به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، دکتر سیدحسین داوودی در نشست خبری با تاکید بر اینکه توسعه باید متوازن باشد، تصریح کرد: طی سال های اخیر شاهد توسعه هرمزگان در بخش های اقتصادی، تجاری و صنعتی هستیم تا جایی که از این استان به عنوان پایتخت اقتصادی ایران یاد می شود؛ درحالی که توسعه نباید تک بعدی باشد و همه حوزه ها ازجمله سلامت نیز می بایست متناسب با آن توسعه یابد.
وی در ادامه با اشاره به طرح تحول سلامت، از آن به عنوان مهمترین رویکرد اجتماعی پس از پیروزی انقلاب اسلامی یاد کرد و افزود: در هیچ دوره ای، همانند دولت تدبیر و امید، در این حد چه از لحاظ گفتار و چه از لحاظ منابع، از حوزه سلامت دفاع نشده است و امیدواریم ما عوامل اجرایی در این زمینه فرصت سوزی نکنیم.
دکتر داوودی با اشاره به مصوبه شورای برنامه ریزی استان هرمزگان، ادامه داد: از این پس هر طرح اقتصادی و صنعتی در این استان ملزم به دارا بودن پیوست سلامت است و صنایع فعال نیز از نظر اخلاقی ملزم به پیروی از این مصوبه می باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بازدیدهای اخیر از بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی شهرستان های ابوموسی، جاسک، سیریک و رودان، گفت: تا پایان هفته جاری از بیمارستان های سایر شهرستان ها نیز بازدید می شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همچنین به انتصابات اخیر در این مجموعه اشاره و اظهار کرد: در این انتصاب ها، اصل شایسته سالاری مد نظر بوده است.
وی با اذعان به اینکه دیدگاهم در حوزه سلامت، سخت افزاری نیست بلکه نرم افزاری می باشد، افزود: شاخص های سلامت جز با دیدگاه نرم افزاری تغییر نمی کند؛ دیدگاه سخت افزاری، سلامت مردم را نمی تواند تامین کند؛ البته سخت افزار می تواند ما را برای رسیدن به هدف یاری دهد اما خود هدف نیست.
داوودی با ذکر این نکته که توسعه پایدار با انسان سالم شکل می گیرد نه با خشت و آجر، بیان کرد: جامعه باید از مادران سالم برخوردار باشد تا فرزندانی سالم متولد شوند و توسعه اتفاق بیفتد.
وی، تامین سلامت را در گرو مشارکت همگانی دانست و گفت: از آن جایی که حوزه سلامت، تک بخشی نیست همه به ویژه رسانه ها باید برای تقویت جایگاه کارگروه سلامت و امنیت غذا در استان، با دانشگاه علوم پزشکی همکاری داشته باشند.
دکتر داوودی، آموزش پاسخگو را یکی دیگر از سیاست های خود در دور جدید مدیریت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اعلام کرد و با بیان اینکه تربیت نیروی انسانی باید متناسب با نیاز استان صورت گیرد، افزود: آموزش پزشکی ابتدا باید پاسخگوی نیازمندی های این استان باشد.
وی با اشاره به بهره مندی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از وجود 260 عضو هیات علمی، تصریح کرد: 40 درصد از اعضای هیات علمی این دانشگاه را نیروهای موقت تشکیل می دهند و ما باید در جهت تربیت و تامین نیروهای مورد نیاز ماندگار در استان حرکت کنیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه تنها 9 فوق تخصص تمام وقت در استان هرمزگان وجود دارد، اذعان کرد: تعداد فوق تخصص های شهرستان های برخی از استان ها از این تعداد بیشتر است.
وی در ادامه با اشاره به کمبود تخت بیمارستانی در هرمزگان، گفت: این درحالی است که سازمان تامین اجتماعی مجوز 300 تخت در استان را دارد اما هنوز در این زمینه اقدامی انجام نداده است.
داوودی به عدم استقبال بخش خصوصی در زمینه احداث بیمارستان اشاره کرد و افزود: اخیرا پیشنهادی مبنی بر احداث سه بیمارستان در بندرعباس، میناب و جاسک از سوی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی ارائه شده است.
وی همچنین خواستار راه اندازی کمیته تخصصی رسانه در حوزه سلامت شد و بیان کرد: رسانه ها به عنوان زبان گویای جامعه باید در راستای ارتقای شاخص های حوزه سلامت مطالبه گر باشند.
نظر شما