دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان ایلام، صبح امروز(2 مرداد) در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر دارای 5 کمیته تخصصی به ریاست استاندار استان جناب آقای مروارید است.
وی، بابیان اینکه این 5 کمیته تخصصی بهنوعی است که تمام دستگاهها و دوایر دولتی در این شورای مبارزه با مواد مخدر استان عضویت دارند، تصریح کرد: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر نیازمند همراهی و تعامل هر چه بیشتر مسئولان نهادها و دستگاههای دولتی در راستای پیشبرد اهداف است و حضور و آمادگی دستگاهها در زمینه مقابله با مواد مخدر، نقش مهمی بهمنظور جلوگیری از این آسیب اجتماعی دارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ایلام، یادآور شد: یکی از کمیتههای مهم این ستاد، کمیته فرهنگی و پیشگیری است که ریاست این کمیته با امضای استاندار برعهده سازمان بهزیستی استان است و نهادها و دستگاههای فرهنگی استان در این کمیته عضویت دارند و با توجه به نقش فرهنگسازی در راستای پیشگیری از ابتلا به مواد مخدر، یکی کمیتهها مهم این شوراست.
صادقیان، گفت: کمیتههای آموزش و پیشگیری، درمان و حمایتهای اجتماعی، مقابله باعرضه، قاچاق و توزیع مواد مخدر، سازمانهای مردمنهاد و مشارکتهای اجتماعی و کمیته فرهنگی را از کمیتههای این ستاد عنوان کرد و افزود: مبارزه با مواد مخدر نیازمند اهتمام ویژهای است که باید همه مسئولان و مردم، برای مبارزه با این بلای خانمانسوز پایکار باشند.
وی، بابیان اینکه دشمنان با اهداف خاصی و با استفاده از شیوههای مختلف به دنبال شیوع مواد مخدر در بین اقشار مختلف جامعه بهویژه نسل جوان هستند، گفت: استکبار جهانی با استفاده از مواد مخدر، اهداف شوم خود را در از بین بردن ارزشها و هدف قرار دادن خانوادهها و جوانان را دنبال میکند و باید خانوادهها مراقبت بیشتری از جوانان و نوجوانان داشته باشند.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان ایلام، ابراز کرد: باید پدافند و پیگیریهای لازم را در این زمینه داشته باشیم و بستر فرهنگی لازم در این زمینه در سطح جامعه با کمک دستگاههای فرهنگی و نهادهای مختلف اقدامات پیشگیرانه و اطلاع رسانهی و آگاهسازی آحاد جامعه از اثرات استفاده از مواد مخدر و آسیب های اجتماعی حاصل از آن در جامعه تبیین و نهادینه شود.
صادقیان، ابراز کرد: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد از ظرفیت و توان بسیار بالایی در راستای اجرای برنامههای آموزشی و فرهنگسازی و جذب جوانان به مساجد برخوردارند که باید از این ظرفیت در راستای مقابله با آسیبهای اجتماعی بهویژه اعتیاد به مواد مخدر استفاده کرد که خوراک فرهنگی و اطلاعرسانی لازم را به جامعه منتقل کنند.
وی، یادآور شد: ازجمله این موارد آموزشهای پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و آسیبهای اجتماعی است که میتوان با استفاده از ظرفیت کانونها در مناطق محروم و روستایی استان و مراکز در معرض خطر و همچنین اجرای دورههای کارآفرینی در این مناطق با کمک کانونها و افراد خیر، از این آسیبها بهطورجدی مقابله کرد.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان ایلام، گفت: وجود افراد تحصیلکرده با سطح سواد عالیه در مناطق مختلف بهویژه در مناطق روستایی و شهری و بحث بیکاری که در بین این قشر وجود دارد یک موضوع مهم است که یک دغدغه شورای مبارزه با مواد مخدر استان تبدیلشده و در تلاش هستیم که با آموزشهای کارآفرینی و زمینهسازی برای اشتغال افراد معتاد و دیگر جوانان، زمینه اعتیاد این قشر به مواد مخدر در سطح جامعه کاهش یابد.
صادقیان، بیان کرد: وجود فضاهای مجازی از دیگر مواردی است که باید جوانان و خانوادهها مراقبت بیشتری در این زمینه داشته باشند و در حال حاضر 62 سایت فارسیزبان در راستای تبلیغ خریدوفروش و استفاده و توزیع مواد مخدر فعالیت میکنند و به طرق مختلف جوانان و نوجوانان را به استفاده از مواد مخدر تشویق میکنند که این سایتها منشأ و منبع خارجی دارند.
وی، افزود: باید بحث اعتیاد را در جامعه جدی دانست که دشمنان به انحای مختلف در راستای بحران اجتماعی و بیهویتی اجتماعی از طریق مواد مخدر فعالیت میکنند که این امر یک تهدید جدی برای جوانان و بهویژه خانوادههاست و موجب دامن زدن به آسیبهای اجتماعی مختلف در سطح جامعه میشود با طرحها و نقشههای مختلف سعی در آلوده کردن جوانان به مواد مخدر دارند.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان ایلام، بیان کرد: در استان ایلام بحث آموزشهای لازم از دوران کودکی در مهدهای کودک تا سنین مختلف در راستای آموزش و پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر بهطورجدی دنبال میشود و کارآفرینی که حلقه مفقوده در این زمینه است نیز در سالهای خیر توجه جدی صورت گرفته است.
صادقیان، در دو ماه پایانی سال 94 با تلاش این شورا حدود 40 نفر از افرادی که اعتیاد را ترک کردهاند با استفاده از حمایت خیرین و کارآفرینان مشغول فعالیت و صاحب شغل شدهاند که کارآفرینانی که در این طرح شکرت کنند از تسهیلات ارزانقیمت بهرهمند نیز خواهند شد.
وی، بابیان اینکه درمان معتادان در حال حاضر در مراکز درمان تحت تأثیر دارو و مراکز اقامتی بدون دارو و مشاورهای صورت میگیرد، گفت: در استان ایلام در حال حاضر 28 مرکز ترک اعتیاد دارویی و 13 مرکز اقامتی بدون دارو فعالیت میکنند که تلاش شده در هر شهرستان چندین مرکز ترک اعتیاد ایجاد شود که زمینه مراجعه آسان افراد معتاد برای ترک اعتیاد به مراکز فراهم گردد.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان ایلام، افزود: آگاهسازی و اطلاعرسانی خانوادهها در سطح اول فرایند پیشگیری و فرهنگسازی در زمینه عدم اعتیاد به مواد مخدر قرار دارد و در مرحله بعدی در سطح جامعه، مدارس و دانشگاهها و محیطهای کارمندی و کارگری، تاکنون اقدامات خوبی در نظر گرفتهشده و در این خصوص نیز شیوهنامهای در خصوص مبارزه با مواد مخدر تنظیمشده است.
صادقیان، گفت: 140 موسسه و ثمن در استان ایلام شناساییشده که تلاش میشود با استفاده از ظرفیت این ثمنها، در راستای پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر، اطلاعرسانی و آگاهسازی جامعه از تبعات استفاده از مواد مخدر و همچنین فرهنگسازی در این خصوص فعالیت شود.
وی، در پایان خاطرنشان کرد: کانونهای فرهنگی و هنری با توجه به گستردگی که در مناطق روستایی و شهری دارند از توان و ظرفیت بالایی برای همکاری در زمینه مقابله و پیشگیری و آگاهسازی جوانان از اثرات مخرب استفاده از مواد مخدر دارند که انتظار میرود با انعقاد تفاهمنامهای زمینه همکاری شورای مبارزه با مواد مخدر و کانونهای مساجد استان در این زمینه فراهم شود.
نظر شما