سکونت بیش از ۱۰ میلیون نفر در حاشیه شهرها

خبرگزاری شبستان: مشاور وزیر کشور و معاون سازمان های مردم نهاد وزارت کشور گفت: در ایران ۱۰.۵ میلیون نفر ساکن در حاشیه شهرهای ایران هستند و حاشیه نشینی یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، بهمن مشکینی پیش از ظهر امروز (26 تیر) در همایش توانمندسازی سازمان های مردم نهاد که در سالن باغستان برگزار شد، بیان کرد: محیط فعالیت NGO  اجتماعی است و رویکرد اجتماعی نیز دارند.

 

وی ادامه داد: به هیچ دایره دولتی و وزارتخانه «تشکل» گفته نمی شود و در فارسی بهترین لغت برای ترجمه NGO  تشکل اجتماعی است و ما که می خواهیم در حوزه اجتماع کار کنیم باید جامعه و وضعیت اجتماع خود را بشناسیم و سپس نسبت به حوزه فعاليت تخصصی خود شناخت یابیم.

 

معاون سازمان های مردم نهاد وزارت کشور با اشاره به تفاوت NGO و هیئت های مذهبی اضافه کرد: NGO ها متولد غرب هستند و ما داریم آن را به صورت بومی تعریف می کنیم و هیئت های مذهبی شکل سنتی فعالیت مذهبی بوده و برای خود محترم هستند و NGO نیستند؛ هیئت های مذهبی برای برپا داشتن شعائر دینی در مناسبت هايی مانند ایام شهادت امام حسین (ع9 فعال هستند و ارتباطی به تشکل اجتماعی ندارند و هیئت ها يک ریشه ای دارند که باید در مسیر خود پیش روند.

 

وی با اشاره به لزوم شناخت نسبت به وضعیت کشور در خصوص آسیب های اجتماعی اظهار کرد:یکی از آسیب های اجتماعی حاشیه نشینی است که یک عده ای از نقطه مبدا به دلایلی مهاجرت کردند و به لحاظ فیزیکی در حاشیه شهر و مناطق غیررسمی ساکن شدند و هنجارهای محیطی نداشته و بسیاری نیز شغل ندارند و تعدادی برای کار وارد شهر شدند.

 

مشکینی تصریح کرد: در ایران 10.5 میلیون نفر ساکن در حاشیه شهرهای ایران هستند و یکی از مهمترین آسیب های کشورها از جمله ایران حاشیه نشینی است؛ نقطه مقابل حاشیه نشینی، مبدا مهاجرت است که این نقطه مبدا، تهی از نیروی انسانی و هنجارهای اجتماعی می شود.

 

وی اعلام کرد: موضوع دیگر در بحث آسیب های اجتماعی طلاق است که یک دهه است شیب یافته و زمانی طلاق توزیع شده بود در بین سال های بعد از ازدواج و از یک زمانی درصد طلاق آمد به زیر پنج سال بعد از ازدواج و بعد به زیر سه سال و الان زیر یک سال بعد از ازدواج است.

 

معاون سازمان های مردم نهاد وزارت کشور گفت: بحث دیگر زنان سرپرست خانواده است که تعداد آن افزایش داشته و پرونده های قضایی، زندانیان و اعتیاد از دیگر موارد آسیب های اجتماعی است.

 

وی توضیح داد: بحث دیگر سرمایه اجتماعی است که شامل سرمايه طبیعی  نظیر آب، جنگل ها و غیره و سرمایه دیگر نیز اقتصادی است که محصول کار بشر است، سرمایه فرهنگی و معنوی و سرمایه انسانی بخش دیگری سرمایه اجتماعی است.

 

مشکینی گفت: هنجارهای پدید آمده از درون روابط اجتماعی يعني اعتماد، رضايت، مشارکت، نشاط و امید شاخص های سرمایه اجتماعی هستند و در یک خانواده هر چه اعتماد، رضایت و مشارکت در امور بالاتر باشد سرمایه اجتماعی آن خانواده بالاتر است.

 

وی خاطر نشان کرد: سرمایه اجتماعی و آسیب اجتماعی دو روی یک سکه هستند و هر چه آسیب های اجتماعی بالاتر، سرمایه اجتماعی پایین تر و بالعکس است.

 

معاون سازمان های مردم نهاد وزارت کشور در ادامه بر لزوم توجه به بخش اجتماعی و تخصیص اعتبار به این حوزه تأکید کرد.

کد خبر 559077

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha