به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، عباس کشاورز امروز (3 مرداد) در جلسه ای با مدیران و مسئولین مرتبط با بخش کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: اگر در موضوعات مختلف برداشتهای مشترکی وجود داشته باشد سبب افزایش همگرایی می شود.
وی با اشاره به اینکه دولت از سال 92 رویه توجه به بخش کشاورزی را در پیش گرفته است، بیان کرد: وضعیت کشاورزی کشور به اینگونه بود که بیش از 45 درصد از انرژی غذایی مورد نیاز کشور وارداتی بود.
به گفته وی یکی از شاخصهای مورد توجه نهادهای بین المللی انرژی غذایی و دومین شاخص مهم، پروتئین است که در 30 سال گذشته میزان تولید انرژی در داخل کشور از 82 درصد تجاوز نکرده است.
کشاورز با اشاره به اینکه در سالهای اخیر امکان صادرات برای کشور وجود دارد، گفت: حدود 600 تا 700 تن شیر صادر می شود ولی مردم ایران به مصرف شیر بیشتری نیازمند هستند و 500 تن مرغ نیز صادر می شود که در این زمینه محدودیتی وجود ندارد.
وی در ادامه افزود: در دنیا هنوز تعاملی در زمینه تجارت امنیت غذایی رخ نداده است و در کشورهایی که عدد غذایی؛ عدد مهمی محسوب نمی شود اجازه شوخی با امنیت غذایی مردم داده نمی شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشورهای دنیا هنوز در زمینه بخش کشاورزی به تفاهم جهانی نرسیده اند، تصریح کرد: اگر این تفاهم صورت بگیرد در پایداری تعامل جهانی بسیار موثر است.
کشاورز با اشاره به اینکه تولیدات خام کشاورزی به جز موارد استثناء مانند زعفران، تولیدات کم ارزشی هستند، گفت: صادرات کالاهای کشاورزی به جز موارد استثناء درآمدی حدود 200 تا 50 دلار دارد و مواد اولیه بخش کشاورزی موادی کم ارزش هستند که درآمد زیادی از صادرات آنها حاصل نمی شود.
وی در ادامه اظهار کرد: این نوع کالاها هزینه جا به جایی بسیاری دارند و دولتها باید هزینه بسیاری را در خصوص جا به جایی مواد اولیه کشاورزی بدهد و تعرفه وارد کردن گندم 137 درصد است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه حجم معاملات تجاری کشورهای دنیا از جمله اتحادیه اروپا عدد بالایی ندارد، تصریح کرد: این کشورها حمایتهای خاصی می کنند که بسیار سخت گیرانه است.
کشاورز با اشاره به اینکه تراز تجاری کشور در سال 92، کسری آن بیش از 8.1 میلیارد دلار بوده است، گفت: در اواخر سال 88، دلار کشور را می دادیم و مزارع خارجیها را آباد می کردیم.
وی اظهار داشت: در بخش کشاورزی کشور دچار مشکلاتی است و کشاورزی در سالهای قبل به سمت ناپایداری حرکت می کرد به این معنا که روند تولید تمام محصولات کاهش پیدا کرده بود و بدون پایداری نباید نسخه ای را تجویز کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه دومین مشکل کشور نیز مشکل کم آبی است، تصریح کرد: رییس جمهور قول احیای دریاچه ارومیه را دادند که دریاچه ارومیه نیز یکی از عوامل پایداری در بخش کشاورزی می تواند باشد.
کشاورز با اشاره به اینکه با بی تدبیری کشور دچار بحران در بحث آب شده است، گفت: بخش کشاورزی پر مصرف ترین آب کشور است و باید به خاطر حفظ پایداری کشور، حفظ منابع، حفظ کشاورزی مصرف آب را مدیریت کرد و همهی آحاد این کشور باید نسبت به سرنوشت آب حساسیت داشته باشند.
وی در ادامه افزود: کشاورزان بیشتر از بقیه افراد نسبت به مصرف آب توجه خاصی دارند و بسیاری از کشورها با آب کمتر کشاورزی خوبی دارند و باید چالش کم آبی را مدیریت کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تولید برنج به جز در استانهای گیلان و مازندران در دیگر مناطق کشور امکان پذیر نیست، تصریح کرد: تولید برنج به آب بسیار بالایی نیازمند است و در دیگر مناطق کشور آب کافی برای تولید برنج وجود ندارد و تولید یونجه نیز به دلیل مصرف آب بالا جایگاهی در کشور ندارد.
کشاورز با اشاره به اینکه مسئولین و مدیران مرتبط با بخش کشاورزی باید بپذیرند که با نسخههای قبلی نمی توان کشاورزی را اداره کرد، گفت: یک کشور پهناور و متغیر نسخههای متعددی در زمینه کشاورزی نیاز دارد و دولت باید به دنبال چاره ای باشد.
وی در ادامه اظهار کرد: طبق قانون بخش کشاورزی سه وظیفه بر عهده دارد که شامل افزایش تولید، افزایش در آمد کشاورزان و حفظ منابع کشور است و اگر کشاورزان بنیه مالی قوی داشته باشند امکان رشد و تعالی خواهند داشت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه خراسان جنوبی یک منطقه کم باران است، تصریح کرد: سرانه زمین در این منطقه بسیار کم است و با نسخههای دقیق و مطالعاتی با خفظ پایداری، هر محصولی که درآمد کشاورزان را افزایش می دهد در این منطقه انتخاب شود و به تولید آن پرداخته شود.
کشاورز با بیان اینکه در سال گذشته 8 میلیون و 400 تن گندم در کشور تولید شد، تصریح کرد: افزایش تولید، درآمد کشاورزان و مدیریت آب را جدی بگیرید و در خراسان جنوب همهی چاههای حفر شده مجاز هستند اما با این حال این استان دچار کم آبی شده است.
نظر شما