مسکو پیگیر نارضایتی ایران از عدم اجرای برجام/ حکم پرداخت غرامت از محل فروش اموال بنیاد علوی رد شد

خبرگزاری شبستان:مسکو پیگیر نارضایتی ایران از عدم اجرای برجام، آمریکا مدعی تحریم سه عضو ارشد القاعده در ایران شد، حکم پرداخت غرامت از محل فروش اموال بنیاد علوی رد شد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: وزارت خارجه انگلیس هشدار سفر به ایران را تمدید کرد، مسکو پیگیر نارضایتی ایران از عدم اجرای برجام، آمریکا مدعی تحریم سه عضو ارشد القاعده در ایران شد، حکم پرداخت غرامت از محل فروش اموال بنیاد علوی رد شد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

درخواست آرژانتین از مالزی و سنگاپور برای دستگیری علی‌اکبر ولایتی!

مقامات قضایی آرژانتین با ادامه طرح چندین ساله ادعای دست داشتن ایران در بمب‌گذاری مرکز یهودیان آرژانتین، این بار دستگیری و تحویل وزیر خارجه اسبق جمهوری اسلامی ایران را خواستار شدند.

27 تیر سال 1373 بود که مرکز همیاری یهودیان آرژانتین یا همان آمیا منفجر شد و 85 نفر کشته شدند.

مقامات قضایی آرژانتین و صهیونیست‌ها از آن سال اصرار دارند که ایران و حزب‌الله در پس پرده این انفجار بوده‌اند؛ ایران بارها این اتهام را رسماً رد کرده است. چندین نفر از مقامات وقت ایران از جمله «علی‌اکبر ولایتی» وزیر خارجه و «علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی» رئیس جمهور وقت، پس از این ادعای آرژانتین در لیست افراد تحت تعقیب اینترپل قرار گرفتند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، امروز پس از آنکه خبر سفر رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام به سنگاپور و راهی شدن وی از سنگاپور به سمت مالزی برای دیدارهای رسمی در خبرگزاری‌ها منتشر شد، یک قاضی تحقیق با صدر حکمی و با استناد به حکم اینترپل، از مقامات سنگاپور و کوالالامپور خواستند، این مقام ایرانی را دستگیر کنند و به بوینس‌آیرس تحویل دهند.

حادثه آمیا به یک موضوع اختلاف داخلی در آرژانتین نیز تبدیل شده است. چندی پیش «آلبرتو نیسمان» بازپرس ارشد این پرونده، «کریستینا کریشنر» رئیس‌جمهور وقت کشورش را به همدستی با ایران برای جلوگیری از انتشار اسناد دخالت ایران در این حادثه متهم کرد.

گفته‌های نیسمان با استقبال گرم محافل صهیونیستی روبرو شد ولی وی هیچ‌گاه مدرک ادعایی را از جیب خود بیرون نیاورد.

آلبرتو پارسال در خانه خود به طرز مرموزی کشته شد و پرونده قتل وی هنوز باز است.

وزارت خارجه انگلیس هشدار سفر به ایران را تمدید کرد

وزارت خارجه انگلیس، هشدار سفر به ایران را برای اتباع این کشور تمدید کرد.

روزنامه گاردین، روز چهارشنبه نوشته دولت انگلیس بعد از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5، با نرم کردن لحن توصیه‌های قبلی خود از شهروندانش خواسته بود که از سفرهای غیرضروری به ایران خودداری کنند.

در توصیه جدید وزارت خارجه انگلیس آمده است: «اتباع انگلیس، از جمله افراد دو تابعیتی انگلیسی - ایرانی با خطر دستگیری در ایران روبرو هستند.»

در این بیانیه همچنین آمده است: «نیروهای امنیتی ممکن است به افراد دارای ارتباط با انگلیس، مظنون باشند. این خطرات برای مسافران مستقل یا دانشجویان، نسبت به افرادی که با تور سازمان‌دهی‌شده یا تجار دعوت‌شده توسط مسئولان یا شرکت‌های ایرانی، بیشتر است.»

هشدار جدید وزارت خارجه انگلیس می‌تواند در انتظار ایران برای جذب گردشگر خارجی اشکال ایجاد کند.

مسکو: نارضایتی ایران از عدم اجرای برجام را پیگیری می‌کنیم

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه و مذاکره‌کننده ارشد روس‌ها در مذاکرات ایران و 1+5، امروز از جدی گرفته شدن شکایت‌های ایران از عدم پایبندی اروپا و آمریکا به برجام خبر داد.

مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران که بعضاً پیش از اجرای برجام نسبت به خوش‌بینی به پایبندی غرب به تعهداتش ابراز بدبینی کرده بودند، از ابتدای سال جاری شمسی، نسبت به عدم رفع تحریم‌های بانکی هشدار دادند؛ دولت یازدهم تشکیل‌شده در سال‌های پس از انقلاب اسلامی نیز که نمایندگانش مسئول مذاکرات بودند، در هفته‌های اخیر به جمع معترضان به بدعهدی غربی‌ها پیوسته است.

ریابکوف که از طرف روس‌ها برای نظارت بر اجرای برجام تأیید شده، امروز به عنوان مسئول دولتی در یکی از کشورهای عضو 1+5، شکایت‌های ایران را به رسمیت شناخت و از پیگیری آن خبر داد.

این دیپلمات ارشد روس گفته: «مسکو ملامت اتحادیه اروپا و آمریکا از سوی ایران به دلیل عدم اجرای کامل برجام (توسط غرب) را بررسی خواهد کرد.

ریابکوف به ماجرای اتهامات اخیر دستگاه اطلاعاتی آلمان به ایران هم واکنش نشان داد؛ اطلاعاتی‌های آلمان دو هفته پیش مدعی شدند که ایران پس از اعلام اجرایی شدن برجام، دست از تلاش برای خرید تجهیزات هسته‌ای برنداشته است.

معاون «سرگئی لاوروف» در این خصوص گفت: «اینکه غرب ادعا می کند ایران با دسترسی به تجهیزات دارای استفاده دوگانه، قطعنامه شورای امنیت را دور زده است، از نظر ما اتهامی مبهم است.»

مهر:

آمریکا مدعی تحریم سه عضو ارشد القاعده در ایران شد

وزارت دارایی آمریکا می‌گوید این افراد در جنوب آسیا و منطقه خاورمیانه به نقل و انتقال پول و جا به جایی عوامل القاعده می‌پرداخته‌اند.

بر این اساس محمد العمری خالدی، محمد ابراهیم بیومی و ابوبکر محمد محمد قومین سه نفری هستند که مورد تحریم قرار گرفته‌اند.

وزارت دارایی آمریکا اعلام کرده شهروندان آمریکایی اجازه ندارند که هیچ داد و ستدی با این افراد بکنند و دولت آمریکا هم خود را مجاز می‌داند که دارایی‌های این سه نفر را توقیف کند.

پیش از این، گزارش‌های ادعایی مختلفی از حضور چند عضو شبکه القاعده در ایران و اخراج آنها از این کشور منتشر شده بود.

آمریکا همچنین مدعی شده است یکی از سه نفری که امروز تحریم شده‌اند برای آزاد کردن اعضای زندانی القاعده در ایران فعالیت‌هایی داشته است.

حکم پرداخت غرامت از محل فروش اموال بنیاد علوی رد شد

دادگاه قبلی به بازماندگان قربانیان حملات یازدهم سپتامبر و چند بمب‌گذاری دیگر مجوز دریافت غرامت از محل فروش برج آسا در نیویورک و دیگر اموال بنیاد علوی را داده بود.

اما دادگاه بالاتر حوزه دوم آمریکا که ایالاتی در شمال‌شرق این کشور را پوشش می‌دهد، روز چهارشنبه ۲۰ ژوئیه (۳۰ تیر) با صدور حکمی جدید مانع از فروش برج ۳۶ طبقه آسا در منطقه تجاری منهتن نیویورک شد. این برج تجاری حدود یک میلیارد دلار ارزش گذاری شده است.

این دادگاه همچنین مجوز فروش دیگر ساختمان‌ها و مستغلات بنیاد علوی را غیرقانونی خوانده است.

بهار سال گذشته پرت بهارارو، دادستان آمریکایی اعلام کرده بود با تایید یک قاضی فدرال اموال بنیاد علوی و شرکت آسا در آمریکا مصادره می‌شود و از محل فروش آنها به قربانیان "وقایع تروریستی" که آمریکا دولت ایران را در آنها دخیل می‌داند، خسارت پرداخت خواهد شد.

یکی از استدلال‌های دادگاهی که حکم اولیه را صادر کرد این بود که درآمدهای حاصله از برج تجاری آسا به یک بانک دولتی در ایران می‌رسد و این موضوع ناقض تحریم‌های بانکی و اقتصادی ایران (در آن زمان) بوده است.

اما دادگاه استیناف با رد این حکم گفته ادعای 'کنترل دولتی بر اموال و درآمدهای بنیاد علوی و شرکت آسا' را نمی‌پذیرد.

حکم قبلی دادگاه، علاوه بر مصادره و فروش برج آسا در منهتن نیویورک، ساختمان‌هایی در کوینزبرو (نیویورک)؛ هوستون (تگزاس)؛ راکویل (مریلند)؛ کارمیشل (کالیفرنیا)؛ و کاتارپین (ویرجینیا) را هم شامل می‌شد.

دولت آمریکا این پرونده را در سال ۲۰۰۸ میلادی به دادگاه برد و از آن‌ زمان دادستان‌های فدرال در پی مصادره اموال بنیاد علوی و شرکت آسا بوده‌اند. اموالی که علاوه بر برج منهتن، شامل چهار مسجد و سایر املاک و دارایی‌های متعلق به بنیاد و شرکت آسا در ایالت‌های مختلف آمریکا می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان:

گاف مضحک تد کروز درباره ایران/ روز تعطیلی که به تقویم ایران اضافه شد!

روز چهارشنبه، سناتور تد کروز در سخنرانی‌اش در گردهمایی ملی جمهوری‌خواهان گفت ایران یک روز ملی به نام "روز مرگ بر آمریکا" دارد.

کروز همچنین گفت: "مقامات حزب دموکرات تصور می‌کنند می‌توان با کشوری که چنین تعطیلاتی دارد توافق کرد. دوستان من! این دیوانگی است!"

اما این گفته وی اشتباه است. درست است که ایران هر ساله مراسم 13 آبان – سالروز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا – را برگزار می‌کند. اما وب‌سایت حقیقت‌یاب "پولیتیفکت" اعلام کرده است چنین روزی به عنوان یک روز تعطیل ملی در تقویم ایران وجود ندارد.

تد کروز از "شعار مرگ بر آمریکا" برای تاکید بر سیاست خارجی آمریکا استفاده می‌کند. اما این ادعای وی کاملا اشتباه است.

بان‌کی‌مون: برجام باید برای ملت ایران منافع ملموس داشته باشد

خبرگزاری رویترز گزارش داد: بان کی مون دبیر کل سازمان ملل از قدرتهای جهانی خواست اطمینان حاصل کنند توافق تاریخی هسته‌ای با ایران «برای مردم ایران منافعی ملموس ایجاد کند.»

وی این اظهارات را بعد از آن عنوان کرد که ایران تاکید کرد از کاهش تحریم‌ها به طور کامل منفعت نبرده است.

بان در نخستین سالگرد تصویب قطعنامه‌ای در شورای امنیت در تایید برجام از همه طرفهای این توافق خواست پیگیر تعهدات خود در اجرای این توافق باشند.

وی در بیانیه‌ای گفت: «اهمیت فراوان دارد که برجام برای همه شرکت‌کنندگان آن کار کند و از جمله منافع ملموسی برای ملت ایران داشته باشد.»

خبرگزاری رویترز نوشت: اکثر تحریم‌های سازمان ملل در ماه ژانویه هنگامی که تهران تعهدات خود را براساس این توافق انجام داد برداشته شد. اما ایران هنوز هم مشمول تحریم تسلیحاتی سازمان ملل و دیگر تحریم‌هاست.

بان کی مون در نخستین گزارش دوسالانه خود به شورای امنیت درباره اجرای تحریم‌های باقی مانده گفت ایران معتقد است هنوز از برداشته‌شدن تحریم‌ها نفعی نبرده است.

دبیرکل سازمان ملل به شکایت ایران از محدودیتهای صدور روادید و توقیف دارایی‌های بانک مرکزی ایران در آمریکا اشاره کرد.

ایران از آمریکا خواسته است برای روشن‌شدن حدود کاهش تحریم‌ها و تشویق توافقات تجاری کار بیشتری انجام دهد.

بانکهای اروپایی که شماری از آنها به خاطر نقض تحریم‌های ایران مجازات شده‌اند نسبت به ازسرگیری روابط تجاری با ایران اکراه دارند مگر این که به آنها تضمین دهند دوباره مجازات نخواهند شد.

جان کری وزیر خارجه آمریکا گفته است بانکها مادامی که کنترل مناسب را درباره طرف تجاری خود دارند نباید به خاطر ازسرگیری تجارت با ایران از چیزی بترسند.

 

کد خبر 560101

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha