رفع مشکل ریزگردها نیاز به عزم ملی دارد

خبرگزاری شبستان: کارشناس بهداشت و بیماری های تنفسی با اشاره به افزایش ريزگرد ها در سال جاری و آلودگی بیش از حد هوای استان کرمانشاه، گفت: راه مقابله با ریزگرد ها و آلودگی هوا باید همه جانبه باشد تا بتواند این مشکل را ریشه کن کند.

 خبرگزاری شبستان - کرمانشاه: چندین سال است که ریه های زاگرس نشینان با ورود این میهمان ناخوانده به خس خس افتاده و چشم هایشان به واسطه حضور آزار دهنده سوغات همسایه عراقی گریان است.

 

تبعات زیست محیطی و انسانی این پدیده که دامان ریه های ایران(جنگل های زاگرس) را هم گرفته است به کابوسی برای استان های غربی و جنوبی مبدل شده است و هشدارهای پی در پی متخصصان و پزشکان در خصوص عفونت های ریوی و تنفسی و بیماری های قلبی و البته سونامی سرطانی که در راه است، نشان از ضرورت و اهمیت رسیدگی سریع به این مسئله دارد.

 

در آستانه سفر دولت یازدهم و با توجه به اینکه رسیدگی به این پدیده به عنوان یکی از مطالبات مردمی و در شبکه های اجتماعی از جمله کمپین خاک در رأس قرار دارد، با یکی از کارشناسان این حوزه به گفتگو پرداختیم.

 

مهناز فتاحی کارشناس بهداشت و بیماری ها با بیان آلودگی بیش از حد مجاز هوای استان کرمانشاه، گفت: هوایی که تعداد ذرات معلق آن بیش از حد مجاز باشد و خواص فیزیکی، زیستی و شیمیایی آن تغییر کرده باشد،آلوده است.

 

وی با اشاره به مشکلات حاد تنفسی، تصریح کرد: اکثر شهروندان مناطق غربی و جنوب غربی کشور بخصوص ساکنان مناطق مرزی دچار بیماری های تنفسی از جمله سرطان ریه می شوند.

 

فتاحی آلاینده های هوا را به دو بخش طبیعی و انسانی تقسیم کرد و گفت: گرد و غبار، گازهای سمی، آلایندگی کارخانجات، نیروگاه ها، آلودگی های مربوط به شهرسازی، وسایل نقلیه، وزش باد و طوفان از جمله این آلودگی ها می باشد.

 

رئیس درمانگاه غدیر استان کرمانشاه، با اشاره به عزم ملی برای رفع مشکل ریزگرد ها، تاکید کرد: راه مقابله با ریزگرد ها باید همه جانبه باشد تا بتواند مشکلات ریزگرد ها و آلودگی هوا را ریشه کن کند.

 

وی در مورد عارضه های ایجاد شده بر اثر هوای آلوده، عنوان کرد: واکنش های افراد مختلف در مقابل ریزگرد ها متناسب با فیزیولوژی بدنشان متفاوت است.

 

این کارشناس بهداشت و بیماری های تنفسی، واکنش های بدن در برابر آلودگی های هوا را سرفه، آبریزش چشم و بینی، بثورات پوستی که ممکن است همراه با خارش باشد و همچنین احساس سنگینی قفسه سینه برشمرد.

 

فتاحی روش های کاهش اثرات سوء ریزگردها را به دو شیوه فردی و جمعی دسته بندی و توصیه کرد: از بیرون رفتن غیر ضروری در روزهایی که آلودگی زیاد است، پیاده روی، کوه نوردی، دوچرخه سواری و...خوداری کنید.

 

رئیس درمانگاه غدیر کرمانشاه با اشاره به وضعیت حاد و خطرناکی که ریزگردها به همراه می آورند، ابراز کرد: مسئولین باید هرچه سریع تر برای مقابله با ریزگردها راه حلی پیدا کنند.

 

وی در پایان بابیان  اینکه ماسک ها نمی توانند مشکلات ریزگردها را به طور کامل حل کنند اضافه کرد: ماسک های فیلتر دار برای پیشگری مناسب تر هستند.

 

کد خبر 558849

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha