خبرگزاری شبستان ـ گروه مسجد و کانونهای مساجد: در طی چند سال اخیر مراکز خیریه تحت پوشش مساجد گسترش یافته اند، مراکزی که سعی می کنند با ارتباط میان خیرین و این خانواده های آبرومند به شناسایی نیازمندان حقیقی جامعه و دستگیری از آنان بپردازد و در عین حال حامی عزت و کرامت نیازمندان جامعه باشد.
در این فرصت، مرکز نیکوکاری (موسسه خیریه) مسجد ابراهیم خلیل (ع) شهرری معرفی میشود که مشروح آن در ادامه می آید:
تاریخچه راه اندازی مسجد انقلابی
مسجد ابراهیم خلیل (ع) در سال 1343 به همت مرحوم حجت الاسلام والمسلمین سید حسین موسوی همدانی، نخستین امام جماعت این مسجد و با وقف دو قطعه زمین توسط دو برادر خیر راه اندازی شد. موسوی همدانی پس از آن که به مدت نیم قرن امام جماعت مسجد ابراهیم خلیل (ع) بود در تابستان سال 94 درگذشت.
این مسجد از جمله مساجد انقلابی و مشهور در شهرری است که به همت موسوی همدانی، در این منطقه از ارکان نهضت مردمی امام خمینی (ره) قرار گرفت. شخصیت های برجسته ای مانند آیات سید علی خامنه ای (رهبر انقلاب) و ابوالقاسم خزعلی و شهید مفتح از سخنرانان مسجد ابراهیم خلیل (ع) در سال های مبارزه با حکومت شاهنشاهی بودند.
طراحی «صندوق پسانداز ملی»
مرحوم موسوی همدانی در طول سال ها با طراحی «صندوق خیریه ملی» و جمع آوری مبالغی، مشکلات مالی نیازمندان را برطرف می کرد تا اینکه سه سال پیش با تصمیم کمیته امداد امام خمینی (ره) برای راه اندازی مراکز نیکوکاری و به منظور شرکت بیشتر مردم در فعالیت های خیریه «صندوق پسانداز ملی» تبدیل به «مرکز نیکوکاری مسجد ابراهیم خلیل (ع)» شد و بر این اساس با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید علی شاهچراغی؛ امام جمعه شهرری راه اندازی شد و هم اکنون از مراکز نمونه و فعال در این زمینه است.
کمک 220 میلیونی به فقرا طی 2 سال اخیر
شناسایی فقرای محله آرد ایران (صنوبر) شهرری و برخی محلات نزدیک، هدف اصلی این مرکز است و تا کنون با جذب نیکوکاران جدید در کمک به نیازمندان موفق بوده است. از جمله طی 2 سال اخیر بالغ بر 220 میلیون تومان به صورت نقدی و غیر نقدی به فقرا و ایتام کمک کرده است.
راه اندازی موسسه خیریه با تصمیم گیری پرویز فتاح
با ریاست پرویز فتاح بر کمیته امداد، روند فعالیت های مراکز نیکوکاری تغییر کرد زیرا وی معتقد است دریافتی های «مرکز حمایت های مردمی» باید صرفِ فقرا شود؛ به این صورت مدیریت مراکز نیکوکاری از دست کمیته امداد خارج شد و مرکز نیکوکاری مسجد ابراهیم خلیل (ع) نیز پس از این تصمیم گیری به فعالیت خود در قالب «موسسه خیریه» ادامه می دهد. دریافت جواز فعالیت این موسسه 9 ماه طول کشید تا اینکه 23 ماه رمضان امسال، رسما «موسسه خیریه حضرت ابراهیم خلیل ری» آغاز به کار کرد.
کمیته امداد امام خمینی (ره) با هدف مردمی کردن فعالیت های نیکوکاری، تصمیم به استقلال مراکز نیکوکاری کرد که تشکیل «موسسه خیریه حضرت ابراهیم خلیل ری» در همین راستا بود.
توانمندسازی نیازمندان با تشکیل چهار کارگروه
موسسه خیریه نیکوکاری حضرت ابراهیم خلیل 90 خانواده بی سرپرست و بد سرپرست را تحت پوشش دارد و از زمان دریافت مجوز رسمی فعالیت از وزارت کشور، اقدام به توانمند سازی خانوده ها کرده است تا از طریق درآمدزایی، از نظر مالی مستقل شوند. موسسه با تشکیل چهار کارگروه از جمله «سلامت» و «فرهنگی» در این مسیر، گام های مهمی برداشته است.
نظر شما