به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسین خوشایند امروز (2مرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: هفته ملی مهارت از 31 تیرماه تا 6 مرداد ماه برای ترویج آموزش های فنی و حرفه ای و کارآموزی آغاز شده است.
وی با بیان اینکه نظام آموزشی کشور در دو قالب رسمی و غیررسمی فعالیت میکند، افزود: نظام آموز غیر رسمی بر عهده سازمان فنی و حرفهای و زیر نظر اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی است.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ارتقای مهارت شاغلان و کارکنان و آموزش مهارت برای تمام افرادی که جویای کار و مهارت هستند از رسالتهای فنی و حرفهای است، گفت: آموزشهای فنی و حرفهای در مراکز ثابت و شهری آموزش در مناطق روستایی و عشایری،صنایع و صنوف، جوار دانشگاهی، پادگان، زندان و آموزشگاههای آزاد ارائه میشود.
خوشایند با تاکید بر اینکه تمامی خدمات آموزشی در مراکز دولتی فنی و حرفهای رایگان است، تصریح کرد: در حال حاضر 18 مرکز دولتی با 120 کارگاه آموزشی در سطح استان فعالیت دارند که سال گذشته قابلیت 450 حرفه آموزشی را داشته است.
وی ادامه داد: در شهرستان بیرجند، درمیان، قائن، نهبندان، فردوس و طبس مراکز دولتی فنی و حرفه ای به صورت شبانهروزی فعالیت میکنند و در مراکز دولتی تمامی خدمات اعم از مشاوره، آموزش و امکانات شبانهروزی و غذا رایگان است.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی از وجود 144 آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای فعال در سطح استان خبر داد و بیان کرد: سال گذشته در مجموع 25 هزار و 750 نفر دوره در بخش دولتی و خصوصی آموزش دیدند.
خوشایند عنوان کرد: سال گذشته در بخش دولتی 18 هزار و 660 نفر دوره آموزش دیدهاند که از این تعداد 8 هزارو 192 نفر زن و 10 هزار و 468 نفر مرد بوده است.
وی با بیان اینکه هیچگونه محدودیت سنی برای فراگرفتن آموزشهای مهارتآموزی در استان وجود ندارد و افراد از 12 سال تا 65 سال میتوانند برای مهارتآموزی شرکت کنند، گفت: همچنین دو مرکز علمی و کاربردی فنی و حرفه ای در استان وجود دارد که تاکنون 300 دانشجو داشته که بخش عمدهای از آنان فارغ التحصیل شده و 90 درصد فارغ التحصیلان وارد بازار کار میشوند.
خوشایند به ارائه آموزشهای فنی و حرفهای به 985 هزار نفر ساعت معادل 7 هزار و 180 نفر دوره در چهار ماهه ابتدای امسال اشاره کرد و افزود: سال گذشته در مدت یاد شده 750 هزار نفر ساعت آموزش دیدند.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی افزود: سال گذشته 3 میلیون و 125 هزار نفر ساعت از آموزشهای فنی و حرفهای بهره مند شدهاند که این میزان نسبت به سال 93 (2 میلیون و 660 هزار نفر ساعت) 19 درصد افزایش عملکرد مهارت آموزی داشته است.
خوشایند با اشاره به اینکه در سال گذشته حدود 71 حرفه جدید به آموزشهای استانی مراکز فنی و حرفهای خراسان جنوبی براساس نیاز سنجی و مطابق نیاز بازار اضافه شده است، بیان کرد: در سال 94 تعداد 25 هزار و 879 نفر در 30 نوبت ادواری و پایان دوره و هشت نوبت آزمون آنلاین شرکت کردهاند که 65 درصد آنان موفق به اخذ گواهینامه شدهاند.
وی ادامه داد: نیازسنجی مهارت در 11 شهرستان استان در حوزه شهری و روستای انجام شده است و یک هزار و 782 حرفه در سطح استان را شناسایی شد که قابلیت آموزش برای فنی و حرفهای را دارد.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی از اتمام دو پروژه مرکز فنی و حرفهای خواهران بشرویه و سربیشه تا پایان سال 95 خبر داد و گفت: تاکنون برای این پروژه ها یک میلیارد و 62 میلیون تومان اعتبار هزینه شده و پیشرفت فیزیکی آن 90 درصد است.
خوشایند تصریح کرد: سال گذشته سه پروژه عمرانی تکمیل و افتتاح شد و دو پروژه دیگر نیز در صورت تامین اعتبار در سال 96 به اتمام میرسد.
وی با اشاره به برگزاری هفدهمین دوره مسابقات ملی مهارت، گفت: مرحله شهرستانی این دوره از مسابقات ملی مهارت با حضور یک هزار و 650 نفر برگزار شد و مرحله استانی این مسابقات نیز در تاریخ هفتم و هشتم مردادماه برگزار خواهد شد.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی افزایش 20 درصدی تعهدات آموزشی را از مهمترین برنامههای سال جاری این سازمان اعلام کرد و افزود: توسعه بخش غیر دولتی، افزایش کیفیت و اثر بخشی به دوره های آموزشی فنی و حرفه ای مطابق با نیاز بازار کار از دیگر برنامه های سال جاری است.
خوشایند برگزاری نمایشگاه توانمندیهای کارآموزان، مرحله استانی مسابقات ملی مهارت، توسعه و ترویج فرهنگ مهارتآموزی، میابقات ورزشی کارکنان، بازدید عمومی از مراکز فنی و حرفه ای، برپایی جشن مهارت و تجلیل از مربیان نمونه و اجرای طرح رایگان خدمات خودرویی را از برنامههای فنی و حرفهای در هفته ملی کارآفرینی عنوان کرد.
.
نظر شما