اموال حرام بستر نابود کردن و تباه کردن تربیت دینی است

خبرگزاری شبستان: یک کارشناس دینی و فرهنگی گفت: حرام خواری باعث قطع ارتباط با خدا و محکم شدن رابطه انسان با شیطان می شود.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر متقی نیا، کارشناس دینی و فرهنگی و امام جمعه موقت خرم آباد، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد در خصوص تربیت از نگاه قرآن کریم، گفت: امام علی (علیه السلام) در خطبه اول نهج البلاغه می فرماید:بندگان خدا شما را سفارش به تقوا می کنم، این حق خداست بر شما که تقوا کنید و رعایت حریم الهی را  بنمایید. ای بندگان خدا در برابر دنیا خویشتن دار و در برابر آخرت دلباخته و عاشق باشید و به دعوت کننده دنیا پاسخ ندهید، فریفته کالاهای گرانقدر دنیا نشوید همانا برق دنیای حرام بی فروغ است و ادامه ندارد.

 

وی افزود: بلندی مال و اموال حرام در دنیا، آنی نیست که در ظاهر میبینی که در مال حرام به دست می آورد، حرکت به اسفل السافلین است، حرکت به سمت پایین و پایبن تر است.

 

حجت الاسلام دکتر متقی نیا، با اشاره به نقش اموال حرام در نابود کردن و تباه کردن تربیت دینی، افزود: یکی از موضوعاتی که چندین آیه بر آن تاکید دارد و بسیار مؤثر است و پیامبر اسلام بر آن تاکید کرده است، نقش اموال حرام در نابود کردن و تباه کردن تربیت دینی است." إِنَّ الَّذِينَ يَأْكُلُونَ أَمْوالَ الْيَتامى ظُلْماً إِنَّما يَأْكُلُونَ فِى بُطُونِهِمْ ناراً وَ سَيَصْلَوْنَ سَعِيراً  " (10 نساء، آنان که مال حرام می خورند مانند مال یتیم، مانند ربا، این ها تعادل روحی و روانی شان توسط شیطان به هم خورده.

 

حجت الاسلام متقی نیا، ابراز کرد: در روایت دیگر داریم امکان ندارد عقلش پا برجا باشد و از آن استفاده کند و به دنبال مال حرام برود! کسانی که مال حرام می خورند تعادل روانی ندارند. چرا تعادل ندارند؟ می گویند چه فرقی دارد بین ربا خواری و تجارت و تجارت حرام.

 

این کارشناس فرهنگی، ابراز کرد: در حالیکه در تعداد زیادی از آیات قرآن تاکید شده است، آنان که به دنبال حرام خواری هستند در مسیر جهنمی شدن قرار داده شده اند.

 

حجت الاسلام متقی نیا، ابراز کرد: کسب مال و تحصیل مال برای زندگی و تربیت لازم است اما از راه حلال، در آیات ما مصادیقی برای مال حرام ذکر شده چون که این اموال حرام به گونه ایست که دین و ایمان را از بین می برد و قساوت دل ایجاد می کند.

 

وی با اشاره به آثار و تبعات مال حرام، ادامه داد: دل تاریک می شود غفلت به سراغ انسان می آید، غفلت یعنی بیدار نیست، دعا مستجاب نمی شود، نماز قبول نمی شود، در مسیر دوزخ قرار می گیرد و باعث سلب توفیق می شود.

 

حجت الاسلام متقی نیا، با تاکید به اینکه حرام خواری، مانع سعادت و خوشبختی می شود، ادامه داد: حرام خواری باعث می شود ارتباط با خدا قطع شود و رابطه انسان با شیطان محکم شود.

 

امام جمعه موقت خرم آباد، اظهار کرد: حرام خواری، انسان را در مسیر شیطانی قرار می دهد و در روایتی بیان شده آخر این راه چیزی جز جهنم نیست.

 

وی در ادامه سقوط معنوی و اخلاقی فرزندان را از دیگر آثار و تبعات مال حرام خواند و تاکید کرد: خاموشی اموال و پاکیزگی لقمه در ذریه و در فرزندان ظاهر می شود.

 

حجت الاسلام متقی نیا، ادامه داد: در متن روایت پیامبر معلوم می شود که لقمه حرام چقدر تاثیر دارد؛ لقمه حرام در فرزندان ظاهر می شود. در چه چیزی ظاهر می شود؟ یعنی در شخصیت، اخلاق، رفتارشان و کردارشان ظاهر می شود.

 

وی اذعان داشت:  بسته شدن در های حکمت از دیگر آثار مال حرام است و موجب تباه شدن دین می شود.

 

این کارشناس دینی و فرهنگی، خاطرنشان کرد: جالب است که در روایت تفسیری این آیات آمده؛ از شخص می پرسند چرا مال حرام می خوری؟ می گوید برای مخارج فرزندان و خانواده ام و در ادامه روایت آمده همین زن و فرزند به خدا شکایت می کنند که ما نمیدانستیم این لقمه حرام است و او بر سر سفره آورد.

 

حجت الاسلام متقی نیا، گفت: برای همان کسانی که حرام خواری می کند و شخص را به گناه انداخته از او شکایت می کنند در روز قیامت و این بخشی از آثار لقمه حرام است در سوره نسا  آمده که باعث می شود در پایین ترین نقطه جهنم قرار گیرند.

 

وی در جواب این سوال که چرا انسان به دنبال حرام خواری می رود؟، گفت: بخاطر حرص و آزمندی و دلبستگی به مال دنیا انسان به دنبال حرام خواری می رود.

 

امام جمعه موقت خرم آباد، با اشاره به رشوه در سوره مائده افزود: در این سوره آمده است، کسانی که رشوه می دهند هم گناه انجام می دهند و هم کار شرم آوری انجام می دهند.

 

وی با بیان اینکه عده زیادی میبینیم که در حرام خواری تلاش می کنند، خاطرنشان کرد: مسابقه حرام خواری مانند مسابقه به سمت جهنم است.

 

حجت الاسلام متقی نیا، با بیان اینکه غضب اموال دیگری مثالی است که در قرآن بیان شده است، ادامه داد: مال دیگری را بردن، مال دیگری را دزدیدن، بیت المال به اندازه بی نهابت مال مردم گناه دارد.

 

این کارشناس دینی با بیان اینکه باید با خود فکر کرد که چرا وقتش رسیده از حرام خواری دست بردارم، این آیات به ما گوشزد می کند و هشدار می دهد، ادامه داد:إِنَّ الَّذِينَ يَأْكُلُونَ أَمْوالَ الْيَتامى ظُلْماً إِنَّما يَأْكُلُونَ فِى بُطُونِهِمْ ناراً وَ سَيَصْلَوْنَ سَعِيراً (این تعبیر بزرگ قرآنی می گوید: گروهی برای مال دنیا خودکشی می کنند).

 

وی افزود: در مثال دیگر قرآنی آمده است ای کسانی که اصرار بر ادامه کسب مال حرام در ربا و نزول دارید، اگر ادامه دهید به رباخواری و برنگردید، شما با خدا و پیامبر اعلام جنگ دارید.

 

حجت الاسلام متقی نیا، بیان کرد: اگر مال یتیم را مثل ربا و .. بخورید به جای آن آتشی در شکم های خود می ریزید.

 

وی افزود: آیات ۳ اعراف، ۳ هود، ۳ مطففین؛  کم فروشی و کم کاری، میزان و ترازو را، به اندازه بدهید (فروش خدمت، فروش کالا) کسی که کارمند است خدمت را می فروشد و کسی که کالا می فروشد، به کسی جنس می فروشد، میزان را دقیق بگیرید، بدهکار مردم نشوید، کم نگذارید.

 

وی بیان کرد: کسب مال حرام از راه دروغ، یکی از مصادیق است که از طریق فحشا و دروغ بدست می آید. سرقت و دزدی و الی آخر، این ها مال حرام است.

 

حجت الاسلام متقی نیا، ابراز کرد: امام صادق(ع) یکی را صدا زد و گفت: لقمه حرام؛ دین را تباه می کند، تربیت را فاسد می کند و تربیت را از بین می برد و شخص را از راه خدا دور می کند و به راه شیطان می کشاند.

 

پروردگارا به ما توفیق بده که بتوانیم ترک معصیت کنیم و از گناه حرام خواری به دور باشیم.

کد خبر 558817

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha