«کودک فیلسوف لیلا» به کتابفروشی ها سرزد

خبرگزاری شبستان:انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی کتاب «کودک فیلسوف لیلا» نوشته ی دکتر «سعید ناجی» را منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ، برنامه فلسفه براي كودكان و نوجوانان كه هم اكنون در كشور هاي مختلف نمودها و شاخه هاي متفاوتي پيدا كرده است، اساساً به اين منظور طراحي شده است كه تفكر درست، همانند رياضي و خواندن و نوشتن، از دوران كودكي به افراد آموزش داده شود.

اين برنامه با نقد نظريه هاي رايج آموزش و پرورش، نظام متفاوت و جديدي را براي تعليم وتربيت شهروندان پيشنهاد مي كند. در اين نظام جديد، كتاب ها و شيوه هاي تدريس به همراه شكل كلاس، تغييري اساسي پيدا مي كند.

 در خصوص تغييرات كتاب ها مي توان گفت كه آنها به شيوه ی داستاني نوشته مي شوند و براي هر داستان، يك كتاب راهنما هم تدارك ديده مي شود. اين داستان هاي مخاطب پسند و جذاب به نحوي طراحي مي شوند كه اكتشافات فلسفي يا اخلاقي را در سطح كودكان و نوجوانان بازسازي كرده و به عنوان محرك اصلي مباحثه و كندوكاو كلاسي، الگويي براي كندوكاو ها و تحقيق هاي دانش آموزان فراهم سازند.

این امر در کتاب حاضر نیز که اقتباسی از داستان «لیزا» نوشته «متیو لیپمن» بنیانگذار برنامه فلسفه برای کودکان و نوجوانان است، به خوبی دیده می شود.

«لیزا» کتابی است که در برنامه درسی دانشگاه مونتکلیر نیوجرسی برای پایه های هفتم تا نهم تألیف شده است. اما داستان «لیلا» به نحوی تدوین شده است که بتواند در کلاس های درس مدارس ایران تدریس شود .به عبارت دیگر زبان داستان، عناصر فرهنگی و ارزش های اخلاقی ،محل وقوع داستان و شخصیت های داستان کاملا ایرانی شده اند.

داستان این کتاب، داستان بلندی است که قهرمان اصلی آن فردی به نام لیلا است که در مدرسه و به همراه دوستان و برخی معلمانشان کندوکاوهای فلسفی را شکل می دهند و تلاش می کنند به مکاشفاتی فلسفی دست یابند. ویژگی اصلی این داستان کندوکاوهای اخلاقی ای است که شخصیت های داستان عموماً با آن درگیرند.

گفتنی است مسائلي كه در اين كتاب طرح مي شوند عموما مسائلي هستند كه در دوره سني چهارده تا شانزده  سالگي براي افراد مطرح مي شوند. مانند حقوق حيوانات، حقوق انسانها و كودكان و اينكه مثلا آيا انسان مي تواند به خاطر تفريح، حيوانات ديگر را هرچقدر كه بخواهد شكار كند؟ يا اينكار را به خاطر تغذيه انجام دهد؟ همچنين مهارت هاي قضاوت اخلاقي و برخي قواعد منطقي مربوط به آن در لابه لاي صحبت ها يا ديالوگ هاي شخصيت هاي داستاني وجود دارد كه به واسطة هم ذات پنداري و با كمك مربي به دانش آموزان منتقل مي شود.

کتاب «کودک فیلسوف لیلا» را انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی چاپ کرده و به بازار کتاب فرستاده است.

کد خبر 560580

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha