علی مغازه ای: اجازه دهید موسیقی نواحی همسو با موسیقی ایران  در دنیا معرفی شود

خبرگزاری شبستان:دبیر هنری فستیوال موسیقی نواحی آینه دارازمسئولان خواست که بیشتر با فستیوال آینه دارهمسو شوند و گفت:من از همه استمداد می کنم که با این موسیقی همراه باشند و اجازه دهند این موسیقی بیش از این ها در دنیا همسو با موسیقی ایران معرفی شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه سومین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار  شامگاه یکشنبه 27 تیر در تالار وحدت برگزار شد.

 

سومین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار  از روز ۲۴ تا ۲۶ تیر با تمرکز بر موسیقی ایلات و عشایر بختیاری، لر، کهگیلویه، ممسنی، قشقایی،  لک، چهارمحال، بویراحمد، و ایلام برگزار شد .


در مراسم اختتامیه سومین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هنرمندانی چون علی اکبر شکارچی ،علیرضا قربانی، پروین بهمنی، دامون شش بلوکی،  طینوش بهرامی، کریستف رضاعی ، محمد شکارچی، پوریا اخواص، محمدرضا اصلانی  حضور داشتند .

 

این مراسم با اجرای برنامه های موسیقایی با هنرمندی  هنرمندان موسیقی نواحی و پخش کلیپی از دوره های گذشته این فستیوال آغاز شد.

 

فستیوال موسیقی نواحی آینه دار نمایشی عمل نمی کند

در این مراسم علی مغازه ای، دبیر هنری سومین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار با اشاره به اهداف برگزاری فستیوال موسیقی نواحی آینه دار گفت: در سومین دوره از این فستیوال متوجه ویژگی های ارزشمندی از موسیقی ایران شدیم به طوری که می توانیم شانزده گونه موسیقی در ایران را از یکدیکر تفکیک کنیم.

وی خاطر نشان کرد: آینه داران موسیقی نواحی با این موسیقی زندگی می کنند و ما تنها با ارتباط زیاد می توانیم این زندگی را کشف کنیم؛سعی می کنیم با آینه دار این زندگی موسیقایی هنرمندان شریف موسیقی نواحی را به بافت زندگی خودمان وارد کنیم ما دنبال این نیستیم که بخواهیم نمایشی عمل کنیم .

 

دبیر هنری سومین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار از مسئولان فرهنگی خواست که بیشتربا فستیوال آینه دار همسو شوند و گفت:  من از همه استمداد می کنم که با این موسیقی همراه باشند و اجازه بدهند که این موسیقی بیش از اینها در دنیا همسو با موسیقی ایرانی معرفی شود.

 

حیات موسیقی مقامی در شنیدن صداها نیست
در ادامه این مراسم مریم قرسو، دبیرعلمی سومین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار با بیان اینکه دیدگاه آینه دار برای برگزاری فستیوال دیدگاهی علمی است ؛گفت:  حیات موسیقی مقامی تنها در شنیدن صداها نیست و ثبت و ضبط این نمونه ها نمی تواند موسیقی را از فراموشی بازدارد ؛ موسیقی زنده و پویاست و با جاری بودن معنا می شود، مهم ترین اقدام برای حفظ و نگهداری یک قوم از سوی مردمان آن قوم شکل می گیرد که به حفظ فرهنگشان توجه داشته باشن، پذیرش و درک تغییر فرهنگ و مناسبات می تواند باز تعریفی برای آن فرهنگ باشد.


دبیرعلمی سومین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار با تاکید بر اینکه آینه دار حمایت از پژوهشگران را در دستور کار خود قرار داده است ، اظهار داشت: دبیرخانه سومین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار امسال کتاب سال آینه دار را منتشر کرده است؛ این کتاب به معرفی و شناخت موسیقی نواحی مختلف ایران می پردازد.

 

در این مراسم  از هنرمندان موسیقی نواحی چون پروین بهمنی، فیض الله عارفی، غلامشاه قنبری،ابوالقاسم دهقان،  همت علی رضایی، شوگر علی رضایی، عزیز بساق، اسدالله موسوی، علیمردان عسگری عالم،ابراهیم سلمان پور تقدیر شد.

 

مراسم اختتامیه سومین فستیوال موسیقی نواحی با اجرای هنرمندان نواحی به پایان رسید.

کد خبر 559250

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha