به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، برگزاری مراسم عزاداری سنتی و خالصانه اهالی روستای انجدان مانند نگینی در سوابق درخشان این قریه می درخشد که همه ساله با غروب آخرین روز ذیحجه همه اهالی در مکان هایی مشخص اجتماع و اعلام ماه عزا و ماتم میکنند و یک دهه با تمام وجود آنچه دارند در طبق اخلاص گذاشته و تقدیم سرور و سالار شهیدان می کنند.
براساس این گزارش یکی از آیین های سوگواری این روستا در روز سوم ماه محرم است که در آن سوگواران حسینی در قالب هیات عزاداری، عَلَم که یکی از وسایل نمادین در عزاداری عاشورا است و دارای چوبی بلند که سر آن پنجه ای برنجین دارد و با پارچه های رنگی قیمتی تزئین شده، را از یکی از منازل اهالی این روستا به سمت مسجد و حسینیه حرکت می دهند و شیفتگان و عاشقان امام حسین(ع) در مسیر حرکت این هیات به ذبح گوسفند و پخش نذورات می پردازند.
همچنین مراسم تعزیه خوانی که بر پایه روایات در خصوص زندگی و مصائب وارده به خاندان حضرت محمد (ص) به ویژه امام حسین(ع) برگزار می شود، به عنوان مهم ترین ابزار پیام رسانی واقعه کربلا از دیرباز در روستای انجدان جایگاه ویژه ای داشته و هر ساله با فرا رسیدن ماه محرم شبیه خوانان این روستا با بازسازی صحنه های عاطفی و به یادماندنی از مظلومیت کاروان حسینی، یکی از عوامل پیوند دهنده نسل جدید با حماسه عاشورا هستند.
برگزاری مراسم و مجالس روضه خوانی در مسجد و تکیه " حاج آقا سعید" روستا که در این مجالس روحانیان به تبیین فلسفه قیام عاشورا و اهداف والای حضرت امام حسین(ع) می پردازند، قرائت زیارت عاشورا و پخت غذای نذری از دیگر سنت های مرسوم دهه اول ماه محرم در روستای انجدان است.
همچنین روستای انجدان دارای دو محله اولیاء و سفلی است که در دهه اول ماه محرم هر شب دسته جات سینه زن و زنجیرزن از محله اولیاء به سمت محله سفلی و از محله سفلی به محله اولیاء حرکت می کنند و با حضور در حسینیه ها در غم شهادت سومین امام شیعیان به نوحه خوانی و سوگواری می پردازند.
در این مراسم که مسئولان استان مرکزی و گروه های مختلف مردم حضوری گسترده دارند، نماز ظهر عاشورا و زیارت عاشورا در محل گلزار شهدای این روستا برگزار می شود.
همچنین مراسم شام غریبان اهل بیت امام حسین(ع) از دیگر آیین هایی است که در پایان روز عاشورا و پس از تاریک شدن هوا در این روستا برگزارمی شود.
در این آیین معنوی، هیات های عزاداری با حرکت از مساجد و حسینیه ها و با خاموش کردن چراغ ها و گرفتن شمع در دست در فضای تاریک، در غم شهادت شهدای دشت کربلا و خاندان نبوت و امامت اشک ماتم می ریزند.
گفتنی است امسال نیز همچون سال های گذشته سکوت سرد شب های پاییز روستای انجدان با فریاد یا حسین مردم مومن و ولایت مدار این روستا شکسته شد و برگزاری آیین های مختلف عزاداری حضرت سیدالشهداء (ع) حال و هوای خاصی به این روستا بخشید.
شایان ذکر است، روستای انجدان با قدمت هزار و 200 ساله در 37 کیلومتری شرق شهرستان اراک واقع شده و همواره مهد علماء، سادات، روحانیان، شعرا، ادبا، مجاهدان و شهدا در طول زمان بوده و پیوسته مامن شیعیان، علویان و ارادتمندان به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) بوده که تاثیر این ارادتمندی سبب نامگذاری این روستا به " دارالمومنین" شده است.
پایان پیام/
نظر شما