قرار گرفتن در موضع اپوزیسیون به جای پاسخگویی مشکلی حل نمی‌کند

خبرگزاری شبستان: شهردار تهران گفت: باید این عادت را کنار بگذاریم که بعد از ۴ دهه مسئولیت در سطوح مختلف به عنوان یک مسئول در نقش اپوزیسیون حرف بزنیم بلکه باید در نقش پاسخگویی حرف بزنیم و بگوییم چه کرده‌ایم.

 

 

 

 

به گزارش خبرنگار شهری شبستان، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در نخستین اجلاس شوراها و شهرداران 2016 که در مرکز همایش های برج میلاد در حال برگزاری است، گفت: امروز نهادها و سازمان های شهری در بسیاری از حوزه های اقتصادی، فرهنگی و دیپلماسی عمومی ارتباط گسترده ای با هم دارند.

 

شهردار تهران با بیان اینکه شرایط حاکم در جهان اجازه نمی دهد به تنهایی فضایی امن و سرشار از توسعه یافتگی برای مردم فراهم کنیم، خاطرنشان کرد: در مختصات ملی و محلی همان گونه که منافع و علایق و فرصت های مختلف وجود دارد به همان میزان نیز با چالش ها و موانع مشترک مواجه هستیم.

 

قالیباف با بیان اینکه روز به روز از معنای محلی کاسته می شود و بر بعد مشترک بین المللی شهرها افزوده می شود، اظهار داشت: به همان نسبت ریسک های ناشی از عملکرد ما نیز افزایش می یابد.

 

شهردار تهران با بیان اینکه از دو تیپ کلاسیک شهرهای توسعه یافته می توان سخن گفت، اظهار داشت: همه جهان با هم در حال توسعه اند و مشکلات و چالش های آن را به صورت همزمان لمس می کنند.

 

قالیباف ادامه داد: هر شهر جهان اولی در دل خود یا در درون خود یک شهر جهان سومی دارد که با مشکلات محیط زیست، گرسنگی، بیماری، سوءتغذیه و مرگ و میر کودکان دست به گریبان است.

 

شهردار تهران ادامه داد: در کنار این شهرهای جهان سومی یک شهر جهان اولی پیشرفته وجود دارد که این امر بیانگر شکاف بزرگ میان این دو جهان است.

 

قالیباف با بیان اینکه امنیت، شرارت، پست و توسعه منطقه ای و محلی وجود ندارد، افزود: در عصر حاضر باید از رفاه و توسعه، امنیت و صلح جهانی سخن به میان آوریم.

 

شهردار تهران با بیان اینکه زمینه و بستر رشد نامتوازن شهری در بسیاری از کشورهای در حال توسعه در شکل گیری وضعیت ناپایدار را به وجود می آورد، ادامه داد: افت کیفیت زندگی شهری باعث می شود کرامت انسانی شهرنشینان در معرض خطر قرار بگیرد.

 

قالیباف با اشاره به اینکه امروز امنیت دیگر محدود به مرزهای ملی نیست، تصریح کرد: ناامنی شدید موجود در کشورهای منطقه که با مداخله مخرب خارجی همراه است شهروندان این کشورها را به مهاجرت به اروپا سوق می دهد.

 

شهردار تهران با بیان اینکه این روند مهاجرت از خاورمیانه به اروپا معنایی جز شکل گیری حاشیه جدید ندارد، تصریح کرد: نحوه برخورد در پذیرش و اقدام با گروه های مهاجر در کشورهای اروپایی باعث ایجاد تبعیض شده است که این امر زمینه ای فراهم می کند که جوانان نسل دومی مهاجران به گروه های افراطی و تروریستی بپیوندند.

 

شهردار تهران با بیان اینکه هرچه فقیران جهان فقیرتر شوند، ثروتمندان جهان احساس ناامنی بیشتری خواهند کرد و امنیت شان بیشتر تهدید می شود.

 

وی با بیان اینکه رویکرد ایجاد شکاف بین طبقه ثروتمند و فقیر در مقیاس ملی نیز تجربه می شود و تفاوت بین شهرها از منظر برخورداری سبب مهاجرت و گسترش حاشیه نشینی می شود.

 

شهردار تهران با بیان اینکه مدیریت شهری به عنوان متولی اداره اقتصاد شهر در همین بستر ادامه می یابد، اذعان داشت: برای جذب سرمایه های مالی، فیزیکی و انسانی و توسعه هرچه بیشتر شهرها مدیریت شهری توسعه یافته است.

 

شهردار تهران با بیان اینکه شهرداری در راستای اصلاح ساختاری الگوی مدیریت شهری را بر اساس برش توسعه اجتماعی مطرح کرده است یعنی همزمان با توسعه شهری زیرساخت های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نیز توسعه یابد و در دستور کار قرار بگیرد.

 

قالیباف با بیان اینکه گزارش مجمع جهانی اقتصاد در سال 2015 نشان می دهد مبالغی که برای کاهش شکاف زیرساخت ها در شهرها هزینه شود بالغ بر 4 تریلیون دلار در سال است، تاکید کرد: این میزان فراتر از آن است که دولت ها بتوانند از طریق افزایش مالیات ها آن را تامین کنند.

 

شهردار تهران اظهار داشت: باید با ارایه راهکارهایی سرمایه گذاران خصوصی را در حوزه مدیریت شهری مشارکت دهیم تا از مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاران در این بخش استفاده کنیم.

 

قالیباف تاکید کرد: با ایجاد پیوندهای اقتصادی با بخش خصوصی و بین المللی تلاش کرده ایم تا فصل جدیدی از همکاری فرامنطقه ای و بین المللی را آغاز کنیم.

 

وی با اشاره به موضوعات، چالش ها و مشکلات موجود در حوزه شهرها، روستاها و کلانشهرها گفت: نکاتی که در نشست امروز به عنوان چالش های مدیریت شهری شنیدیم به حق و به جا بود اما باید ببینیم برای این کارها چه کارنامه و راهکاری داریم.

 

شهردار تهران موضوع حمل و نقل عمومی را یکی از موضوعات مهم شهرها عنوان کرد و افزود: با توجه به مقیاس شهرها میزان دغدغه شهروندان در حوزه حمل و نقل شهری باید مورد توجه قرار بگیرد.

 

شهردار تهران با بیان اینکه حمل و نقل عمومی حوزه کلیدی در بخش مدیریت شهری است، خاطرنشان کرد: در 2 دوره ای که توفیق خدمت در مدیریت شهری را داشتم اقداماتی برای چالش های پیش روی حوزه حمل و نقل عمومی انجام داده ایم.

 

قالیباف با اشاره به اینکه در سال 83 که فقط 35 کیلومتر مترو در تهران به بهره برداری رسیده بود، افزود: این در حالی است که امروز بیش از 110 کیلومتر مترو به آن افزوده شده است و تا پایان سال آینده حدود 300 کیلومتر مترو در تهران به بهره برداری می رسد و جزو 10 متروی جهان قرار خواهیم گرفت.

 

قالیباف با بیان اینکه صرف بیان مشکل دردی را دوا نمی کند بلکه باید راهکار هم ارایه دهیم، تصریح کرد: سرانه فضای سبز در تهران را که 9.2 مترمربع بود به 15.5 مترمربع افزایش داده ایم و در راستای افزایش سرانه فضای سبز پایتخت پارک ها را از 1120 بوستان به 2300 بوستان افزایش داده ایم.

 

قالیباف با بیان اینکه شهر هوشمند بحث مهمی است، ادامه داد: تهران فقط 75 کیلومتر فیبر نوری داشت و هیچ سیستم هوشمندی برای آی تی بیس کردن مدیریت شهری وجود نداشت در حالی که امروز بیش از 1400 کیلومتر فیبر نوری در تهران در راستای آی تی بیس کردن و هوشمندسازی ایجاد کرده ایم و در واقع یک دولت الکترونیک به تمام معنا در سیستم پیدا شده است.

 

وی با اشاره به مصوبه شورای شهر تهران در سال 95 اذعان داشت: بر اساس این مصوبه باید میزان 1400 کیلومتر فیبر نوری را تا 2400 کیلومتر افزایش دهیم چرا که هوشمندسازی یک شهر یک چالش است و ما توانسته ایم اقدامات موثری در این حوزه انجام دهیم.

 

شهردار تهران با بیان اینکه پایتخت طی 50 سال اخیر در حوزه شهرسازی فاقد طرح جامعی بود، تاکید کرد: در حالی که طرح جامع تهران در دهه 70 نوشته شد و در کشو گذاشته شد امروز می بینیم طرح جامع مراحل قانونی خود را طی کرده، به تصویب رسیده و بر اساس آن طرح تفصیلی تهیه و بر اساس آن نقشه ها طراحی شده است و طرح منظر و سیستم شهری مکانیزه و هوشمند شده است.

 

شهردار تهران با بیان اینکه در گذشته تهران دوقطبی بود و اجازه نمی دهیم این دوقطبی بودن بیش از این ادامه پیدا کند، تصریح کرد: امروز افتخار می کنیم که نه تنها دوقطبی شدن در تهران را متوقف کرده ایم بلکه فاصله بین شمال و جنوب شهر تهران را کاهش می دهیم.

 

شهردار تهران با انتقاد از برخی مسئولان تصریح کرد: این عادت خوبی نیست که بعد از 4 دهه مسئولیت مدیریتی به عنوان مسئول در نقش اپوزیسیون حرف بزنیم بلکه باید در نقش پاسخگو باشیم و اینکه چه کرده ایم.

 

شهردار تهران افزود: وقتی از حوزه نظری و علمی به مدیریت شهری نگاه کنیم به این واقعیت تلخ می رسیم که از زمان تصویب قانون شوراها در دهه 70 که کشور به سمت سازندگی حرکت کرد و روند توسعه را طی کرد در عمل هرچه دیدیم چیزی جز تضعیف شوراها، دهیاری ها و شهرداری ها نبوده است.

 

شهردار تهران افزود: من سیاسی حرف نمی زنم و فرقی نمی کند در کدام دولت بوده است، اگر روند را بنگریم می بینیم هر روز سهم مدیریت شهری از انفال عمومی و بودجه کشور رو به کاهش بوده است و نتیجه آن شده که امروز برخی شهرها حتی بودجه ندارند تا حقوق کارکنان شان را بپردازند و ما در چنین شرایطی از توسعه حرف می زنیم.

 

شهردار تهران تاکید کرد: تا زمانی که مسئولان به جای پاسخگویی در جایگاه اپوزیسیون قرار بگیرند هیچ مشکلی در حوزه مدیریت شهری حل نخواهد شد.

 

 

 

کد خبر 559992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha