به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، حسین انتظامی درباره قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از ارزیابی پورتالهای اطلاعرسانی وزارتخانهها و دستگاههای مختلف خبر داد و گفت: پس از اجرای طرحهای رتبهبندی روزنامه ها، پایگاههای خبری و خبرگزاری ها، رتبهبندی پورتال های دستگاههای مشمول قانون انتشار و دسترسی آزاد در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: از حدود شهریور ماه دبیرخانه کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، شاخصهای ارزیابی پورتالهای دستگاههای حکومتی و نهادها را اعلام می کند تا آنها با اتکا به این شاخصها، اطلاعات خود را با سهولت بیشتری در دسترس عموم مردم قرار دهند.
دبیر کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات تصریح کرد: کلیه دستگاههایی که به نحوی حاکمیتی به حساب می آیند و در ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری به آنها اشاره شده است، مشمول اجرای این قانون هستند. شرکت ها و موسساتی که دولت در آنها سهام دارد به علاوه موسسات خصوصی که خدمات عمومی ارائه می کنند نیز باید از این قانون پیروی کنند.
حسین انتظامی اضافه کرد: همچنین فرم درخواست اطلاعات در اولین جلسه کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات به تصویب رسید و به زودی در پورتال عمومی کمیسیون منتشر میشود. مطابق قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، سازمان فناوری اطلاعات موظف شد که پورتالی عمومی را برای اجرای این قانون طراحی کند اما برای صرفه جویی در زمان دستگاه ها نباید منتظر این پورتال بمانند و آزاد سازی اطلاعات را آغاز خواهند کرد.
معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش به آییننامه اجرایی قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات اشاره کرد و گفت: این آیین نامه بسیاری از ابهامات یا نقاط خلاء در قانون اصلی را جبران کرده است. همچنین ظرف زمانی سه ساله ای تعیین شده تا همه دستگاه ها، در این بازه زمانی اطلاعات خود را در بحث دولت الکترونیک، ارائه کنند.
انتظامی با بیان اینکه برخی از مردم توان دسترسی به شیوه های الکترونیک را ندارند، تصریح کرد: مردم به چهار شیوه می توانند از دستگاههای مشمول این قانون، درخواست دسترسی به اطلاعات بدهند. این شیوه ها شامل 1. درخواست اطلاعات به شیوه برخط با رایانامه داخلی. 2. درخواست اطلاعات به شیوه برخط از طریق کارپوشه ملی ایرانیان. 3. درخواست کتبی از طریق پست و با جه های پیشخوان دولت. 4. درخواست کتبی از طزیق مراجعه حضوری به سازمان ها است.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه راه مبنایی مبارزه با فساد، شفافیت و دسترسی آزاد به اطلاعات است و با این شیوه میتوان جلوی ایجاد رانت اطلاعاتی را گرفت، گفت: بازه زمانی برای ارائه این اطلاعات به مردم از سوی دستگاهها ده روز تعیین شده و کمیسیون ماده ۱۸ مأمور رسیدگی به تخلفات در این زمینه است.
نظر شما