به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، تیمور سپهوند، مسئول دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان لرستان، امروز(۲۴ تیر) در جمع خبرنگاران، گفت: شورای نگهبان مطابق با اصول تعریف شده مسئول حراست، حفاظت و پاسداری از قانون اساسی جمهوری اسلامی است.
وی با بیان اینکه شورای نگهبان یکی از مهم ترین نهادهای حاکمیتی در نظام جمهوری اسلامی ایران است، افزود: برابر اصل94 قانون اساسی، نظارت برروند قانون گذاری در نظام جمهوری اسلامی برعهده شورای نگهبان است.
سپهوند، اظهار داشت: در اصل 94 قانون اساسی به صراحت اعلام شده که تمام قوانین مجلس شورای اسلامی باید در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گیرند.
مجلس شورای اسلامی بدون وجود شورای نگهبان جز در دو مورد اعتبار قانونی ندارد
وی با اشاره به اینکه در اصل 93 قانون اساسی نیز آمده است که مجلس شورای اسلامی بدون وجود شورای نگهبان جز در دو مورد اعتبار قانونی ندارد، عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی می تواند بدون نظارت شورای نگهبان اعتبار نامه نمایندگان را بررسی و حقوق دانان معرفی شده از سوی قوی قضائیه را انتخاب کند.
سپهوند، با اشاره به اینکه تفسیر قانون اساسی از وظایف شورای نگهبان است، افزود: در اصل 98 قانون اساسی به صراحت اعلام شده است که تفسیر قانون اساسی به عهده شورای نگهبان است.
وی، عنوان کرد: درخواست این تفسیر از سوی نهاد های حقیقی و حقوقی می تواند مطرح شود.
مسئول دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان لرستان، بیان کرد: طبق اصل 99 قانون اساسی شورای نگهبان وظیفه نظارت بر چهار انتخابات شامل ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، خبرگان رهبری و نظارت بر همه پرسی ها و رفراندوم ها را به عهده دارد.
شورای نگهبان نظارتی موثر و جامع در همه مراحل انتخابات دارد
سپهوند، با تاکید به اینکه نظارت شورای نگهبان بر انتخابات نظارتی استصوابی است، خاطرنشان کرد: مطابق مسئولیت و اختیار شورای نگهبان، نظارت بر انتخابات، نظارتی موثر، جامع، ساری و جاری است.
مسئول دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان لرستان، گفت: برابر ماده 28 قانون انتخابات، رسیدگی به صلاحیت نامزدهای انتخاباتی و مجلس شورای اسلامی، خبرگان رهبری برعهده شورای نگهبان است و تنها رسیدگی به صلاحیت نامزدهای انتخابات شورای شهر و روستا از حوزه اختیارات شورای نگهبان نیست.
وی با اشاره به ساختار شورای نگهبان، گفت: مطابق اصل 92 قانون اساسی، شورای نگهبان از دو دسته از افراد تشکیل شده که شامل شش نفر حقوقدان آگاه و فقیه با انتخاب مقام معظم رهبری و شش حقوقدان به انتخاب رئیس قوه قضائیه است.
سپهوند، ابراز کرد: برابر با اصل 92 قانون اساسی این 12 عضو شورای نگهبان به مدت شش سال برای عضویت در شورای نگهبان انتخاب می شوند.
وی اذعان داشت: شورای نگهبان 26 تیرماه سال 1359 بعد از پیروزی اولین دوره مجلس شورای اسلامی شکل گرفت.
سپهوند، ادامه داد: شورای نگهبان در استان ها و شهرستان ها دارای دفتر نظارت بر انتخابات است که در طول سال فعال است و کار ساماندهی و جذب ناظران بر انتخابات را برعهد دارد.
وی ادامه داد: در زمان برگزاری هر انتخابات، شش ماه قبل از زمان رسمی برگزاری انتخابات، هیئت های نظارتی دراستان ها و شهرستان ها امور مربوط به آموزش، جذب و ساماندهی ناظران را انجام داده و مسئولیت برگزاری انتخابات را به عهده دارند.
سپهوند، با بیان اینکه هیئت های نظارت شهرستانی و استانی دو مسئولیت مستقیم بر عهد دارند، گفت: به کار گیری و ساماندهی ناظران انتخابات و رسیدگی به صلاحیت های مقدماتی کاندیدا ها از جمله وظایف هیئت های نظارت استانی و شهرستانی است.
مسئول دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان لرستان، خاطرنشان کرد: تصمیم گیری نهایی از وظایف نهایی و مسلم شورای نگهبان است.
دفاتر استانی و شهرستانی نظارت، در هیچ مورد زیر نظر نهادهای استانی و شهرستانی نیستند
وی ادامه داد: مسئولیت نظارت در شهرستان ها و استان با نظارت هیئت مرکزی اجرایی می شود و در هیچ موردی زیر نظر هیچ مسئول استانی و شهرستانی نیست.
سپهوند، بیان کرد: دفاتر نظارت شهرستانی و استانی شورای نگهبان به عنوان یک تشکیلات مستقل زیر نظر شورای نگهبان ایفای نقش می کنند و با استقلال کامل برای حفظ نظام اسلامی انجام وظیفه کرده و تحت تاثیر هیج جریان سیاسی و اجتماعی نیستند.
وی افزود: شورای نگهبان به عنوان نهادی مستقل مطابق قانون و شرع اسلام وظایف قانونی خود را انجام می دهد.
ساماندهی12 هزارنیروی در دفاتر نظارت
سپهوند، با بیان اینکه 12 هزار نیرو در دفاتر نظارت بر انتخابات شورای نگهبان ساماندهی شده اند، افزود: به اقتضای برگزاری هر انتخابات این ناصر فراخوانی می شوند.
مسئول دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان لرستان، در ادامه با اشاره به روند تحقیقات شورای نگهبان از داوطلبان انتخابات های مختلف، ابراز کرد: تحقیقات شورای نگهبان قبل و حین ثبت نام از محل کار، محل تحصیلات و محل سکونت افراد انجام می شود.
ورود افراد با گرایش سیاسی مختلف به مجلس، نشان دهنده صحت نداشتن اظهار نظرگروه های سیاسی در مورد شورای نگهبان است
وی با تاکید به اینکه اظهار نظرگروه های سیاسی صحت ندارد، افزود: ورود افراد مختلف از گروه های سیاسی مختلف به مجلس شورای اسلامی نشان دهنده نبود دیدگاه سیاسی خاص در شورای نگهبان است.
نظر شما