به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی شبستان، پروفسور پرویز کردوانی در نشست خبری ثبت جهانی قنات ایرانی و بیابان لوت با اشاره به اهمیت بیابان لوت گفت: از سال 47 تا 51 بر روی بیابان لوت کار کردیم.
پدر کویرشناسی ایران با بیان اینکه حفر چاه برای قنات ها به منزله سرطان است، خاطرنشان کرد: قنات برای استان های کویری نظیر یزد تمدن ایجاد کرده است.
کردوانی با بیان اینکه امروز باید قنات را در گیلان و مازندران حفر کنیم، تصریح کرد: برای احداث قنات با توجه به تکنولوژی های روز فقط 20 روز زمان لازم است.
وی با بیان اینکه ایران زادگاه قنات است، اظهار داشت: قنات از ایران به کشورهای مصر، چین و قاره آفریقا رفته است، در واقع ایران مهد قنات بوده است.
کردوانی با بیان اینکه بیابان لوت دارای 23 هزار مترمربع مساحت است، خاطرنشان کرد: سه پایگاه مدیریت بیابان لوت را بر عهده دارند که کمیته راهبردی بیابان لوت را اداره می کنند.
وی افزود: سازمان محیط زیست، سازمان میراث فرهنگی، دانشگاه تهران، نمایندگان استان ها در مجلس، اعضای شوراهای شهر و روستا و سازمان جنگل ها و منابع طبیعی در ارتباط با بیابان لوت و پرونده ثبت جهانی آن با هم همکاری داشتند.
کردوانی با بیان اینکه 4 معیار برای ثبت جهانی یک پدیده طبیعی وجود دارد، خاطرنشان کرد: معیارهای زیبایی و برترین بودن از نظر منظر و تاریخ زمین شناختی و فرآیند ژئومولوژی در مورد ثبت جهانی بیابان لوت مورد توجه بوده است.
کردوانی با تاکید بر اینکه دانش ساخت قنات برای ایرانی ها است، خاطرنشان کرد: باید برای احیا و حفظ قنات ها چند مورد را رعایت کرد اول نوع کندن قنات ها است، بعد حریم ساختمانی و آبی آن است و همچنین هر سال به طول قنات اضافه شود و در نهایت لایروبی قنات ها صورت پذیرد و امتداد قنات به کوه برسد.
نظر شما