خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نفت گاز یا گازوئیل به عنوان سوخت موتورهای دیزلی و تأسیسات حرارتی بکار میرود. محدوده هیدروکربنهای آن بین C14-C20 و حتی C25 با دامنه نقطه جوش ۳۸۵-۲۵۰ درجه سانتیگراد میباشد. نفت گاز عمدتاً از سه گروه پارافینیک ، نفتنیک و آروماتیک تشکیل شده ، دارای حداقل نقطه اشتعال 54 °C و ماکزیمم نقطه ریزش 0 °C میباشد.
بنابراین گزارش، کشورمان برنامه ریزی هایی برای افزایش تولید نفت در دستور کار خود قرار داده است و افزایش تولید گازوئیل نیز در برنامه ریزی های کشور در نظر گرفته شده است و بر این اساس به رکورد جدیدی در صادرات فرآورده های نفتی رسیده ایم.
این گزارش می افزاید: سیدناصر سجادی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در این باره نوشته است: "در بهار سال گذشته روزانه سه میلیون لیتر گازوییل صادر شد که این رقم در بهار امسال (1395) با کاهش مصرف داخلی به 13 میلیون لیتر افزایش یافت. با توجه به توسعه گازرسانی در کشور، میزان مصرف گازوییل در بهار امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، حدود 13 درصد کاهش یافت. در سه ماه نخست سال 94 روزانه حدود 78 میلیون لیتر گازوییل مصرف می شد که امسال به 68 میلیون لیتر رسید. روزانه 13 میلیون لیتر گازوییل درفصل بهار امسال صادر شده است. با توجه به روند کاهشی مصرف گازوییل در داخل کشور، پیش بینی می شود میزان صادرات این فرآورده تا پایان امسال به 20 میلیون لیتر در روز افزایش یابد. همچنین به دلیل توسعه مصرف گاز در نیروگاه ها، میزان مصرف نفت کوره نیروگاه ها نیز روزانه 16 میلیون لیتر کاهش یافته است. در سه ماه نخست پارسال 26 میلیون لیتر نفت کوره در کشور مصرف می شد که امسال به 10 میلیون لیتر کاهش یافته است. کاهش مصرف نفت کوره در کشور نیز شرایط مناسبی را برای افزایش صادرات این فرآورده فراهم کرده است."
یادآور می شود: ایران تا سال 1393 به دلیل مصرف بالای گازوییل در نیروگاه ها نیاز به واردات این فرآورده داشت، اما پس از راه اندازی فازهای جدید پارس جنوبی، میزان مصرف گاز در نیروگاه ها افزایش و در نتیجه میزان مصرف گازوییل کاهش چشمگیری یافت. واردات گازوییل از سال 1393 متوقف و ایران به صادرکننده این محصول تبدیل شد.
نظر شما