دکتر محمد رضا سعیدآبادی، دبیرکل کمسیون ملی یونسکو درباره برگزاری کارگاه های آموزشی ثبت حافظه ملی در استان ها به خبرنگار شبستان گفت: بسیاری از آثار گرانبها که ویژگی ثبت ملی و ثبت جهانی دارند، در کتابخانه ها و مراکزی در شهرستانها و استانها نگهداری می شوند، بر همین اساس می شود یک سری کارگاه های آموزشی در سطوح مختلف در کشور برگزار کرد.
وی افزود: البته در چندین استان این کارگاه ها برگزار شده است که بسیار موفقیت آمیز بوده، پس از این نیز سعی می کنیم این کارگاه ها را در سایر استان ها برگزار کنیم، زیرا همه افراد متخصص و کارشناسانی که به نوعی با این موضوع ارتباط دارند می توانند با ویژگی های ثبت ملی و جهانی اثر و برنامه حافظه جهانی اشنا شوند و خود این آشنایی مقدمه ای برای شناسایی آثار گرانبها و همچنین چگونگی ثبت آثار در سطح ملی و جهانی می شود.
دبیرکل کمسیون ملی یونسکو در ایران درباره برنامه های حافظه ملی در منطقه ایران فرهنگی (شامل ایران، افغانستان، تاجیکستان و ...) نیز اظهار داشت: این منطقه آثار گرانبهای بسیاری دارد و ما قصد داریم برای بهبود کارهایی که در نظر داریم، کمیته منطقه ای راه اندازی کنیم که همه کشورهای منطقه فرهنگی ایران در آن حضور داشته باشند و از توان و پتانسیل متخصصان ایرانی استفاده کنند.
وی افزود: همچنین قرار است هماهنگی هایی برای شناسایی دسته جمعی آثاری که در منطقه وجود دارد صورت بگیرد و هیئتی دسته جمعی این آثار را شناسایی و بررسی کند و برای این اقدام در حال رایزنی با کشورهای منطقه اکو هستیم.
سعید آبادی با بیان اینکه رایزنی های متفاوتی با کشورهای منطقه انجام شده منتها هنوز تصمیم ها نهایی نشده تصریح کرد: به دنبال یک متولی در این حوزه هستیم، شاید سازمان اسناد و کتابخانه ملی بهترین متولی برای دعوت از همه کسانی باشد که متولی آثار مکتوب در منطقه هستند.
دکتر سعید آبادی درباره ویژگی آثاری که در حافظه ملی ثبت می شوند نیز گفت: ویژگی های که آثار باید داشته باشند برای ثبت تخصصی است، از جمله ویژگی های اثر تاثیر آن اثر در سطح ملی، سطح منطقه و در سطح جهان است، یعنی اثری که وجود دارد به جز قدمت، یگانه بودن باید بی بدیل باشد و همچنین بر حوزه تمدنی، حوزه علم و حوزه فرهنگ در سطح جهانی دارای تاثیری بوده باشد، این دو ویژگی از ویژگی هایی است که در ثبت آثار در جهان لحاظ می شود.
پایان پیام/
نظر شما