به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ، داستان های این مجموعه که حاصل سال ها تجربه و ازمون های مولف است ، به گونه ای طراحی شده که هم جذاب باشند و هم به کودکان فرصت دهند خودشان هم کاری انجام دهند تا بتوان از این طریق توانایی های کودک را زیر نظر گرفت و نحوه ی تفکر او را در زمانی طولانی در مراحل مختلف یادگیری یا در موقعیت های گوناگون حل مسئله مشاهده کرد.
هریک از داستان های موثر و کاربردی این کتاب که حداقل پنجاه بار با کودکان مهدکودک و کلاس های اول و دوم آزمایش شده است؛ با طرح یک مسئله به پایان می رسد که کودکان باید آن را حل کنند.
در کتاب حاضر چهار داستان با عناوین ؛ «خرگوش های بازیگوش» ، «پادشاه و برج هایش» ، «شرکت متحرک» و «چه کسی روی تخت پریده است» فراهم آمده است که جذابیت داستان ها و فعالیت های همراه آن ها باعث می شود تا دانش آموزان از هوش و ذکاوت خود به روش هایی نو استفاده کنند.
گفتنی است گرچه این درس ها دراصل برای آزمودن توانایی های شناختی دانش آموزان طراحی شده اند، برای مهارت های فکرپروری و حل مسئله نیز مناسب اند، مهارت هایی که همه ی کودکان می توانند در هر جنبه از زندگی خود از آنها بهره بگیرند.
در انتهای این کتاب نیز بخشی با عنوان ؛ «فعالیت های فکری بیشتر» وجود دارد که از طریق آن می توان فعالیت های دیگری را نیز که با داستان ها مرتبط اند و باعث ایجاد مهارتهای فکری می شوند، دراختیار داشت.
در قسمتی از داستان «خرگوش های بازیگوش» از این کتاب می خوانیم :«خانواده ی خرگوش ها در اعماق جنگل، در تنه ی یک درخت نارون قدیمی، زندگی می کردند. به تازگی، در بهار، آقا و خانم خرگوش صاحب هشت قلو شده بودند. خرگوش مادر صبور بود، اما هشت خرگوش تازه وارد در آن فضای کم که حتی برای یک دختر بزرگ هم کوچک بود، جست وخیز می کردند، تا حدی که خرگوش مادر نمی توانست جایی برای نشستن پیدا کند، چراکه خرگوش ها همه ی صندلی ها و کاناپه ها را اشغال کرده بودند. آنها حتی روی لوستر هم تاب می خوردند....»
کتاب «داستان هایی برای پرورش فکر» نوشته ی «جکی اسکات» را انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی چاپ و روانه ی بازار کتاب کرده است.
نظر شما