افزایش خشونت در جامعه بر اثر تورم و بیکاری/ سرقت، ضرب و جرح عمدی، دو جرم اول استان همدان

خبرگزاری شبستان: با بالا رفتن تورم، فقر نیز بالا می‌رود، زیرا زیربنای تمام آسیب‌هاست و با بررسی آمار متوجه می‌شویم که در ده سال اخیر میزان جرایم و خشونت‌ها بیشتر شده است.

خبرگزاری شبستان- همدان

خيلي زود از کوره در مي رويم. براي ثابت شدن اين جمله، کافي است چند ساعتي را در خيابان هاي شهر بگذرانيم. آدم هاي صبور و آرام هم اطراف ما زياد هستند اما آنچه به رفتار برخی از شهروندان تبديل شده، خشم و پرخاشگري است.

از فحش، ناسزا و کتک تا بوق زدن؛ ما حتي با بوق زدن هم بلديم ناسزا بگوييم، بعضي وقت ها هم کار به جاهاي باريک مي کشد و اين خشم آنچنان خون را جلوي چشم برخي می آورد که پايان ماجرا به ضرب و جرح مي رسد.

حتي گاهي طاقت نداريم موقع رانندگي کسي از ما سبقت بگيرد يا خلاف ميل ما رفتار کند؛ آن وقت است که تا تلافي نکنيم، آرام نمي شويم. برخی روانشناسان مدعی هستند پرخاشگري، رفتاري است که ريشه در ذات و سرشت انسان دارد. بسیاری ديگر هم در مقابل نظريه ذاتي دانستن پرخاشگري، طرفدار منشا اجتماعي آن هستند و معتقدند فکر ذاتي بودن پرخاشگري براي انسان خطرناک و مخرب است، زيرا داشتن چنين فکري سبب مي شود پرخاشگري مانند ميل به غذا يک واکنش اجتناب ناپذير و يا بالاتر از آن نوعي نياز طبيعي تلقي شود.

نبود تفریح و نشاط در جامعه و بروز خشونت و رخت بستن شادی از میان مردم  و به خصوص تفاوت فاحش درآمدی در کلانشهرها و افزایش فاصله طبقاتی  سبب افسردگی و پرخاشگری در میان جامعه می شود.

استان همدان رتبه 13 خشونت و ضرب و جرح را در کشور دارد

سعید گلستانی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان خشونت را نماد بد اخلاقی اجتماعی دانست و به خبرنگار شبستان گفت: خشونت عاملی است که در رفتارهای روزانه به وجود می آید و گاهی منجر به صدمات جبران ناپذیری می شود.

 

وی افزود: متاسفانه پس از سرقت ضرب و جرح و خشونت به عنوان دومین جرم در جامعه محسوب می شود که روز به روز در حال گسترش است.

 

وی با بیان اینکه امروزه در دادگستری پرونده هایی قضائی در خصوص خشونت روبه افزایش است، تصریح کرد: مردم باید رفتارهای اجتماعی خود را تغییر دهند و صبر و بردباری داشته باشند تا با کوچکترین درگیری منجر به ضرب و جرح نشود.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان ابراز داشت: در جامعه ای امروز افراد به اشکال مختلف دسته جمعی و انفرادی همدیگر رو با اسلح سرد مورد ضرب و جرح  و تعارض قرار می دهند  و صدمات جبران ناپذیری ناشی از یک رفتار ضد اجتماعی رخ می دهد.

 

گلستانی خاطرنشان کرد: متولیان امر فرهنگ باید با جامعه شناسان اقدام به ریشه یابی این گونه علل و عوامل خشونت کنند و برنامه های فرهنگی و تبلیغی برگزار کنند.

 

وی با بیان اینکه افرادی که در مناطق کوهستانی زندگی می کنند دارای خشونت و رفتارهای ضد اجتماعی هستند، افزود: نوع خوراک، تربیت افراد و خوردن گوشت زیاد از علل و عوامل رفتارهای غیر اخلاقی است.

 

وی با بیان اینکه عمدتا خشونت و قتل های ناخواسته در بین سنین 18 تا 30  سال منجر می شود ، گفت: همچنین آمار جرائم سالیانه 5 درصد در کشور افزایش می یابد.

 

به گفته وی، استان همدان رتبه 13 خشونت و ضرب و جرح را در کشور دارد و خواستار ترک افراد در هنگام بروز رفتارهای نابه هنجار از محیط شد.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان تصریح کرد: برگزاری کلاس های آموزشی در مساجد و مدارس به ویژه مناطق حاشه شهر از خشونت می کاهد .

فشارهای اقتصادی عامل مهمی درایجاد خشونت افراد جامعه است

علی عسگری ، مشاوره خانواده نیز به خبرنگار شبستان گفت: محیط و تاثیرگذاری آن بر رفتار انسان را از عوامل مهم افزایش خشونت است و در مورد نزاع دسته جمعی و جرایم خشونت آمیز چند عامل مثل تاثیرگذاری محیط بر رفتار انسان وجود دارد.

 

وی افزود: محیط اجتماعی در شمال شهر و جنوب شهر به لحاظ نوع فرهنگ و دفاع اجتماعی می تواند بر خشونت تاثیرگذار باشد و تعارض میان فرهنگ حاکم و خرده فرهنگ‌ها باعث بروز برخی رفتارهای خشونت‌آمیز می‌شود.

 

وی تصریح کرد: فشارهای اقتصادی عامل مهمی درایجاد خشونت افراد جامعه است زیرا مردم به دلیل ناتوانی در بحث درآمدهای روزانه از طریق فرافکنی و اعمال خشونت به دیگران سعی می‌کنند تا فشارهای ناشی از مشکلات اقتصادی را از خود دور کنند.

 

عسگری اظهار داشت: وقتی فقر، بیکاری و شکاف طبقاتی در جامعه بوجود بیاید، ما شاهد انفجار رفتاری در درون خانواده و پرخاشگری‌های افراد با یکدیگر در کوچه وخیابان هستیم.

 

وی خاطرنشان کرد: علت اصلی بیشتر خشونت‌ها در مناطق حاشیه شهر فقر و تورم است و با بالا رفتن تورم، فقر نیز بالا می‌رود زیرا فقر زیربنای تمام آسیب‌ها است.

 

مشاوره خانواده با بیان اینکه نادیده گرفتن حقی موجب بروز خشونت می شود، ابراز داشت: زمانی که حق فردی در محل کار و خانواده و...  نادیده گرفته شود موجب بروز خشونت می شود.

 

وی عنوان کرد: برگزاری کلاس های آموزشی و راه اندازی مراکز تربیتی در مناطق حاشیه شهر می تواند از علل و عوامل و بروز خشونت بکاهد چرا که اینگونه موارد براثر عوامل محیطی رخ می دهد.

به هر حال زنگ خطر افزایش خشونت در کشور به صدا در آمده است و بهتر است مسئولان بجای ارایه طرح هایی مدون و غیر قابل اجرا، به دنبال کاهش آمار خشونت و اضطراب در جامعه باشند؛  آماری که به راحتی نمی توان از کنار آن عبور کرد.

 

 

کد خبر 558677

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha