به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، رامین رضایی، مدیرکل دفتر توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، امروز (29 تیر) در جمع خبرنگاران گفت: 773 مرکز توانبخشی شبانه روزی در کل کشور وجود دارد که 48 هزار نفر در این مراکز نگهداری می شوند و به 38 هزار نفر یارانه پرداخت می شود.
وی با اشاره به طرح مراقبت خانگی در منزل، افزود: امسال مراقبین غیر رسمی از معلولان آموزش می بینند تا افراد دچار معلولیت شدید در منزل مراقبت کنند.
رضایی تصریح کرد: این مراقبین از افراد عضو داخل خانواده شناسایی و آموزش های کوتاه مدت را از سازمان فرا می گیرند و از معلولان در درون خانواده مراقبت می کنند و هزینه نگهداری معلول به آن عضو خانواده پرداخت می شود.
مدیرکل دفتر توانبخشی سازمان بهزیستی کشور افزود: تاکنون در طرح اعزام مراقبین داخلی 10 هزار معلول تحت پوشش قرار گرفته و 5 هزار و 525 نفر تحت نظارت و مراقبت و درمان هستند.
وجود بیش از 6 میلیون سالمند در کشور
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار اعلامی از سوی مرکز آمار ایران، 6 میلیون و 200 هزار جمعیت سالمند و یک میلیون و 300 هزار معلول در کشور وجود دارد.
مدیرکل دفتر توانبخشی سازمان بهزیستی کشور اظهارداشت: از مجموع جمعیت یک میلیون و 300 هزار نفری معلول و با توجه به مطالبات در حوزه سالمندی و فعالیت مراقبتی، به حدود یک میلیون و 100 هزار نفر در مراکز شبانه، روزانه و ویزیت در منزل خدمات ارائه می شود.
وی با بیان اینکه جمعیت سالمند نیازمند مراقبت هستند، گفت: در آینده با توجه به رو به رشد جامعه و تغییر تعداد بعد خانوار ما دیگر قادر نیستیم از این خانواده ها مراقبت کنیم و باید متناسب با این چالش های نوین رویکردهای نوین با آن را ارائه دهیم.
رضایی از به کار گیری 18 هزار نفر در طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه خبر داد و افزود: سازمان بهزیستی باید شرایطی را برای امر ازدواج، اشتغال و تحصیل در جامعه هدف را تسهیل کند.
وی با اشاره به بخش اعتباری سازمان بهزیستی، گفت: بخش اعظمی از اعتبارات سازمان برای فعالیت های اجتناب ناپذیر هزینه می شود و 70 تا 75 درصد منابع مالی صرف هزینه های مراقبت شبانه روزی می شود.
مدیرکل دفتر توانبخشی سازمان بهزیستی کشور همچنین از کسب رتبه چهارم اداره کل بهزیستی استان در حوزه توانبخشی خبر داد و اظهارداشت: بر اساس ارزیابی عملکرد در سه ماهه امسال، بهزیستی گلستان رتبه چهارم کشوری را کسب کرده است.
نظر شما