌سازی داشته باشند و سری در جمع کشورهای صاحب این صنعت داشته باشند و این صنعت هم پرستیژ قدرتی و هم علمی است.

 

کمالوندی، ابراز کرد: در یک مقطعی باید مبارزه می‌کردیم تا به این صنعت هسته‌ای برسیم و وقتی رسیدیم باید قدرت و جایگاه خود را تثبیت و خطرات را دفع کنیم، این‌طور نیست که جنگ ما آن‌ها تمام‌شده و الآن می‌توانیم رفاقت باهم داشته باشیم، بلکه تقابل ما تقابل ایدئولوژیک است و از جنس تقابل استراتژیک و اقتصادی نیست، امروز زور و ظلم امروز خیلی باهم عجین شده است، که اگر می‌خواهیم در مقابل ظلم بایستیم باید زور داشته باشیم  و همراه باتدبیر باشد.

 

معاون سازمان انرژی اتمی کشور، با اشاره به فتوای مقام معظم رهبری در خصوص استفاده غیر صلح‌آمیز هسته‌ای، اظهار کرد: به لحاظ عقلی کشوری که می‌خواهد گسترش عدل و ارزش‌های انسانی را داشته باشد مگر می‌تواند از بمب اتمی استفاده کند و بر مبنای همین مبانی عقلی هست که ما می‌گوییم نیازی به بمب نداریم و کشوری است، در مذاکرات نیز خطوط قرمز را مقام معظم رهبری تعیین کردند که بر این اساس نیز مذاکره و توافق حاصل‌شده است.

 

وی، تصریح کرد: این کشورها، 85 درصد ارتش و اقتصاد جهان را در اختیاردارند، باید در این خصوص انصاف داشته باشیم، این امتیاز را به‌راحتی به دست نیاوردیم، صنعت هسته‌ای بدون داشتن مواد اولیه، امکان ندارد، ما ازلحاظ جغرافیایی در یک کمربند قرارگرفته‌ایم که ازلحاظ منابع اورانیوم غنی نیست و صنعت هسته‌ای نیاز دارد که با دنیا ارتباط داشته باشد.

 

کمالوندی، گفت: در کشور فرانسه باوجود منابع کم اورانیوم، 80 هزار برق اتمی دارد تولید می‌کند و  در کشور ما در اوج مصرف برق در تابستان و در حال حاضر 52 هزار مگاوات برق تولید می‌شود، یک عده‌ای از تندروها در آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای مرتجع منطقه دوست دارند که ایران منزوی باشد  و در این صورت است که همین محدودیت‌ها برای ما ایجاد خواهد شد و به لحاظ علمی نیز همین‌جور است.

 

معاون سازمان انرژی اتمی کشور، ابراز کرد: باید مسائل و مشکلات خود را به‌نحوی‌که از اصول عدول نکنیم، مدیریت کنیم و جمهوری اسلامی ایران در وضعیت و جایگاهی قرار دارد که نیاز دارد امروز خود را مستقر کند و داشته‌های خود را حفظ و تثبیت کند، ارتباط با دنیا داشته باشد و درنتیجه این تعامل داشته‌های خود را افزایش دهد.

 

وی، افزود: من نمی‌خواهم بگویم که برجام خیلی گل‌وبلبل بود، برجام ضعف‌های خود را هم دارد، برجم نتیجه یک دادوستد بود، وقتی‌که  داده‌ها و ستادها را سبک و سنگین می‌شود، سنگینی کفه ترازو به نفع ماست، در حوزه فنی، هیچ مسئله‌ای که بخواهد مسیر رشد صنعت هسته‌ای ما را دچار مشکل کند، وجود ندارد و هیچ مانع خاصی نیست، محدودیت مقطعی داریم، ولی مسیر ما کاملاً باز است، ما مدیون خون شهیدان به‌ویژه شهدای صنعت هسته‌ای هستیم و باید آن‌ها حفظ کنیم.

 

معاون سازمان انرژی اتمی کشور، در پایان خاطرنشان کرد: ما در حوزه فنی چیزی که باعث محدودیت ما بشود نداریم و خود را مدیون خون شهیدان می‌دانیم و اگر اشکالی در کار وجود دارد با شجاعت به گردن می‌گیریم و بدانید که در حوزه محدودیت خاصی نداریم.

 

گفتنی است، در مراسمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام از سردیس شهید داریوش رضایی نژاد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام رونمایی شد.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 560670

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha