اوتیسم بیماری ناشناخته در بین کودکان

خبرگزاری شبستان: بیماری اوتسیم نوعی اختلال رشدی است که در سه ساله اول زندگی کودک بروز می کند و با تاثیر بر روی مغز کودک رفتا های اجتماعی وی را تحت تاثیر قرار می دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، بیماری اوتیسم در واقع نوعی اختلال در رشد طبیعی مغز کودک است که تعاملات اجتماعی، مهارت های ارتباطی و حتی فعالیت های مربوط به بازی این کودکان را مختل می کند و بنابر مطالعات و بررسی های انجام شده این بیماری در بین پسران شایع تر از دختران است.

 

متاسفانه هنوز علت اصلی این بیماری شناسایی نشده و کارشناسان علت این بیماری را مسئله ژنتیکی می دانند چرا که در کودکان اوتیسمی اختلالات کروموزومی و مشکلات عصبی مشاهده شده زیرا اختلال در سیستم عصبی باعث عدم عملکرد صحیح مغز می شود.

 

متاسفانه در کشور ما والدین آشنایی کاملی با بیماری اوتیسم ندارند و این بیماری چندان به مردم معرفی نشده و ناشناخته مانده به همین دلیل والدین با مشاهده چنین بیماری های در فرزندان خود نگران و مضطرب می شوند  در حالیکه این کودکان با درمان می توانند بسیاری از مهارت های ارتباطی خود را ارتقاء دهند.

 

علایم بیماری اوتیسم از 9 ماهگی کودک قابل تشخیص است و تا سه سالگی کاملا آشکار می شود این کودکان از کاربرد ضمیر« من» محرومند و توانایی های ارتباطی از قبیل سخن گفتن، رابطه با والدین و هم سالان نیز در آنان مختل می شود.

 

 

در این خصوص، نادر محمدیان آذر، معاون توانبخشی بهزیستی آذربایجان غربی به خبرنگار شبستان، گفت: اوتیسم نوعی بیماری چند وجهی است که مهم ترین نشانه های آن اختلالات گفتاری و ارتباط با دنیای خارج است که در سه سال اول زندگی کودک این مشکل بروز می کند بنابراین اگر والدین آشنایی کاملی با این بیماری داشته باشند سریع تر می توانند تفاوت های رفتاری کودک خود را با یک کودک طبیعی تشخیص دهند.

 

وی، با اشاره به اینکه مرکز توانبخشی بهزیستی به خانواده هایی که دارای فرزند مبتلا به بیماری اوتیسم هستند خدماتی را ارائه می دهد، افزود: مهم ترین توصیه ما به والدین این است که در صورت مشاهده این بیماری در فرزندان خود با یک پزشک یا روان پزشک مشاوره و گفتگو انجام دهند تا بعد از بررسی های کارشناسی کودک به مرکز آموزش گفتار درمانی معرفی شود.

 

محمدیان آذر خاطر نشان کرد: متاسفانه در آذربایجان غربی تنها یک مرکز آموزش درمان گفتاری برای کودکان اوتیسم وجود دارد که مجوز لازم برای ساخت دو مرکز در شمال و جنوب استان صادر شده که امیدواریم با همکاری مسئولان بتوانیم هرچه سریع تر در راستای ساخت و تکمیل این مراکز گام برداریم.

 

وی، با اشاره به اینکه هنوز مطالعات دقیقی بر روی آمار کودکان مبتلا به اوتیسم در کشور انجام نشده، اضافه کرد: مطالعات انجام گرفته حاکی از آن است که فقط 5 درصد از جمعیت دنیا مبتلا به بیماری اوتیسم هستند.

 

متاسفانه مشاهده شده که برخی از والدین بیماری فرزند خود را انکار می کنند و چنین می پندارند که چون فرزند ما  سن کمی دارد نمی تواند جملات سنگین را بیان کند و حتی برخی از این کودکان جملات اطرافیان خود را تکرار می کنند که این موضوع خود حاکی از آن است که این کودکان درک درستی از محیط اطراف خود ندارند در حالیکه والدین با ارائه آموزش های لازم به کودک خود می توانند مانع از پیشرفت این بیماری شوند.

 

مهران سلیمانی، مدیر مرکز آموزش گفتار درمانی کودکان اوتیسم ارومیه به خبرنگار شبستان، گفت: در حال حاضر 65 کودک در این مرکز تحت آموزش های لازم برای فراگیری مهارت های ارتباطی هستند که این آموزش ها به صورت انفرادی به کودکان ارائه می شود.

 

وی، با اشاره به اینکه 38 نیروی متخصص و غیر متخصص در این مرکز مشغول به کار هستند، افزود: کار درمانی، گفتار درمانی، روانپزشکی کودک، موسیقی درمانی، هنر درمانی آموزش هایی هستند که به صورت مدام به کودکان ارائه می شوند.

 

سلیمانی خاطر نشان کرد: کروموزوم شماره 15،14 و 5 این کودکان مورد بررسی قرار داده شده زیرا احتمال داده می شود این کروموزوم ها در ایجاد این بیماری نقش آفرین باشند زیرا ساختار مغزی این افراد تفاوت های دارد  به طوریکه عواطف و احساسات مختلفی از خود بروز می دهند.

 

این مسئول در ادامه با اشاره به هزینه های درمانی این کودکان، اظهار داشت: کودکان یارانه بگیر و غیر یارانه ای در مرکز داریم که برای یارانه بگیر ها 360 تومان ماهانه بهزیستی و 150 هزار تومان از طرف خانواده های کودکان پرداخت می شود و هزینه کودکان غیر یارانه ای را نیز خانواده ها یشان پرداخت می کنند.

 

وی ادامه داد: 45 کودک در مرکز جزء بیماران یارانه بگیر ما محسوب می شوند  که یارانه ها بر حسب وضعیت اقتصادی خانواده های این افراد در نظر گرفته شده است.

 

سلیمانی ادامه داد: بیماری اوتیسم درمان قطعی ندارد ولی می توان با  درمان بسیاری از رفتارهای ارتباطی فرد را ارتقا داد زیرا این کودکان از نظر هوش زیاد قابل سنجش نیستند.

 

وی اضافه کرد: هزینه های مرکز اوتیسم بسیار زیاد تر از سایر مراکز  می باشد و برای پیاده سازی سیستم نرم افزاری و تکنولوژی در تمامی کلاس های آموزش نیازمند کمک های خیرین و نیکوکاران استان هستیم زیرا این کودکان برای  تعدیل حسی خود نیاز به گل درمانی و آب درمانی دارند که متاسفانه مرکز ما استخر مناسبی برای این آموزش ندارد.

 

گفتنی است، کودکان اوتیسمی مانند سایر افراد حق زندگی دارند بنابراین باید با اطلاع رسانی دقیق و آگاه سازی مردم در مورد این بیماری قدم های بلندی  در راستای شناخت این بیماری در جامعه برداشت زیرا هنوز واژه «اوتیسم» در بین مردم مبهم می باشد.

 

کد خبر 558735

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha