اطمینان از انتشار کامل نتایج بازرسی‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران/تصویب دو لایحه ضد ایران در مجلس نمایندگان آمریکا

خبرگزاری شبستان:فاکس‌نیوز مدعی شد ایران آزمایش موشکی انجام داده است، اطمینان از انتشار کامل نتایج بازرسی‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران، مجلس نمایندگان آمریکا دو لایحه ضد ایرانی دیگر را تصویب کرد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: فاکس‌نیوز مدعی شد ایران آزمایش موشکی انجام داده است، اطمینان از انتشار کامل نتایج بازرسی‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران، مجلس نمایندگان آمریکا دو لایحه ضد ایرانی دیگر را تصویب کرد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

فاکس‌نیوز مدعی شد ایران آزمایش موشکی انجام داده است

یک رسانه امریکایی مدعی شده ایران دو روز قبل از سالگرد توافق هسته‌ای با گروه 1+5، تلاش کردن نوع جدیدی از موشک‌های بالیستیک را با استفاده از فناوری‌های کره شمالی تست کند.

فاکس‌نیوز این خبر را به نقل از منابع اطلاعاتی که اشاره‌ای به نامشان نکرده، نقل کرده است.

منابع مورد استناد فاکس نیوز مدعی شده‌اند که این موشک، اندکی بعد از پرتاب، ناموفق مانده است.

یک سال بعد از برجام، توافق در خطر بزرگی قرار دارد/ آمریکا باید نظام ایران را تغییر دهد

«مایک پومپئو» نماینده ایالت کانزاس در کنگره آمریکا طی یادداشتی در وبگاه «فاکس نیوز» به بررسی توافق هسته‌ای در سالگرد حصول آن پرداخته و تاکید کرد که با گذشت یک سال، خطر بزرگی برجام را تهدید می‌کند.

در ابتدای این یادداشت با بیان اینکه اکنون بعد از گذشت یک سال باید بجای به دادگاه کشاندن توافق، بررسی شود که آیا منافع آمریکا را تامین کرده یا نه، آمده است: پاسخ این سوال برای آینده کشور ما، نه است. درنتیجه، کنگره باید تلاش کند تا رفتار ایرانیان و در نهایت نظام این کشور را تغییر دهد.

پومپئو با اشاره به اینکه برجام راه رسیدن ایران به سلاح هسته‌ای را برای چند سال به تاخیر انداخته، مدعی شد: در عوض، این توافق آزادی ایران برای ساخت زرادخانه‌ای از سلاح‌های هسته‌ای را در پایان مدت آن، تضمین کرده است. بعلاوه طی یک سال گذشته ایران آزمایشات موشکی بالستیک انجام داده که روزبه‌روز موشک‌هایش پیچیده‌تر و دوربردتر می‌شود. این کشور به حمایت از گروه‌های تروریستی ادامه داده و گروگان هم گرفت (اشاره به بازداشت ملوانان آمریکایی در آب‌های منطقه‌ای جزیره فارسی). این توافق در واقع کشور ما را نا امن‌تر کرده است.

این نماینده آمریکایی با بیان اینکه از 30 سال گذشته وزارت خارجه بطور دائم ایران را در لیست کشورهای حامی تروریسم قرار می‌دهد، افزود: با این حال دولت اوباما هنوز معتقد است که تعهدات سیاسی می‌تواند دهه‌ها تعهد ایران به شعار "مرگ بر آمریکا" را تغییر دهد. با آزادی پول‌های بلوکه شده ایران، این کشور می‌تواند به حمایتش از گروه‌هایی مانند حزب‌الله ادامه دهد. همانطور که رهبر این سازمان گفته بود تمام بودجه، درآمدها، آنچه که می‌خورند و می‌آشامند، سلاح‌ها و موشک‌هایشان از جمهوری اسلامی ایران می‌آید.

در ادامه این یادداشت ادعا شده است: یک سال از توافق گذشته و تهران بیش‌ از پیش بغداد، دمشق، صنعا و بیروت را کنترل می‌کند. درحالی که توافق به خودی خود دارای مشکلاتی است، این حقیقت را درپی داشته که دیگر به آمریکا به چشم یک همکار و شریک قابل اعتماد برای متحدان منطقه‌ای نگاه نمی‌شود.

در حالی که مقامات مختلف سیاسی آمریکا و نامزدهای ریاست جمهوری این کشور مرتبا به پاره کردن توافق و لزوم بازگشت از آن تاکید می‌کنند؛ پومپئو ایران را به تهدید به عقب‌نشینی از برجام متهم کرده و معتقد است: دولت اوباما بجای اینکه مقابل ایران بایستد، درحال تسلیم شدن دربرابر آن است. نظام ایران تغییری نکرده است و نباید برای آنها لابی کنیم.

در پایان این یادداشت نماینده ایالت کانزاس پیشنهاد می‌دهد «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا از این توافق عقب نشسته و آن را بهترین راه برای کشورش توصیف کرده و افزود: یا اینکه آمریکایی‌ها می‌توانند در نوامبر امسال کسانی را انتخاب کنند که علیه توافق رای دادند. اتفاق نظر دو حزبی برسر تهدیداتی ایران علیه منافع آمریکا وجود دارد. «هیلاری کلینتون» گفته بود اگر به ریاست جمهوری انتخاب شود، به ایران حمله می‌کند. باید امیدوار باشیم قبل از اینکه به این نقطه برسیم، تغییر مسیر دهیم.

اظهارات مایک پومپئو درحالی است که مجلس نمایندگان آمریکا طی 48 ساعت گذشته، سه طرح و لایحه ضد ایرانی با موضوعات ممنوعیت خرید آب سنگین از ایران، الزام دولت آمریکا به وضع تحریم‌های جدید حول برنامه موشکی و نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم و همچنین ممانعت از دسترسی ایران به دلار و سیستم اقتصادی آمریکا تصویب کرد.

مهر:

آژانس سال گذشته دسترسی بی سابقه‌ای به تاسیسات هسته‌ای ایران داشت

ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا در بیانیه ای به مناسبت اولین سالگرد برجام نوشت: این توافق، توافقی تاریخی است که تضمین می کند برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است و صلح آمیز باقی خواهد ماند و در صورتی که برنامه ایران خلاف این امر را نشان دهد جامعه بین الملل زمان کافی برای پاسخگویی را خواهد داشت.

وی در ادامه این بیانیه تصریح کرد: بعد از سالها مذاکره و ماهها تدارکات برای اجرای برجام، آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید کرد که ایران اقدامات لازم برای رسیدن به روز اجرا را تکمیل کرده است. امروز روشن و آشکار است که برجام مسیر ایران به سمت سلاح هسته ای را مسدود کرده است.

مونیز در ادامه این بیانیه افزود: در نتیجه این توافق، ایران دو سوم از سانتریفیوژها و زیرساختهای مرتبط با آن را کنار گذاشته است. این کشور برای ذخیره اورانیوم محدودیت دارد و نمی تواند بیش از سیصد کیلوگرم هگزافلورید اورانیوم با درجه غنای بیش از سه ممیز شصت و هفت درصد ذخیره کند.

وی یاد آور شد: در سال گذشته آژانس بین المللی انرژی اتمی توانست دسترسی بی سابقه ای به تاسیسات هسته ای ایران و زنجیره تدارکاتی هسته ای داشته باشد. این آژانس اکنون می تواند از فناوری های پادمانی به روز برای نظارت و راستی آزمایی استفاده کند تا بتواند مسیرهای مخفیانه احتمالی برای دستیابی به سلاح هسته ای را مسدود کند.

وزیر انرژی آمریکا در ادامه این بیانیه گفت: بخش های تشکیل دهنده برجام زمان فرار هسته ای ایران را از دو تا سه ماه، قبل از توافق به حداقل یک سال افزایش می دهد.

وی افزود: برجام با نتایج واقعی و ملموس امنیت جهانی را ارتقا داده است و به این کار برای سالهای آتی ادامه خواهد داد.

اطمینان از انتشار کامل نتایج بازرسی‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران

۱۵ سناتور دموکرات آمریکا در سالگرد توافق هسته ای بین ایران و قدرت های جهانی با ارسال نامه ای به باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از وی خواستند تا با همکاری نزدیکتر با آژانس بین المللی انرژی اتمی از انتشار تمامی جزئیات فنی بازرسی های این آژانس از تاسیسات هسته ای ایران اطمینان حاصل کند.

در این نامه آمده است: ما از دولتمان می خواهیم تا از انتشار تمامی جزئیات توسط آژانس اطمینان حاصل کند تا ما بتوانیم به قضاوت درباره وضعیت موجود برنامه هسته ای ایران ادامه دهیم.

در حالیکه گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی حکایت از اجرای تعهدات از سوی ایران دارد و آژانس اعلام داشته است که ایران در قبال لغو برخی تحریم هایش محدودیت هایی را بر برنامه هسته ای خود اعمال کرده است، اما این سناتور ها اعلام داشته اند که گزارش های اخیر آژانس بخشی از جزئیات سانتریفیوژها و همچنین به روزرسانی تبدیل تاسیسات فردو به تاسیسات تحقیقاتی را حذف کرده است.

در این نامه سناتورها تاکید کرده اند که نظام بازرسی های سرزده از تاسیسات هسته ای ایران موجب قوت توافق هسته ای صورت گرفته با ایران است.

گفتنی است تمامی این ۱۵ سناتور از حامیان توافق هسته ای با ایران بوده اند.

خزانه داری آمریکا: ایران ۳۰۰ حساب جدید در بانکهای خارجی دارد

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای که به مناسبت یک سالگی «برجام» در وبگاه این وزارتخانه منتشر کرد از توافق هسته ای ایران به عنوان یک دستاورد بین المللی چشمگیر یاد کرده و در عین حال مدعی شد که به این روش تهدید دستیابی تهران به سلاح هسته ای به مدد نیروی حاصل از تحریم های اقتصادی و دیپلماسی سخت گیرانه رفع شده است.

این وزارتخانه همچنین از پایبندی به تعهدات خود به رفع تحریم های هسته ای ایران مطابق با برجام از راه ارائه راهکار های واضح و به موقع به دولت و بخش خصوصی درباره نحوه تعامل با تهران به عنوان امری مجاز سخن گفت.

وزارت خزانه داری آمریکا همچنین عنوان کرد که ایران نیز به نوبه خود از برجام بهره مند شده است که این شامل افزایش چشمگیر صادرات نفت، افتتاح بیش از ۳۰۰ حساب جدید در بانک های خارجی، مذاکره برای دریافت میلیون ها دلا ر اعتبار مالی و افزایش ۳ میلیارد دلار سرمایه گذاری های مستقیم خارجی است.

با این حال این وزارتخانه با تکرار ادعاهای همیشگی، نگرانی از بابت مسائل غیر هسته ای نظیر آزمایش موشک های بالستیک ایران و اتهام حمایت از تروریسم را دلیلی موجه برای توسل به گزینه های نامعقول متعدد از جمله اعمال تحریم، معرفی کرد.

مجلس نمایندگان آمریکا دو لایحه ضد ایرانی دیگر را تصویب کرد

مجلس نمایندگان آمریکا همزمان با یک سالگی «برجام»، دو لایحه را با مضمون اعمال تحریم های جدید علیه برنامه موشکی ایران، حمایت از تروریسم و ممانعت از دستیابی این کشور به چرخه دلار و سیستم مالی آمریکا از تصویب گذراند.

این اقدام نمایندگان اکثرا جمهوریخواه آمریکا که در حال حاضر کنترل مجلس را به دست دارند، با هدف تضعیف دولت «باراک اوباما» رئیس جمهوری دموکرات این کشور و در حالی صورت گرفت که وی التزام خود به توافق هسته ای ایران را به عنوان دستاورد دوران ریاست جمهوریش اعلام کرده است.

اوباما پیشتر گفته بود که هر لایحه ای که به ضرر برجام تمام شود وتو خواهد کرد از جمله لایحه ای که روز گذشته با مضمون ممنوعیت خرید آب سنگین راکتور «اراک» به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا رسید.

هر سه لایحه ضد ایرانی با نسبت ۲۴۶ رای موافق به ۱۸۰ رای مخالف از تصویب مجلس گذشت – رقمی که با دو سوم آراء لازم برای خنثی کردن حق وتوی اوباما فاصله زیادی دارد.

نمایندگان جمهوریخواه در توضیح چرایی ارائه لوایح پیشنهادی می گویند که قصدشان ارسال پیامی واضح به دولت ایران است مبنی بر اینکه اگر به توافق بین المللی اش پایبند نباشد با عواقب سنگینی روبرو خواهد شد.

از سوی دیگر، عده ای هم می گویند دلیل اصلی سنگ اندازی ها در مسیر برجام این است که مبادا در ماه های پایانی دوران زمامداری اوباما، وی بخواهد برای حفظ توافق هسته ای به عنوان میراث ریاست جمهوریش، زیادی به تهران آزادی عمل بدهد.

علیرغم تهدید اوباما به وتو کردن لوایح تصویب شده، اقدامات گاه و بی گاه جمهوریخواهان آمریکا آن هم در شرایطی که این کشور درگیر انتخابات ریاست جمهوریست، جو سیاسی را متلاطم و خاطر حزب دموکرات را آشفته می کند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

گزارش کنگره، اثبات بی‌گناهی ایران در حملات تروریستی یازده سپتامبر

سی‌ان‌ان در گزارشی اعلام کرده کنگره آمریکا قرار است گزارش محرمانه 8 صفحه‌ای خود را درخصوص ارتباط رژیم سعودی با عاملان تروریستی حملات 11 سپتامبر سال 2001 در آمریکا منتشر کند. بنابراین، اتهامات دادگاه نیویورک درخصوص ارتباط ایران با هواپیماربایان اعتبار خود را از دست خواهد داد.

دادگاهی در نیویورک سه ماه پیش، در حکمی عجیب ایران را به پرداخت بیش از 10 میلیارد دلار به خانواده قربانیان حملات 11 سپتامبر و همچنین شرکت‌های بیمه محکوم کرد. این در حالی است که «جورج دنیلز،»  قاضی پرونده، هیچ‌گونه مدرکی که بیانگر ارتباط میان تهران و تروریست‌ها باشد، در اختیار نداشت.

توجیه قاضی دنیلز برای صدور چنین حکم غیرعادی این بود که ایران در دفاع از خود در این پرونده و برای اثبات دست نداشتن در حملات 11 سپتامبر مدرکی ارائه نداده است. نکته قابل تأمل اینجاست که این قاضی اعلام کرد مدرکی که دال بر حمایت مالی ریاض از تروریست‌ها باشد، بدست نیاورده است. اکنون در گزارش کنگره به ارتباط احتمالی خاندان آل‌سعود با هواپیماربایان اشاره شده است.

سلسله‌ای از حملات انتحاری 11 سپتامبر 2001 (20 شهریور 1380) به‌دست گروه تروریستی القاعده در خاک  آمریکا انجام شد. صبح آن روز، ۱۹ تروریست القاعده، چهار هواپیمای تجاری - مسافربری را ربودند. تروریست‌ها، دو هواپیما را در فاصله‌های زمانی گوناگون به برج‌های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در شهر نیویورک کوبیدند. در نتیجه این دو برخورد، همه مسافران به همراه عده بسیاری که در ساختمان‌ها حضور داشتند، کشته شدند. هر دو ساختمان، پس از دو ساعت به طور کامل ویران شدند و آسیب‌های زیادی نیز به ساختمان‌های پیرامون وارد شد.

گروه هواپیماربایان، هواپیمای سوم را به ساختمان  پنتاگون، واقع در ارلینگتون در ایالت «ویرجینیا» زدند. هواپیمای چهارم نیز نزدیک « شنکسویل» در ایالت «پنسیلوانیا» سرنگون شد. این در حالی بود که شماری از مسافران و خدمه پرواز پیش از سرنگونی هواپیما، تلاش کرده‌بودند تا کنترل هواپیما را به دست بگیرند. هیچ‌کدام از مسافران این پرواز و سه پرواز دیگر زنده نماندند. در این حملات ۲٬۹۹۳ نفر کشته شدند. بیش‌تر کشته‌شدگان این حمله‌ها شهروندان عادی بودند، که ملیت آن‌ها از ۹۰ کشور گوناگون جهان بود.

پولیتیکو: احتمال موفقیت طرح ناکام گذاشتن توافق هسته‌ای ایران

پولیتیکو با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: یک‌سال از حصول توافق هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی -بزرگترین دستاورد سیاسی «باراک اوباما،» رئیس‌جمهور آمریکا- می‌گذرد. با این وجود، مخالفان این توافق همچنان با شدت و حدت تمام به مبارزه علیه آن ادامه می‌دهند. در این گزارش همچنین احتمال پیروزی مخالفان برجام در این مبارزه تمام‌عیار رد نشده است.

در این گزارش، از «مارک دوبوتیز،» مدیر اجرایی «بنیاد دفاع از دموکراسی» و دیگر اعضای این نهاد صهیونیستی به عنوان دشمنان قسم‌خورده ایران نام برده شده است که از روز امضای «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) از هیچ اقدامی برای برای ناکام گذاشتن این توافق فروگذار نکرده‌اند.

دوبوتیز و همکارانش درست روز اعلام حصول توافق هسته‌ای در تابستان گذشته –که نگارنده گزارش آن را روزی تلخ برای آن‌ها می‌خواند- در حال مذاکره و طراحی فاز بعدی حملات خود علیه این توافق بودند.

در ادامه گزارش آمده است: دولت «باراک اوباما،» رئیس‌جمهور آمریکا، در طی دو ماه پس از دستیابی به توافق هسته‌ای تلاش کرد کنگره و شهروندان این کشور را به پذیرش آن متقاعد کنند. کاخ‌سفید در نهایت موفق شد -علی‌رغم مخالفت‌ها و سنگ‌اندازی‌های دوبوتیز و امثال وی- از رد شدن توافق مذکور در  کنگره جلوگیری کند. طبق این توافق‌نامه، ایران متعهد شد در ازای لغو بخشی از تحریم‌های بین‌المللی این کشور، برنامه‌های هسته‌ای خود را محدود کند. اکنون و یک سال پس از جشن دستیابی به توافق هسته‌ای در «وین» اتریش، به نظر می‌رسد دوبوتیز، قانونگذاران، گروه‌های فشار و لابی‌های صهیونیستی همچنان مبارزه خود را با شدت و حدت هر چه تمام‌تر ادامه می‌دهند؛ اما، این‌بار بر خلاف سال گذشته، اقدامات آن‌ها کمتر در معرض دید رسانه‌ها بوده است.

مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی، 20 کارشناس تحریم‌، چندین مشاور هسته‌ای، محققان حقوق‌بشر و کارشناسان تروریسم -در «اتاق فکرِ» ساختمان خاکستری که 6 بلوک آنطرف‌تر از کاخ‌سفید قرار دارد- در حال بررسی تمامی راه‌های ممکن برای نابودی توافق هسته‌ای هستند. با این حال، نوع مبارزه آن‌ها با سال گذشته و پیش از حصول توافق هسته‌ای، متفاوت است. این بار بر خلاف سال گذشته، دیگر از مباحثی از قبیل سانتریفیوژها و ذخایر اورانیوم خبری نیست، بلکه این گروه اکنون اقدامات خود را بر روی جلوگیری از بازگشت ایران به صحنه معاملات تجاری و دستیابی این کشور به منافع اقتصادی حاصل از لغو تحریم‌های هسته‌ای متمرکز کرده است.

اکنون برخی از حامیان توافق هسته‌ای نیز درخصوص پیامدهای طولانی مدت آن نگران شده‌اند و کسانی را که برای تحقق چنین توافقی تلاش کردند به لابی‌گری با برخی از شرکت‌های آمریکایی علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بازار ایران –از قبیل بوئینگ- متهم می‌کنند. به طوری که، نمایندگان کنگره چندین لایحه را برای برای جلوگیری از امضای قرارداد 25 میلیارد دلاری فروش هواپیماهای مسافربری بوئینگ به «ایران ایر» تصویب کردند.

در ادامه گزارش آمده است: اوباما تهدید کرده است قوانین کنگره را که ضد توافق هسته‌ای باشد، وتو خواهد کرد. با در نظر گرفتن اینکه جمهوری‌خواهان و برخی از دموکرات‌ها از هم‌اکنون مخالفت خود را با این توافق آشکارا اعلام می‌کنند، به نظر نمی‌رسد این تهدید اوباما آنچنان مؤثر واقع شود.

مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی در گزارش پنج‌شنبه خود به کمیته‌های سنا و کنگره، 16 نوع تحریم غیرهسته‌ای را علیه ایران پیشنهاد داده است. دوبوتیز در 8 سال گذشته، هر روز ساعت‌ها وقت خود را صرف ملاقات‌های حضوری، گفتگوهای تلفنی و فرستادن ایمیل به مشاوران نزدیک کلینتون کرده است. وی می‌گوید گروه همکارانش در حال حاضر به هر دو نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا درخصوص بازنگری توافق هسته‌ای و دستیابی به توافقی بهتر مشاوره می‌دهند.

بنیاد دفاع از دموکراسی یک اندیشکده نومحافظه کار مستقر در «واشینگتن دی‌سی» است. این نهاد خواهان اعمال تحریم‌ها علیه ایران در بخش انرژی، بانکداری و سوئیفت بوده است. بیشتر بودجه این بنیاد از سوی اهدا کنندگان حامی رژیم صهیونیستی، تأمین می‌شود. حمایت فزاینده‌ی این بنیاد از مداخله‌ی نظامی آمریکا در خاور میانه، مواضع خصمانه‌ی آن علیه ایران و دفاع از جنایت‌های رژیم صهیونیستی، همسو با سیاست‌های لابی‌‌های این رژیم است. 

اوباما، پرونده ایران را به آینده نامعلوم می‌سپارد

همزمان با یک ساله شدن توافق هسته ای ایران، برخی ناظران می گویند نگران این هستند که بعد از اوباما و مقاماتی که کمک کردند این توافق سربگیرد و حالا کمتر از شش ماه دیگر خواهند رفت، چه پیش خواهد آمد.

نگرانی ها از این بابت هستند که پایه های آشتی ایران و آمریکا، بر مبنای روابط شخصی دو بازیگر اصلی است که احتمالا حتی اگر وزیر سابق امور خارجه آمریکا، هیلاری کلینتون هم بر سر کار بیاید، عمر وزارت طرف آمریکایی، به دولت بعد نخواهد رسید.

در غیاب روابط دیپلماتیک رسمی، تلاش های محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و همتای آمریکائیش، جان کری و معاونان آن دو بود که باعث شد این توافق تاریخی انجام شود و مبادله زندانیان بین دو کشور رخ دهد. همچنین همین حس رابطه بود که اوایل امسال به کری اجازه داد بعد از تجاوز ملوانان نیروی دریایی آمریکا به آب های سرزمینی ایران، با گفتگوی تلفنی مانع تقابل نظامی دو کشور شود.

ویلیام لوئر، دیپلمات بازنشسته ای که 31 سال در امور خارجه آمریکا خدمت کرده است می گوید: «از 20 ژوئن به بعد دیگر کسی نخواهد بود که تلفن را بردارد و به فرد آن طرف خط بگوید: سلام. ببین! یک مشکلی هست. هیچ جایگزینی وجود ندارد که در چنین موقع اضطراری به کمک بیاید.»

لوئر هشدار داد: «فرصت برای اشتباهات، بسیار زیاد هستند. و وقتی که اشتباهی به وجود بیاید، باید به فکر حل آن باشید. با توجه به تاریخ روابط ایران و آمریکا، از سوی هر دو کشور، واکنش سریع، احتمالا جاهل مآبانه خواهد بود.»

برخی کارشناسان منطقه ای و دیپلمات های سابق، می ترسند که مقامات کنونی دولت اوباما، در ماه ژانویه جای خود را به افراد کم تجربه تر و ناتوان تر برای حل روابط شکننده ایران و آمریکا بدهند.

آرین طباطبایی، کارشناس مسائل ایران و استاد مهمان دانشگاه جرج واشینگتون می گوید چه کلینتون و چه ترامپ وارد کاخ سفید شوند، «روابط تا اندازه ای تحلیل خواهد رفت».

جمهوری خواهان کنگره با درخواست تحریم های بیشتر علیه ایران، سالگرد این توافق را گرامی داشتند و تهران این مسئله را نقض توافق قلمداد خواهد کرد. ایران و آمریکا، حتی در مورد نحوه مقابله با دشمن مشترکشان، داعش، رویکردهای متفاوتی دارند. حضور ناوهای آمریکایی در سواحل بحرین هم دائما باعث کش و قوس هایی بین نظامیان دو کشور می شود و تهدید دائمی محسوب می شود.

 

کد خبر 558638

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha