به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، عیسی غلامی، رئیس هیئت نظارت بر انتخابات گلستان به مناسبت (26 تیر)، سالروز تاسیس شورای نگهبان در جمع خبرنگاران گفت: یکی از برجستگی های انقلاب اتکا به آرای مردم و دخالت دادن مردم به سرنوشت خودشان است.
وی افزود: با توجه به فضای سیاسی حاکم در استان سعی شد نقش حاکمیتی شورای نگهبان در استان هم در فضای رسانه ای و هم تعامل با دیگران برجسته شود.
غلامی با بیان اینکه شورای نگهبان یک نهاد ملی و فرا جناحی است، تصریح کرد: این شورا به سه مسئله قانون، شرع مقدس اسلام و اخلاق اسلام پایبند است.
منتخبان مجلس دهم افراد دلسوز و انقلابی کشور هستند
وی با اشاره به پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دهمین مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: در این انتخابات با وجود طرح ریزی های صورت گرفته از سوی دشمنان، دشمن به اهداف خود نرسید و کسانی که در این انتخابات رای آوردند و بر کرسی مجلس نشستند افراد دلسوز و انقلابی کشور هستند.
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات گلستان اظهارداشت: علی رغم آرزوهای رادیویی بی بی سی و استکبار و امثال آن، این مجلس مجلسی انقلابی شد و آنان به اهداف شوم خود نرسیدند.
وی در خصوص تخلفات و جرایم انتخاباتی در انتخابات گذشته در استان، گفت: تخلفات و جرایم انتخاباتی همچون استان های دیگر به وقوع پیوست ولی نوع تخلفات در حدی نبودند که باعث ابطال برخی از حوزه های انتخابیه شود.
غلامی با اشاره به عدم احراز صلاحیت برخی از کاندیداها، افزود: طبق قانون پرونده کاندیداها در هیئت نظارت استان بررسی و سه نوع رای در این هیئت صادر می شود.
وی ادامه داد: در این مرحله نیز طبق قانون پرونده ها توسط 5 نفر حقوقدان در هیئت نظارت بررسی دقیق قرار گرفت و نتایج آن اعلام شد.
46 درصد داوطلبان تائید نشدند
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات گلستان با بیان اینکه از 304 داوطلب شرکت در انتخابات 46 درصد مورد تائید قرار نگرفتند، گفت: ارتباط با گروه های غیر قانونی و معاند، سازمان منافقین، وهابیت، انجمن حجتیه، نهضت آزادی، وابستگی به داعش، حضور در فتنه 88، ارتباط با جریان انحرافی، داشتن محکومیت جرایم مالی، شرب خمر و فساد اخلاقی از جمله موضوعات و دلایل تائید نشدن کاندیداها بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در استان گلستان 74 درصد از تائید شدگان انتخابات مجلس شورای اسلامی اصلاح طلبان و 26 درصد اصولگرایان بودند در صورتی که برخی دچار توهم شده بودند و اعلام می داشتند تعداد کاندیداهای آنان بسیار کم است.
غلامی اظهارداشت: متاسفانه برخی ها در استان با دارا بودن جایگاه حاکمیتی حرف هایی را از تریبون حاکمیتی می زنند که در شان نظام نیست.
10 هزار نفر ناظر انتخابات بودند
وی یادآور شد: در انتخابات گذشته حدود 10 هزار نفر ناظر انتخاباتی انجام وظیفه کردند و سلامت انتخابات را برعهده داشتند.
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات گلستان در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در خصوص عدم تمدید ساعات انتخابات در استان، گفت: مرحله دوم انتخابات با گزارش های ارسالی ناظران از صندوق ها از نظر ما ساعت 22 تمام شده بود ولی اعلام کردیم از تمامی کسانی که در شعبه حضور دارند رای گیری و درها بسته شوند.
وی ادامه داد: عدم تمدید بعد از این ساعت نبودن جمعیت، خدشه به انتخابات و تضمین سلامت انتخابات بود. انتخابات باید در یک بستر آرام و بدون شائبه برگزار شود.
نباید فریب طرح ریزی های برخی از احزاب را بخوریم
غلامی با بیان اینکه در بررسی پرونده ها اصلا به نوع گرایش، قومیت و مذهب توجه نشد، افزود: در بررسی 304 کاندیدای مجلس شورای اسلامی در استان هیچ توجهی به گرایش، قومیت و مذهب کاندیدها نداشتیم. نباید فریب طرح ریزی ها و مانور ریزی های برخی از احزاب را بخوریم.
وی با اشاره به چالش های انتخاباتی، گفت: پیش بینی های توهم برآمیز قبل از اعلام نتایج انتخابات، دامن زدن به مطالبات قومی و مذهبی، نقد بی طرفی توسط برخی مقامت و عوامل اجرایی، باطل اعلام کردن انتخابا از سوی برخی دسیاسیون و احزاب، عدم تحمل پذیرش آرای مردم، ضعف قانون انتخابات، تاثیرپذیری برخی از افراد و گروه های سیاسی از برنامه های دشمنان، توهین، تخریب و افتراهای ساماندهی شده با تشکیل خانه های تیمی به شورای نگهبان، فشار بی سابقه جریانات سیاسی در استان به شورای نگهبان از چالش های انتخاباتی در استان بود.
حرکت و دوام انقلاب مبتنی بر حضور آگاهانه مردم است
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات گلستان خاطرنشان کرد: انقلاب ما و حرکت و دوام آن مبتنی بر حضور آگاهانه مردم است و باید سپاسگذار مردم باشیم.
وی به حضور مردم در انتخابات نمره 20 را داد و گفت: متاسفانه یکی از چالش ها در استان این بود که برخی قبل از آغاز زنگ انتخابات، امید مردم را داشتند از بین می بردند.
غلامی افزود: اگر شورای نگهبان وجود نداشته باشد صد درصد انتخابات زیر سوال می رود.
نظر شما