هدایت تحصیلی اجباری دانش آموزان و فریاد اعتراض ها

خبرگزاری شبستان:هدایت تحصیلی دانش آموزان پایه نهم از ۱۹ تیرماه آغاز شده است وفرصت دو هفته ای برای دانش آموزان گذاشته شده است از روزی که هدایت تحصیلی دانش آموزان آغاز شده است، اعتراضات دانش آموزان نیز به گوش می رسد.

به گزاری خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و برنامه درسی ملی هدایت تحصیلی از پایه دهم به نهم منتقل شد و دانش آموزانی که امسال پایه نهم را به اتمام رساندند در حال انتخاب شاخه تحصیلی(نظری یا فنی) و رشته تحصیلی خودهستند.

 

طبق آیین نامه هدایت تحصیلی ملاك های هدايت تحصيلی، انتخاب دانش آموز،عملكرد تحصيلي دانش اموز، نظر معلمان ،نتايج آزمون هاي مشاوره ای ،نظر والدين دانش اموزان ،نظر مشاور نياز و امكانات محلی،منطقه اي،استاني كشوری است.

 

نظر اولیای دانش آموز5 امتیاز، نظر دانش آموز5 امتیاز، نظر معلمان درس های مربوط  و مشاور25 امتیاز،نتایج آزمون های رغبت 15 امتیاز،نتایج آزمون توانایی ها 15 امتیاز، سوابق تحصیلی دانش آموز نیز 35 امتیاز دارد.      

           

طبق آیین نامه هدایت تحصیلی ، چنانچه دانش آموز شرایط شاخه یا رشته ای را کسب کند ولی ظرفیت برای پذیرش وی وجود نداشته باشد و یا رشته مربوط در محل سکونت وی نباشد لازم است با نظر و تایید کمیته هدایت تحصیلی منطقه به یکی از رشته های موجود که براساس نمون برگ شماره 1هدایت تحصیلی بالا ترین امتیاز را دارد هدایت شود.

 

هدایت تحصیلی  دانش آموزان پایه نهم از 19 تیرماه آغاز شده است وفرصت دو هفته ای برای دانش آموزان گذاشته شده است.از روزی که هدایت تحصیلی دانش آموزان آغاز شده است، اعتراضات دانش آموزان نیز به گوش می رسد.

 

دانش آموزانی با معدل های بالا رشته های تحصیلی دلخواه خود را نمی توانند انتخاب کنند.برای هدایت تحصیلی ظرفیت هایی تعیین شده است هر منطقه و مدرسه ای تعدادی از رشته ها و دانش آموزان را می توانند بپذیرند همین مسئله برای دانش آموزان مشکل ایجاد کرده است.

 

اهداف هدایت تحصیلی که شناسايي استعداد، توانايي،علاقه و ويژگي های شخصيتی دانش آموزان، كمك به انتخاب آگاهانه رشته تحصيلی و مسير آينده شغلي دانش آموزان، توزيع علمی ومتوازن دانش اموزان به شاخه ها و رشته تحصيلی است اما با این فرایندی که دراین هدایت تحصیلی پیش گرفته شده است آنچه مشخص است خلاف اهداف را نشان می دهد.

 

برخی ازصاحب نظران حوزه آموزشی معتقدند آموزش و پرورش می خواهد دانش آموزان را به سمت فنی و حرفه و کاردانش سوق دهد چرا که طبق برنامه ششم توسعه حضور دانش‌آموزان در شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش به ۴۸ درصد و در شاخه نظری به ۵۲ درصد باید برسد و آموزش و پرورش با هدایت تحصیلی اجباری می خواهد به این درصد برسد. در حال حاضر ۳۷.۹ درصد دانش آموزان کشور در رشته های شاخه فنی و حرفه ای و کاردانش تحصیل می کنند.

 

برخی دیگر از دانش آموزان نیز که معدل های بالایی دارند می گویند؛ هنگامی که به مدرسه مراجعه می کنیم یک فرم هدایت تحصیلی می دهند که رشته ها از قبل انتخاب شده است و اگر دانش آموزی رشته علوم انسانی را می خواهد ادامه دهد برای وی رشته ریاضی تعیین شده است یا برعکس دانش آموزی که تمایل دارد رشته تجربی بخواند به رشته علوم انسانی هدایت شده است.برخی از دانش آموزان نیز به رشته های کاردانش و فنی و حرفه ای همانند کشاورزی هدایت شده اند.

 

هدایت اجباری دانش آموزان به رشته هایی که براساس آنچه نظام تعلیم و تربیت می خواهد ضمن گرفتن انگیزه و انرژی دانش آموزان و خانواده راه ترک تحصیل دانش آموزان را نیز هموار می کند.چراکه خیلی از خانواده ها ی دانش آموزان به دلایل مختلف همانند فقر، اعتیاد، بی سوادی و نا آگاهی نمی توانند پیگیر وضعیت فرزندان خود باشند تا آنان به رشته ای که علاقه مندند هدایت شوند و همین مسئله موجب می شود برای ادامه تحصیل فرزندان خود نیز تلاشی نکنند.

 

پاسخ هایی که مسئولان آموزش و پرورش به اعتراض های دانش آموزان می دهند برای دانش آموزان و خانواده ها قانع کنند نیست باید دید در10 مرداد که فرصتی برای اعتراض دانش آموزان داده شده است.

کد خبر 560579

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha