سپیده کاشانی شعر را سلاحی  برای دفاع از کیان اسلام می دانست

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی زبان شعرخانم سپیده کاشانی را زبانی ساده،صمیمی،لطیف وپراحساس برشمرد و گفت: ایشان عاری از تکلف های مرسوم شعر می گفت و شعر را ابزار و سلاحی می دانست که باید از آن برای دفاع از کیان اسلام و کشور بهره می جست.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مراسم بزرگداشت سپیده کاشانی، بانوی بلند آواز شعر معاصر کشور شامگاه یکشنبه 27 تیرماه با حضور چهره های فرهنگی کشور در انجمن آثار و مفاخرفرهنگی  برگزار شد.

 

در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و  دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد  گفت: تکریم و تجلیل از شخصیت ها و چهره های تاثیرگذار فرهنگی و تاریخی همواره محور تاکید و سفارش اسلام عزیز بوده و حتی در قرآن کریم آیات بسیاری در باب سرگذشت افراد و اقوام آمده است،شاید مهمترین دلیل این تاکیدات و یادآوری ها، نقش الگوآفرینی آنان در جامعه بوده است و نیک روشن است چنانچه جامعه ای دارای سرمایه های انسانی الگو و معیار باشد طریق کمال را هموارتر خواهد پیمود و از خطا و خطر مصون خواهد بود.  یکی از شخصیت های مهم روزگار ما که علیرغم حیات کوتاهش، سهم و نقش مهمی در ایفای رسالت فرهنگی و اجتماعی بر عهده داشت مرحوم خانم سپیده کاشانی (سرور اعظم باکوچی) بود.

 

حجت الاسلام و المسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی با اشاره به ویژگی های شاعر بلند آوازه انقلاب مرحومه سپیده کاشانی اظهار داشت: تربیت خانوادگی عامل مهمی در تکوین و رشد شخصیت انسان هاست ، خانم سپیده کاشانی از نعمت پدر و مادری صالح برخوردار بود که در دامان یکی آیات نورانی قرآن زمزمه می شد و در آغوش دیگری شعر شاعران بزرگ خوانده می شد. این فضا باعث گردید که سپیده از همان دوران طفولیت با آموزه های دینی و نیز با باطنی پاک و روشن، شعر و ادب را دستمایه فعالیت های ذوقی خود قرار دهد و متعهدانه در این مسیر گام نهد.

وی تصریح کرد : شناخت و تشخیص درست راه و هدف از دیگر ویژگی های خانم سپیده کاشانی  است، روزگار زندگی او مقارن با دوران ستمشاهی است و طبعا زندگی در فضای غبارآلود و تیره گون استبدادی برای شاعری آزاده مسلک و طالب بیان آزادگی های انسانی سخت و عذاب آور است؛ با وجود این سپیده که نهال نو شکوفای شعر در نهادش پروریده شده بود با درک درست راه و رسالت شعر، سخن به ابتذال نگشود و با روشنگری ها و توصیف فضای تیره و تاریک عصر سمتشاهی در زمره مبارزان اجتماعی و شهامت پیشه گانی قرار گرفت که افق روشنی در انتظارشان بود.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  الگوپذیری از یک مجاهد و مربی بزرگ را دیگر وِزگی خانم سپیده کاشانی عنوان کرد و گفت:  مطالعات و آشنایی سپیده با شخصیت ممتاز و منحصر به فرد امام خمینی (ره) در امتداد باورهای دینی و اسلام شناسی موجب شد که او به سمت شعرهای انقلابی و اجتماعی بیشتر حرکت کند. او روح انقلاب و مفهوم انقلابی گری را به خوبی درک کرده بود و می کوشید با تلفیق عاطفه مادری و زنانه و حس حماسی و معرفت، مبلغ و مروج آرمان هایی باشد که رهبر انقلاب آن را فریاد می کرد. شاید کتاب پروانه های شب سند گویایی بر این ادعا باشد که چگونه شاعر به زبان رمز و تشبیه به پرواز پروانه ها در شب و محرومیت آنها از نعمت خورشید اشاره دارد.

 

حجت الاسلام و المسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی  حضور خانم سپیده کاشانی در سنگر جبهه و پشت جبهه را از وِیژگی های ممتاز این شاعر خواند و گفت:  یک شاعر متعهد و مردمی، هیچگاه انزوا اختیار نمی کند و هرگز هنر و تخیل شاعرانه را به صورت ذهنی و انتزاعی به کار نمی گیرد بلکه می کوشد همپای اجتماع و همدرد مردم به بیان حقیقت بپردازد؛ سپیده کاشانی که روزگار ستمشاهی را به چشم دیده بود و پیروزی انقلاب را در تلاطم ناآرامی ها و فراز و فرودها حس کرده بود بر دوش خود رسالت سنگینی را احساس می کرد از این رو در کوران سخت جنگ ایران و عراق همپای مردان، در سنگر جبهه حضور می یافت و با سرودن اشعار حماسی، در تقویت روح حماسی رزمندگان مشارکت می جست.

 

وی با اشاره حضور خانم سپیده کاشانی در عملیات فتح خرمشهر همراه با جمعی از هنرمندان و شاعران اظهار داشت: حضور ایشان در سوم خرداد سال 60 در جبهه از خاطراتی است که هیچگاه فراموش نمی کنم و وقتی متعجبانه از حضور ایشان به عنوان یک زن در صحنه جنگ پرسیدم آگاهانه گفت می خواهم شعرم واقعی باشد و من نیز بتوانم با این موج خروشان در انتقال و انعکاس پیام جنگ و جهاد ایفاگر نقشی باشم. او در پشت جبهه نیز با انفاق مالی و سرمایه خود از پشتیبانی رزمندگان دریغ نمی کرد چون شرایط را لمس کرده بود.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به  وِیژگی جذب مادرانه و صلابت زنانه خانم سپیده کاشانی گفت: مرحوم سپیده کاشانی صاحب سه فرزند بود از سویی حضور در اجتماع و رسالت شاعری و از سویی دیگر نقش فرزندپروری باید همواره مورد توجه قرار می گرفت، بنابراین هم به خوبی کوشید تا مادری کند و هم به واسطه حضور دایم در فعالیت های اجتماعی و جلسات رسمی مثل شب های شعر و یا نشست های صدا و سیما و ... صلابت زن مسلمان را در قالب عفاف و حجاب و وقاری که شایسته یک زن مسلمان بود به نمایش می گذاشت.

 

حجت الاسلام و المسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی  خاطر نشان کرد:  همدوشی خانم سپیده کاشانی با کاروان حماسه سرایان انقلاب آن هم در کسوت زنانه تحسین برانگیز و جسورانه بود. خلاصه آنکه او با حضورش در میدان رزم و در میدان حماسه سرایی ثابت کرد که زنان نیز می توانند در خدمت مردم و میهن نقش مهمی ایفا کنند.

به گفته  مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خصایص اخلاقی، تواضع فوق العاده، آینده نگری، تیزبینی، واقع نگری از ویژگی های ممتاز شخصیت  بانوی ماندگار ادب این سرزمین است که تبلور جلوه های آن را می توان در بیت بیت اشعارش جستجو کرد.

 

وی تصریح کرد: خانم سپیده کاشانی  زبان شعرش ساده، صمیمی، لطیف و پراحساس بود عاری از تکلف های مرسوم شعر می گفت و شعر را ابزار و سلاحی می دانست که باید از آن برای دفاع از کیان اسلام و کشور بهره می جست.او به حق شاعری مکتبی، انقلابی، آرمانی، میهنی و مردمی بود و به واسطه همین ویژگی تعدادی از سروده هایش به آهنگ تبدیل شد و در رادیو و تلویزیون بارها و بارها پخش شد.

 

وی با اشاره به شعری از خانم سپیده کاشانی گفت: شاید این بیت در خاطر بسیاری از هم عصری ها و هم نسل هایش باشد که چه هوشمندانه سرود و چه هنرمندانه گفت:

به خون گر کشی خاک من دشمن من/ بجوشد گل اندر گل از گلشن من/ تنم گر بسوزی، ز قلبم ربایی/ تو عشق میان من و میهن من/ مسلمانم آرمانم شهادت

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با تقدیر از همت بلند انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور در برپایی بزرگداشت خانم سپیده کاشانی گفت:  این آیین شکوهمند که در واقع تکریم مقام شعر و ادب است، ارج می نهیم و از حضور ارزشمند چهره های اندیشمند فرهنگی و ادبی در این مراسم صمیمانه سپاسگزاریم؛ امید آنکه معرفی الگوهای اصیل ادبی کشور، بیش از پیش زمینه ساز روحیه خودباوری و خودسازی نسل معاصر باشد.

 

 

 

 

کد خبر 559303

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha