به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، مریم بیدخام در همایش آسیب شناسی عفاف و حجاب بیان کرد: عفاف و حجاب به عنوان دو ارزش و جزئی از هویت انسان به حساب می آید، عفاف عفت و پاکدامنی و حجاب پوشش ظاهری است.
وی ادامه داد: برای یک زن مسلمان ایرانی زیبنده است که هر دو امر را به عنوان دو ضرورت رعایت کند با عنایت به اینکه رعایت حجاب به معنای محدود کردن فعالیت های اجتماعی بانوان مسلمان به حساب نمی آید و زن مسلمان با رعایت پوشش و حجاب نیز می تواند در جامعه به فعالیت های اجتماعی بپردازد.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قزوین با تأکید بر این امر که رعایت فرهنگ عفاف و حجاب تاثیر مستقیمی در حفظ بنیان خانواده،کرامت زن مسلمان و امنیت جامعه دارد عنوان کرد: با توجه به تلاش های نهادها و دستگاه های متولی متاسفانه بعد از گذشت بیش از 30 سال شاهد آسیب هایی در حوزه حجاب هستیم و توسط برخی از خانواده ها هنوز رعایت این امر مهم در باورهای دینی فرزندان نهادینه نشده است.
وی اضافه کرد: ارتباط عاطفی زوجین در خانواده ها باعث اطاعت فرزندان از توصیه های آنها در مورد رعایت عفاف و حجاب می شود.
بیدخام توضیح داد: قبل از انقلاب خانواده ها در تربیت دینی فرزندانشان تلاش و همت لازم را داشتند و خانواده های مذهبی دختران خود را حتی به دبیرستان نمی فرستادند و بر رفتار و نوع آداب و معاشرت فرزندان خود نظارت و اشراف کامل داشتند.
وی اظهار کرد: خانواده ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی دچار واسپاری فرزندان به جامعه شدند و نقش کنترلی و نظارت آن ها کمرنگ تر شد در حالی که خانواده، مهم ترین و اولین نهادی است که در تربیت فرزندان تاثیر زیادی دارد و اگر نقش و رسالت خود را کمرنگ کند سرریزش به آموزش و پرورش برمی گردد.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قزوین ادامه داد: نقش آموزش و پرورش و سایر دستگاههای متولی امورفرهنگی به اندازه ی خانواده در تربیت فرزندان موثر و تاثیرگذار نیست.
وی اعلام کرد: در حال حاضر 26 میلیون نفر از بانوان ایرانی در سنی قرار دارند که باید حجاب و عفاف را رعایت کنند و واقعیت این است که از این مجموع تنها 5 درصد این امور را رعایت نمی کنند ولی به دلیل اینکه در جامعه حضور بیشتری دارند بیشتر به چشم می آیند.
بیدخام عنوان کرد: افرادی که حجاب و عفاف را در جامعه رعایت نمی کنند یا جاهل هستند یا نسبت به رعایت تعالیم و دستورات دینی بی توجه هستند ولی کسی که اعتقاد قلبی به اسلام و تعالیم دینی دارد باید رفتار مناسبی در جامعه داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس تعالیم دینی حجاب مختص زنان نیست بلکه جامعه مردان نیز باید به این امر توجه لازم و کافی را داشته باشند، بر اساس دستورات خداوند در قران کریم اول به مردان و بعد به زنان مسلمان تاکید شده است که دیده خود را از نامحرمان برگیرند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قزوین یادآور شد: مشارکت، همدلی و همراهی و پرهیز از موازی کاری دستگاه ها و نهادهای متولی در نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب ضروری است.
نظر شما