به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، علی اصغر کاراندیش، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز(31 تیر) در جلسه شورای اداری و نشست با کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان اظهار کرد: مشکلات ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها مشابه است و مشکلات و محدودیتها از سالهای گذشته در استانها حاکم شده است و پس از شروع به کار دولت یازدهم اطلاعاتی از طریق تیمهای تشکیل شده در وزارتخان، از استانها و وضعیت ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جمعآوری شد.
وی با اشاره به اینکه دولت با کاهش درآمدها در چند سال گذشته روبه رو بوده است که هنوزهم ادامه دارد، افزود: برخی اقدامات برای جبران این کاهش به صورت مقطعی انجام شد و تلاش شد در سفرهای استانی برخی از مشکلات حل شود.
این مقام مسئول به وضعیت فرهنگسراها و مراکز فرهنگی که نیازمند هزینه نگهداری هستند و بلاتکیلف مانده است اشاره کرد و گفت: برخی از این نابسامانیهای از قوانینی است که در برنامه چهارم و پنجم به وجود آمده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: به همین منظور 46 مورد از این مراکز فرهنگی و هنری در سطح کشور واگذار شد.
کاراندیش یکی از اقدامات این معاونت ها را تلاش برای سوق دادن اعتبارات به استانها اعلام کرد و گفت: علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری که بر مقوله فرهنگ میشود، متاسفانه این حوزه در اولویت اول قرار ندارد.
وی با بیان اینکه مطالبات مردمی به سمت مسائل اقتصادی و عمرانی سوق دارد، خاطرنشان کرد: برای حل شدن مشکل اعتباری حوزه فرهنگ و هنر مردم باید در این حوزه مطالبه کنند.
این مقام مسئول افزود: مطالبات مردمی در حوزه فرهنگ و هنر کم است و بیشتر مطالبات از سوی افرادی است که در این حوزه کار میکنند و همین باعث می شود تخیص بودجه به بخشهای دیگر باشد.
وی با اشاره به اینکه با حاکم شدن این دیدگاه تصویب بودجه حوزههای دیگر در اواویت قرار میگیرد، ادامه داد: مردم به افرادی که در بدنه حوزه هنر و فرهنگ فعالیت میکنند، توجه چندانی ندارند.
به گفته معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: توجه به استانها و سوق دادن اعتبار و بودجه برای فعالیتهای فرهنگی و هنری در استانها قوت گرفت.
کاراندیش، افزایش 45 درصدی اعتبارات معاونت فرهنگی و اختصاص 195 میلیارد تومان اعتبار به یارانه کتاب و مطبوعات را یکی از اقدامات در خور توجه این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: اعتبار کانونهای مساجد نیز به صورت استانی توزیع میشود.
به گفته وی، در کنار اعتبارات تخصیص یافته به انجمنهای فرهنگی و ادبی، 300 میلیون تومان اعتبار برای برطرف کردن مشکلات فرهنگی و هنری به انجمنهای استان زنجان اختصاص پیدا میکند.
مدیرکل برنامه و بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سخنانی اظهار کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با 86 نیروی شاغل خود، 52 درصد قراردادی هستند و 52 درصد اعتبارات اداره به حقوق و مزایای کارکنان اداری مربوط می شوند.
رودکی با بیان اینکه بودجه هزینه ای استان در سال 94 نسبت به سال 93، 49 درصد رشد و در بودجه تملک دارایی 9 درصد کاهش داشته است، ادامه داد: کل بودجه استان در این بازه زمانی با 25 درصد رشد روبه رو بود.
این مقام مسئول ادامه داد: سهم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی از اعتبارات هزینه ای استان 2.7 درصد و تملکی 1.8 درصد در سال 94 می باشد.
به گفته رودکی، یک سوم اعتبارات اداره کل به حقوق و مزایای کارکنان رسمی اختصاص دارد و در سال 94 فقط 10 درصدد از اعتبارات به فصل پنجم و فعالیتهای فرهنگی و هنری در این بودجه اختصاص یافنه و 90 درصد اعتبارات هزینهای و پشتبانی بوده است.
نظر شما