طراحان مد بازار را قبضه کرده اند/کالاهای تحمیلی به مصرف کنندگان

خبرگزاری شبستان:یک جامعه شناس گفت: طراحان به جای اینکه مد یا مدلی را در مسیر تحکیم فرهنگ اصیل و ناب کشور ایجاد کنند به ایجاد اختلال، نقص و انحراف در فرهنگ بومی مبادرت می کنند.

جعفر بای، جامعه شناس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره مدهای غیرمتعارف که در جامعه رواج پیدا کرده است، گفت:متاسفانه طراحان لباس بدون ملاحظات فرهنگ بومی کشور انحرافات و اشکالاتی را وارد جامعه کردند.

 

وی افزود: دو بخث وجود دارد که  برخی تصور می کنند، طراحان مد هیچ گونه توجهی به فرهنگ موجود در جامعه ندارند و تنها به دنبال منافع شخصی خود هستند و بحث دیگر این است که برخی از طراحان مد هدفمند در مسیر فرهنگ بومی و محلی جامعه اختلال ایجاد می کنند.

 

بای بیان کرد: طراحان به جای اینکه مد یا مدلی را در مسیر تحکیم فرهنگ اصیل و ناب کشور ایجاد کنند به ایجاد اختلال، نقص و انحراف در فرهنگ بومی و محلی مبادرت می کنند.

 

این جامعه شناس خاطرنشان کرد: شاخص های فرهنگی ما مشخص شده است. هیچ کدام از این مدها در مسیر ترویج این شاخص های فرهنگی جامعه ما نیست حتی با آن تعارض و تضاد دارد.

 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: طراحان مد علاوه بر حفظ منافع مادی خویش به دنبال ایجاد اختلال در مدل فرهنگی جامعه ما هستند. آنان سلیقه را بر مصرف کننده تحمیل می کنند.

 

وی افزود: متاسفانه پیروان مد از یک سلیقه برخوردار نیستند و یک توهین مستقیم به استفاده کنندگان از این مد هست چرا که کسانی که پیرو مد هستند دایره استفاده آنان محدود می شود اما در جامعه ما سلیقه ها تحمیلی است.

 

بای تاکید کرد: به جای اینکه بیاییم از مدل های مختلف و متنوع موجود طراحی متناسب با فرهنگ جامعه داشته باشیم از مدهایی استفاده می کنیم که از قبل به ما تحمیل شده است.

 

وی ادامه داد: گاهی پیروان مد تیپی را انتخاب می کنند که نه با سلیقه و ذائقه آنان خوش نمی آید اما به خاطر عادت و تحمیلی بودن این مسایل روی به هر آنچه که در جامعه مد می شود حتی اگر مناسب و زیبا نباشد، می آورند البته می توان یکی از دلایل آن را عقده های کم بینی و بدبینی برخی از مصرف کنندگان دانست.

 

این جامعه شناس بیان کرد: برخی فکر می کنند اگر متناسب با مد جامعه پیش نروند دچار عقب ماندگی و واماندگی هستند.

 

بای تصریح کرد: متأسفانه یکی از اشکالات عمده این است که طراحان مد بازار را قبضه کرده اند و هر کسی متناسب با سلیقه و ایده و آن سبکی که مصرف کننده دوست دارد نمی تواند لباس مورد نظر خود را پیدا کند.

 

وی بیان کرد: طراحان مد غیر مستقیم بازار را در دست گرفته اند و چنان اختاپوسی احاطه کرده اند که مصرف کننده متناسب با سلیقه خود نمی تواند پوشاکی را انتخاب کند. این موضوع دارای نقص فرهنگی، اقتصادی و نظارتی است.

 

بای ادامه داد: بحث نظارتی ما خدمات فراوانی را به تولیدکنندگان و طراحان ارایه می دهد اما آنان انتظارات و توقعات خریداران را برآورده نمی کنند.

 

وی تصریح کرد: بسیاری از خانم ها نمی توانند پوشاکی را متناسب با فرهنگ و شاخص های موجود در جامعه پیدا کنند و این اشکال عمده ای است که باید فکر اساسی برای آن کرد.

 

این جامعه شناس بیان کرد: نهادهای فرهنگی و نظارتی در این زمینه کم کاری کرده اند و یک پالایش و تجدیدنظر باید نسبت به اصلاح قوانین موجود کنند.

 

بای بیان کرد: به راحتی متناسب با ذائقه فرهنگی غرب می توانیم پوشاک در جامعه پیدا کنیم و کالاهای موجود در بازار با فرهنگ ما سنخیتی ندارند.

 

وی اضافه کرد: برخی از بازارهای سنتی انگار ورود به بازارهای سنتی چینی است و تنها فروشنده های آن غیر چینی هستند. اکثر کالاهای بازار که اسم آن را سنتی نیز گذاشته اند از چین وارد شده است.

 

این جامعه شناس تصریح کرد: اگر کار فرهنگی اثرگذار در جامعه اتفاق بیفتد قطع به یقین تغییر مطلوبی را خواهیم داشت که این نوع کالاها خریدارهایش را نیز از دست خواهد داد. پیش از کار اقتصادی باید به کار فرهنگی بپردازیم البته باید کار فرهنگی درست و تاثیرگذار باشد که با تکرار آن در جامعه نهادینه شود تا موجب تغییر نگرش در افراد گردد.

 

وی بیان کرد: اگر می خواهیم در سلیقه های مخاطبان خود تاثیرگذار باشیم باید یک کار دقیق و درست فرهنگی انجام دهیم.

 

 

کد خبر 558958

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha