توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی؛ هدف مشترک اتریش و ایران

خبرگزاری شبستان:اتریش دوازدهمین کشور ثروتمند جهان بر پایه سرانه تولید ناخالص داخلی است؛ کشوری که در دورات تحریم نیز روابط خود با ایران را قطع نکرد و در حال حاضر نیز در فکر توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی خود با ایران است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اتریش دوازدهمین کشور ثروتمند جهان بر پایه سرانه تولید ناخالص داخلی است. تا دهه ۱۹۸۰ بسیاری از صنایع بزرگ اتریش ملی شدند. با این حال، در سال‌های اخیر خصوصی‌سازی باعث کاهش بخش دولتی در سطحی قابل مقایسه با دیگر اقتصادهای اروپایی شده است.

 

بنابراین گزارش، اتریش از معدود کشورهای اروپایی بود که در زمان اعمال تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، از پذیرش آن خودداری ورزید و روابط تجاری دوجانبه خود با ایران را ادامه داد. در سال ۱۳۹۴، تراز تجاری دو کشور اختلاف چشمگیری داشته و ارزش واردات کالایی اتریشی به ایران از جمله شیر خشک، آب پرتقال، آرد، برخی داروها، چوب اره شده، الکل چرب، انواع کاغذ و پوشاک بسیار بیشتر از صادرات ایران به اتریش بوده که اهم این صادرات را می‌توان سبزیجات، تنباکوی قلیان، گلاب، کارتن، سنگ مرمر، مجسمه، مبل‌های چوبی دانست.

 

پس از توافق هسته‌ای وین که به رفع تدریجی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران انجامید، هاینتس فیشر، رئیس‌جمهور اتریش، نخستین مقام عالی‌رتبه یک کشور عضو اتحادیه اروپایی بود که به ایران سفر کرد. وی در این سفر، با سید علی خامنه‌ای و سایر مقامات بلندپایه ایرانی دیدار کرد. وی همچنین یک هیئت پرتعداد اقتصادی را جهت گشایش باب تازه‌ای در روابط تجاری خود با ایران، با خود همراه کرد.

 

این گزارش می افزاید: در حال حاضر نیز اتریش خواهان گسترش روابط اقتصادی و فرهنگی با ایران است تا جایی که معاون مدیر کل بخش خاورمیانه وزارت امورخارجه اتریش از علاقمندی و تلاش اتریش همراستا با کشورهای اروپایی برای نزدیکی به ایران سخن گفته است.

 

دکتر اولکه تیلی، معاون مدیر کل بخش خاورمیانه و خاور نزدیک وزارت امورخارجه اتریش در این باره به مهر گفته است: "به واسطه توافق هسته ای وین با حضور سه کشور عضو اتحادیه اروپا ( آلمان، فرانسه و انگلیس)، همچنین با حضور «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ، کشورهای چین، روسیه و آمریکا با ایران درماه جولای سال 2015 میلادی  یک دهه کشمکش مداوم را حل و فصل شده و پایان گرفت. این توافق مصداقی بود از این که مشکلات پیچیده و سخت می تواند در صورت خواست طرفین درگیر از راه گفتگو و بطور دوستانه مورد حل و فصل قرار گیرد.

 

نه تنها منطقه بلکه اروپا و جامعه بین المللی توانست از بروز تحول بزرگ در اثر توافق هسته ای ایران و سایر شرکا سود ببرد، همزمان با روز اجرایی شدن توافق هسته ای با ایران در تاریخ 16 ژانویه سال 2016 میلادی تحریم های مالی و اقتصادی علیه ایران متوقف شد. ایران می تواند نقش سازنده به منظور یافتن راه حلی دوستانه برای درگیری ها و چالش های متعدد در منطقه را از خود به نمایش بگذارد و دلیل مثبت آن موقعیت جغرافیایی استراتژیک، وسعت ایران و برخورداری از پتانسیل های تاثیر گذار این کشور است. یک ایران با ثبات و همچنین نقش سازنده ایران مورد علاقه همگان در منطقه است. ضرورت های امنیتی  ویژه کشورهای منطقه از سوی اتریش جدی قلمداد می شوند.

 

بازسازی مناسبات کشورهای اروپایی با ایران را می توان از این منظر هم دید که می تواند به عنوان تغییری بزرگ و مثبت برای جامعه جوانان ایرانی بشمار آید. در مناسبات اتحادیه اروپا و کشورهای عضو با ایران تلاش مهمی به منظور نزدیکی دوباره و بیشتر ایران به اروپا در حال صورت گرفتن است. اتریش نیز در این میان آماده است تا همکاری های خود در زمینه های فرهنگی، اقتصادی و هنری را با ایران ارتقا دهد. در فرهنگ و سنت اتریش گفتگو و مذاکره بهترین شیوه ممکنه بوده و توافق هسته ای وین نشانگر امید و فضای جدیدی در عرصه بین الملل است."

 

یادآور می شود: همزمان با اجرایی شدن توافق هسته ای ایران با غرب کشورهای اروپایی خواستار گسترش مناسبات خود در زمینه های مختلف به خصوص در حوزه اقتصادی با ایران شدند. اتریش به عنوان کشوری که میزبان نشست های متعدد هسته ای ایران بوده همواره مورد توجه واقع شده است.

کد خبر 559484

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha