خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بوئینگ: در فروش هواپیما به ایران تابع دولت آمریکا هستیم نه کنگره، تلاش موازی سناتورهای دموکرات برای تحریم ایران، اطمینان از انتشار کامل نتایج بازرسیها از تاسیسات هستهای ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
در فروش هواپیما به ایران تابع دولت آمریکا هستیم نه کنگره
«دنیس مولنبرگ» مدیر عامل شرکت هواپیمایی «بوئینگ» اظهار داشت که این شرکت از قرارداد 17.6 میلیارد دلاری فروش هواپیمای مسافربری که به طور موقت با ایران امضا کرده است، از دولت آمریکا پیروی میکند.
به نوشته وبگاه «بیز جورنالز» مدیر عامل بوئینگ روز گذشته جمعه در حاشیه صدمین سالگرد افتتاح این شرکت در جمع کارمندان بوئینگ اظهار داشت: «به طور کامل در مسئله فروش هواپیما به ایران در کنار دولت آمریکا قرار داریم.»
وی در ادامه سخنان خود گفت: «برای بوئینگ "دولت" به معنای پیروی از قوه مجریه باراک اوباما رییس جمهور است نه منتقدان پر سر و صدا در کنگره که اوایل این ماه رای به مسدود کردن معامله بوئینگ با ایران دادند.»
بر اساس این گزارش، قرارداد بوئینگ با ایران شامل یادداشت تفاهم مقدماتی با شرکت «ایران ایر» است. بوئینگ قصد دارد 80 فروند هواپیمای مسافربری به ایران بفروشد و دستکم 29 هواپیمای دیگر را نیز به صورت اجاره به شرط تملیک در اختیار این کشور قرار دهد و بدین طریق ارزش این قرارداد برابر با 25 میلیارد دلار میشود.
مدیر عامل بوئینگ در ادامه سخنان خود گفت: «گام بعدی این پروسه از طریق اخذ مجوز دولتی صورت میگیرد. اگر بوئینگ این تاییده را کسب کند، به سوی امضا قرارداد فروش میرود.»
مولنبرگ در خاتمه افزود که توافق بالقوه با ایران ایر فرصتی مطلوب و نشانگر رشد مشاغل تولیدی قابل توجه در آمریکا است.
فرمانده شورشیان ضدانقلاب خواستار کمک آل سعود برای مقابله با ایران شد
یکی از فرماندهان شورشیان ضد انقلاب در غرب کشور خواستار کمک آل سعود برای مقابله با ایران شد.
به دنبال حضور یک مقام ارشد سابق عربستان سعودی در تجمع هفته گذشته منافقین در فرانسه، مقام ارشد شورشی بلند پایه وابسته به کردهای مخالف ایران در سخنانیخواهان کمک عربستان برای سرنگونی ایران شد.
به نوشته وبگاه «ام میدیا» «حسین یزدانپناه» معاون شاخه نظامی حزب به اصطلاح آزادی کردستان (PAK) از عربستان و برخی دیگر در خواست کرد تا به کردهای داخل ایران کمک نمایند.
این مقام ارشد نظامی مخالف ایران اظهار داشت: «ما، کردها میتوانیم به مداخله ایران در منطقه خاتمه دهیم. ما میتوانیم جنگ را به حیات خلوت ایران کشانده به طوریکه ایران سرگرم و درگیر مشکلات داخلی شده و بدین طریق مداخله آنها در امور کشورهای منطقه متوقف شود.»
این گروهک ضد انقلاب چندی است که تحرکاتی را برپا کرده و به نیابت از «حزب دموکراتیک کردستان» از دیگر شاخههای ضد انقلاب از اواخر آوریل عملیات نظامی را در غرب ایران آغاز کرد.
مهر:
اطمینان از انتشار کامل نتایج بازرسیها از تاسیسات هستهای ایران
۱۵ سناتور دموکرات آمریکا در سالگرد توافق هسته ای بین ایران و قدرت های جهانی با ارسال نامه ای به باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از وی خواستند تا با همکاری نزدیکتر با آژانس بین المللی انرژی اتمی از انتشار تمامی جزئیات فنی بازرسی های این آژانس از تاسیسات هسته ای ایران اطمینان حاصل کند.
در این نامه آمده است: ما از دولتمان می خواهیم تا از انتشار تمامی جزئیات توسط آژانس اطمینان حاصل کند تا ما بتوانیم به قضاوت درباره وضعیت موجود برنامه هسته ای ایران ادامه دهیم.
در حالیکه گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی حکایت از اجرای تعهدات از سوی ایران دارد و آژانس اعلام داشته است که ایران در قبال لغو برخی تحریم هایش محدودیت هایی را بر برنامه هسته ای خود اعمال کرده است، اما این سناتور ها اعلام داشته اند که گزارش های اخیر آژانس بخشی از جزئیات سانتریفیوژها و همچنین به روزرسانی تبدیل تاسیسات فردو به تاسیسات تحقیقاتی را حذف کرده است.
در این نامه سناتورها تاکید کرده اند که نظام بازرسی های سرزده از تاسیسات هسته ای ایران موجب قوت توافق هسته ای صورت گرفته با ایران است.
گفتنی است تمامی این ۱۵ سناتور از حامیان توافق هسته ای با ایران بوده اند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
واشینگتن پست: تلاش موازی سناتورهای دموکرات برای تحریم ایران
اعضای دموکرات مجلس سنای آمریکا اواخر روز پنجشنبه برای مقابله با لایحه پیشنهادی سناتورهای جمهوریخواه برای گسترش دامنه تحریمها علیه ایران، لایحه جداگانهای را به منظور تمدید تحریمهای ایران بدون تغییر در آنها پیشنهاد دادند.
این لایحه که از سوی «هری رید» - رهبر اقلیت دموکرات سنا - پیشنهاد و مورد حمایت اعضای دموکرات کمیسیون روابط خارجی این مجلس قرار گرفته است، صرفاً "قانون تحریمهای ایران" که شامل تحریمهایی علیه بخش انرژی، دفاعی و بانکی این کشور به دلیل فعالیتهای هستهای و موشکی است را برای یک دوره دیگر تمدید میکند.
قانون 10 ساله کنونی تحریمهای ایران در پایان سال جاری میلادی منقضی میشود و بسیاری از اعضای کنگره معتقدند تمدید این قانون برای یک دوره دیگر به منظور زنده نگه داشتن تهدید تحریمها علیه ایران به منظور جلوگیری از نقض آشکار تعهدات این کشور در قبال توافق هستهای خود با کشورهای 5 + 1 حیاتی است.
لایحه پیشنهادی سناتورهای دموکرات ساعاتی پس از آن مطرح شد که «باب کورکر» - رئیس جمهوریخواه کمیسیون روابط خارجی سنا لایحهای را با حمایت همزمان برخی اعضای جمهوریخواه و دموکرات سنا از جمله «باب منندز» - سناتور دموکراتایالت نیوجرسی - و «مارکو روبیو» - سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا – برای تمدید قانون تحریمهای ایران و اضافه کردن تحریمهای جدیدی به آن علیه افراد و نهادهای مرتبط با برنامه موشکی بالستیک ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تهدیدات سایبری و فعالیتهای به اصطلاح جاسوسی این کشور پیشنهاد داد.
این لایحه همچنین مانع از آن میشود که رئیس جمهور آمریکا برای اجرای توافقات احتمالی دیگر با ایران تحریمهای این کشور را بدون موافقت کنگره لغو کند.
تاکنون تنها 2 سناتور دموکرات که پیشتر نیز علیه توافق هستهای ایران رای داده بودند، از لایحه پیشنهادی کورکر حمایت کردهاند و به همین دلیل، وی امیدوار است بتواند تا ماه سپتامبر تعداد بیشتری از سناتورهای دموکرات را برای رایگیری درباره این لایحه با خود همراه کند.
اما سناتورهای دموکرات در یک مقابله به مثل آشکار بلافاصله به طرح یک لایحه جداگانه پرداختند تا نشان دهند دموکراتهای مجلس سنا با جمهوریخواهانی که به دنبال تصویب یک بسته تحریمی جدید علیه ایران هستند همراهی نخواهند کرد. کاردین و شومر - دو سناتور دموکرات دیگر که سال گذشته علیه توافق هستهای ایران رای دادند - نیز زیر لایحه جدید دموکراتها را امضا کردهاند.
این در حالیست که اگر سناتورهای جمهوریخواه نتوانند تعدادی از همتایان دموکرات خود را نیز برای حمایت از لایحه پیشنهادی متقاعد کنند از حمایت کافی برای تصویب آن برخوردار نخواهند شد.
هفته گذشته دیگر نهاد قانونگذار آمریکا یعنی مجلس نمایندگان نیز لوایحی را برای افزایش تحریمها علیه ایران به دلیل حمایت از تروریسم، توسعه برنامه موشکی و نقض حقوق بشر به تصویب رساند. این تحریمها شامل ممانعت از دسترسی ایران به نظامی بانکی آمریکا و منع خرید آب سنگین این کشور از سوی آمریکا است.
المانیتور: چرا ایران نباید از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا خوشحال شود؟
وبسایت المانیتور در گزارشی نوشت: بسیاری از کارشناسان ایرانی بر این باورند که نتیجه همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برکسیت) که 23 ژوئن برگزار شد، به طور مثبت بر معاملات ایران با یکی از بزرگترین اقتصادهای اروپا تأثیر می گذارد.
به جز وزارت امور خارجه ایران، هیچ یک از مقامات این کشور به طور رسمی در خصوص خروج انگلیس از اتحادیه اروپا اظهارنظر نکردند. پس از اعلام نتایج همه پرسی، وزارت خارجه ایران در بیانیه ای اعلام کرد سیاست ایران برای گسترش روابط با همه کشورهای اروپایی همچنان پابرجاست و نتایج همه پرسی خروج انگلیس بر تصمیم ایران بی تأثیر است.
به نوشته المانیتور،"حمید ابوطالبی،" معاون سیاسی دفتر "حسن روحانی،" رئیس جمهور ایران اعلام کرد خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نشاندهنده این است که فروپاشی این اتحادیه حتمی است. وی همچنین از مقامات این کشور خواست از این فرصت تاریخی استفاده کنند. اظهارات وی نشان می دهد دولت ایران، برکسیت را یک فرصت سیاسی و اقتصادی می داند که می تواند موضع این کشور را در صحنه جهانی تقویت کند.
دو روز پس از همه پرسی برکسیت، یکی از روزنامه های ایرانی در این خصوص نوشت: هرچه انگلیس مستقل تر باشد، این به نفع ایران است.
وکلای مدافع مؤسسه "شپارد مولین" در نیویورک در گفتگو با "اینترنشنال بیزینس تایمز" اعلام کردند انگلیس می تواند تحریم های مربوط به حقوق بشری خود را علیه ایران بردارد؛ زیرا این کشور دیگر ارتباطی با تصمیمات اتحادیه اروپا ندارد.
این روزنامه ایرانی همچنین نوشت: بخش انرژی ایران به شدت به وجود غول های بزرگ انگلیسی از جمله شرکت های نفت و گاز "بی پی" و "رویال داچ شل" نیاز دارد.
گزارشها حاکی از آن است که با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، اقتصاد این کشور تحت تأثیر قرار گرفته است و این کشور را در مذاکره با کشورهای دیگری از جمله ایران در موقعیت ضعیف تری قرار داده است. به همین دلیل، یک روز پس از این همه پرسی، بی بی سی در خصوص کاهش تقاضا برای استرلینگ، سقوط بازارهای سهام، بازار مسکن و سرمایه گذاری در این کشور هشدار داد.
این درحالیست که تحلیلگران سیاسی و کارشناسان حوزه اقتصاد معتقدند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به طور منفی بر اقتصاد جهان از جمله ایران تأثیرگذار خواهد بود. اما یکی از پایگاه های اینترنتی دیگر ایرانی از مقامات این کشور خواست در خصوص اثرات برکسیت بر ایران اغراق نکنند.
المانیتور در ادامه این گزارش نوشت: پرسش این است که آیا ایران در اولویت برنامه های اقتصادی انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا قرار دارد؟ "اسفندیار بتمن قلیچ،" پژوهشگر اقتصاد سیاسی و تاریخ اجتماعی ایران اینگونه فکر نمی کند. وی 24 ژوئن (4 تیر 95) نوشت مقامات انگلیسی منابع کمی دارند که بخواهند آن را به ایران اختصاص دهند.
دو استاد رشته روابط بین الملل در دانشگاه تهران نیز معتقدند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تأثیر اندکی بر ایران دارد. یکی از آنها در این خصوص گفت: هنوز اظهار نظر در این خصوص زود است؛ زیرا اثرگذاری برکسیت 7 تا 10 سال زمان می برد. استاد دیگر دانشگاه تهران گفت: مطمئنم انگلیس رابطه نزدیک خود را با اتحادیه اروپا حفظ می کند.
به نوشته المانیتور، ایران باید به جای خوشحالی از سقوط یک حکومت استبدادی، روابط مثبت خود را با انگلیس و همینطور اتحادیه اروپا حفظ کند. علیرغم برکسیت، زمانی که صحبت از تعامل سیاسی با ایران می شود، انگلیس به احتمال زیاد نقش خود را در صحنه جهانی – جایی میان آمریکا و اروپا-- حفظ می کند. احتمال اینکه برکسیت به تغییر روابط اقتصادی تهران و لندن نیز کمک کند، وجود دارد؛ اما این اتفاق در کوتاه مدت نمی افتد.
ایرنا:
جمهوری اسلامی ایران نزد مردم افغانستان ازجایگاه خاصی برخوردار است
والی نیمروز افغانستان گفت: جمهوری اسلامی ایران نزد مردم و دولت افغانستان به دلیل مشترکات زیادی که دارند از جایگاه خاصی برخوردار است.
«محمد سمیع» شنبه شب در دیدار با استاندار سیستان و بلوچستان در زاهدان اظهار کرد: روابط دیرینه کشور افغانستان و ایران بسیار خوب و نزدیک است و در یک نشست نمی توان آن را بیان کرد.
وی گفت: اعلام آمادگی جمهوری اسلامی برای کمک رسانی به مردم ولایت نیمروز افغانستان جای تقدیر دارد.
وی ادامه داد: واژه ی وحدت بین دو کشور را همه ما در عمل محقق کنیم و نگذاریم که دشمنان بین ایران و افغانستان ایجاد اختلاف کنند.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی به مردم افغانستان هنگامی که در حال جنگ بودند کمک های زیادی کرد و در حال حاضر وظیفه ما است که در کنار این کشور باشیم.
والی ولایت نیمروز افغانستان خاطرنشان کرد: هیاتی از تجار و بازرگانان نیمروز به منظور توسعه روابط اقتصادی بین سیستان و بلوچستان و این ولایت به ایران آمدند تا با گفت و گو و بررسی روابط تجاری مناسبی میان دو طرف برقرار شود.
سمیع افزود: امیدواریم گامهای ارزشمندی از سوی کشور ایران و افغانستان در رفع موانع اقتصادی برداشته شود تا به آسانی بتوانیم با یکدیگر تجارت کنیم.
وی اظهار کرد: تعامل منطقی و عقلانی دوکشور در فضای مناسب و اسلامی مد نظر است که امیدواریم به چنین جایگاهی برسیم.
وی بیان کرد: ولایت نیمروز افغانستان تمام تلاش خود را برای اجرای تفاهم نامه همکاری اقتصادی با ایران دارد.
وی هدف از سفر خود را بازنگری در تفاهمنامه ای که سال گذشته با استان سیستان و بلوچستان بسته است عنوان کرد و گفت: افغانستان تمایل دارد برای دست یابی به بازارهای بین المللی از موقعیت استراتژیک این استان و دریای عمان در چابهار استفاده کند.
«محمد سمیع» والی ولایت نیمروز افغانستان و هیات همراه امروز/شنبه/ از طریق مرز میلک سیستان وارد این استان شدند.
نیمروز ولایتی (استان) در جنوب غربی افغانستان و در همسایگی ایران قرار دارد و شهر زرنج مرکز آن و شهرهای چخانسور و چهاربرجک از مهمترین شهرهای تابعه این ولایت است.
بازارچه و پایانه مرزی میلک و پل ابریشم به عنوان گذرگاه رسمی ایران و افغانستان در شهرستان هیرمند و در همسایگی شهرستان زهک قرار دارد.
سیستان و بلوچستان حدود 300 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد.
نظر شما