درک درست اخلاق ولایی نیازمند تحقیق و پژوهش است

خبرگزاری شبستان:کارشناس دینی و فرهنگی لرستان، گفت: راه رسیدن به اخلاق، درک درست اخلاق ولایی و تحقیق و پژوهش در اخلاق گفتاری و رفتاری معصومین است.

حجت الاسلام والمسلمین رمضان تیموری، مولف کتاب و کارشناس دینی و فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، در خصوص راه رسیدن به اخلاق، گفت: راه رسیدن به اخلاق و درک درست اخلاق ولایی تحقیق و پژوهش در اخلاق گفتاری و رفتاری ائمه معصومین (علیهم السلام) است.

 

وی افزود: تا پای منبر اهل علم وتحت تربیت استاد و میراث مکتوب شیعه وقت صرف نکنیم امکان رسیدن میسر نمی شود.

 

حجت الاسلام تیموری، اظهار داشت: اعیاد و وفیات و مناسبت های مذهبی را می توان راهی آسان برای ترویج و نهادینه کردن اخلاق ولایی در جامعه محسوب کرد.

 

وی با اشاره به مثال های از اخلاقی که مورد تأیید اهل بیت(علیهم السلام) نیست، بیان کرد:  مردی خدمت حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) آمد و عرض کرد: یا رسول الله! من خویشاوندانی دارم که با آنان پیوند بر قرار می کنم و رابطه دارم، اما آنان آزارم می دهند، تصمیم گرفته ام آنان را ترک کنم، حضرت رسول (صلی الله علیه و آله) فرمودند: آنگاه، خدا هم تو را ترک می کند».!....

 

این کارشناس دینی و فرهنگی، ادامه داد: محمد بن عجلان می گوید نزد امام صادق (علیه السلام) بودم که مردی وارد شد بعد از سلام امام از او پرسید برادرانت که از آنها جدا شدی، چگونه بودند؟ آن مرد از آنها به نیکی یاد کرد و آنها را ستایش کرد. امام به او فرمود: ثروتمندانشان از فقیرانشان چگونه عیادت می کنند؟ گفت: اندک، امام فرمود: پس دستگیری و احسان ثروتمندان از فقیرانشان چگونه است؟ مرد گفت: شما اخلاقی را یاد آور می شوید که در بین ما کم است امام (ع) فرمود: پس چگونه آنها خود را شیعه می پندارند».

 

وی ادامه داد: روزی در حضور پیامبر (صلی علیه و آله) جمعی که از سفر حج باز گشته بودند از شخصی تعریف کردند و گفتند: یا رسول الله! مردی همسفر ما بود که همیشه ذکر خدا بر لب داشت و خدا را چنین و چنان عبادت می کرد. پیامبر (صلی الله علیه و آله) پرسید: چه کسی علف مرکب سواریش را می داد و چه کسی غذایش را آماده می ساخت؟ گفتند: همه ما در خدمت او بودیم، فرمود: همه شما از او بهترید ».

 

حجت الاسلام تیموری، ادامه داد: روزی به امام صادق (علیه السلام) عرض کردند: فلانی در خانه مشغول عبادت است، فرمود: پس قوت و غذایش از کجا می آید؟ گفتند: یکی از برادرانش، فرمود: آن که غذایش را می دهد، از او عابد تر است».

 

این کارشناس دینی و فرهنگی در ذکر مثالی دیگر ادامه داد: پیامبر (صلی الله علیه و آله)می فرماید: « والذی نفسی بیده ! لا یدخل الجنّهَ إلاّ رحیم. قالوا: کلّنا رحیم. قال: لا، حتی ترحم العامّه »؛ سوگند به آن که جانم در دست، کسی جز شخص مهربان به بهشت نمی رود. عرض کردند: همه ما مهربانیم، فرمود: نه، مگر آن گاه که به عموم مردم مهربانی کنید».

 

وی بیان کرد: این مثال ها اندکی از دریای فضائل اخلاقی حضرات معصومین (علیهم السلام) است که آن انوار مقدس در صدد اصلاح و تعالی بخشی اخلاق خلق خدا بر آمده اند  به فرموده حضرت رسول (ص) « بعثت لاتمم مکارم الاخلاق »روش و شیوه اصلاح اخلاق و نکات مورد توجه در احادیث نشان می دهد دایره خلق ولایی علاوه بر  دقت بر  دارای وسعت بی نظیری است.

 

حجت الاسلام تیموری، خاطرنشان کرد: برای درک درست باید شناخت درستی از این منش و کردار خاندان وحی در دست باشد و الا اصلاحی نه اینکه صورت نمی گیرد بلکه در بسیاری از موارد  متناسب با سنت و سیره عصمت نیز نمی باشد.

 

 

کد خبر 560354

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha