همکاری های علمی و فناوری؛ هدف مشترک ایران و بلاروس

خبرگزاری شبستان:بلاروس از لحاظ تاریخی مهم‌ترین شعب صنعت شامل منسوجات و فرآوری چوب (جنگلی) است و در حال حاضر بلاروس تصمیم دارد با کشورمان در حوزه علمی و فناوری همکاری داشته باشد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بلاروس، یک سرزمین دور از دریا در اروپای خاوری است که با کشورهای روسیه، اوکراین، لهستان، لیتوانی و لتونی هم‌مرز است. پایتخت آن شهر مینسک است و شهرهای مهم دیگر آن برست، برست، گرودنو، گومل، موگلیف و ویتبسک هستند. نظام اقتصادی  این کشور تا حدود 80 درصد تحت کنترل دولت قرار دارد و از زمان اتحاد شوروی تاکنون چنین بوده است. این کشور از لحاظ اقتصادی با ثبات است، اما تا حدود زیادی در تأمین مواد خام به متحد نزدیک خود روسیه وابسته است. صنعت و کشاورزی در دست دولت قرار دارد؛ بنابراین بلاروس یکی از معدودترین بازمانده‌های اقتصادهای ملی با سرمایه‌گذاری دولتی می‌باشد. کشاورزی تحت کنترل کشت اشتراکی با زیربخش‌های عمده کشت سیب زمینی و پرورش دام است.

 

از لحاظ تاریخی مهم‌ترین شعب صنعت شامل منسوجات و فرآوری چوب (جنگلی) می‌باشد. پس از سال۱۹۶۵، ایجاد صنعت سنگین و مهندسی مکانیک (تراکتور، یخچال) عمدتاً سبب ارتقاء توسعه صنعتی گردید. در داخل اتحاد شوروی، بلاروس یکی از توسعه یافته‌ترین جمهوری‌ها از لحاظ صنعتی بود. به لحاظ اقتصادی، بلاروس خود در همسود کشورهای مستقل، مجمع اقتصادی اوراسیا و اتحادیه روسیه و بلاروس شرکت دارد. پس از سال۱۹۹۰، با عرضه ساختارهای بازار آزاد به داخل اتحاد شوروی پیشین، تولید صنعتی شناور گردید. اما، رشد اقتصادی در سال ۱۹۹۶ به آن بازگشت و بلاروس در سال۲۰۰۱ اولین کشور از گروه کشورهای مستقل همسود (CIS) بود که به سطوح تولید صنعتی و کشاورزی سال۱۹۹۰رسید.

 

بنابراین گزارش؛ در حال حاضر بلاروس تصمیم دارد با کشورمان در حوزه علمی و فناوری همکاری داشته باشد. ایران و بلاروس در چارچوب برنامه ششمین نشست کمیسیون مشترک همکاری های آموزشی، علمی و فناوری دو کشور در مینسک، توافق ها و تفاهم های نهایی شده در مذاکرات را امضا کردند.

 

این گزارش می افزاید: بخش دیپلماسی رسانه ای سفارت ایران در بلاروس در این زمینه نوشته است: "براساس دستور کار مذاکرات سه روزه هیات ایرانی به ریاست محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با همتایان بلاروسی خود در مینسک، افزایش روابط و همکاری های دوجانبه در این حوزه بررسی شد. تهران و مینسک با برنامه ریزی گسترده درصدد استفاده از تجربیات متقابل بویژه در حوزه های آموزشی بویژه دانشگاهی، فناوری های پیشرفته و همچنین ارتقای سطح روابط علمی هستند. هیات های دو کشور همچنین در مذاکرات خود افزون بر بررسی موارد از قبل برنامه ریزی شده برای نهایی کردن آن، عرصه های جدید همکاری در حوزه های علمی و فناوری را براساس نقشه راه توسعه روابط دو کشور بررسی خواهند کرد."

 

یاداور می شود: ایران و بلاروس 15 اردیبهشت ماه سال جاری نقشه راه افزایش سطح روابط اقتصادی دو کشور از سالانه 75 میلیون دلار کنونی به 250 میلیون دلار تا پایان سال 2017 را در جریان نشست کمیسیون مشترک همکاری ها به ریاست محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت و ویتالی وواوک وزیر صنایع بلاروس در مینسک امضا کردند. همچنین آلکساندر لوکاشنکو رییس جمهوری و آندری کابیکف نخست وزیر بلاروس ماه گذشته اعلام کردند که توسعه روابط از جمله اقتصادی با ایران در دستور کار همیشگی هیات دولت و سفارت این کشور در تهران قرار دارد.

کد خبر 559802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha