آمار کشف مواد مخدر در سه ماهه سال ۹۵/بیمه معتادن نهایی می شود

خبرگزاری شبستان: سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر جزییات آمار کشف مواد مخدر در سه ماه اول سال ۹۵ را اعلام کرد و گفت: بیمه معتادان در مرحله نهایی شدن است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری امروز گفت: تعداد 73 هزار نفر در سه ماهه اول سال جاری در محیط های آموزشی تحت آموزش قرار گرفته اند.

 

وی افزود: طرح جامع توانمندسازی و پیشگیری از آسیب های ا جتماعی  برای دانش آموزان و معلمان در استان های پرخطر اجرا شد برای مثال طرح جامع توانمندسازی دانش آموزان در هزار و 82 کارگاه آموزشی برای ۳ هزار دانش آموز و در 80 آموزشگاه اجرا شد. امیدواریم طرح توانمندسازی در استان های پرخطر دیگر اجرا شود و بتوانیم 70 درصد دانش آموزان را تحت پوشش این نوع طرح ها قرار دهیم.

 

افشار تصریح کرد: تمرکز و برنامه های پیشگیرانه اهمیت زیادی دارد و ما نشاط اجتماعی را به عنوان یک تکلیف به دستگاه ها ابلاغ کرده ایم.

 

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: تشکیل تشکل های دانش آموزی و دانشجویی تحت عنوان همیاران پیشگیری و سلامت توسط وزارت علوم و آموزش و پرورش باید مورد حمایت و تقویت قرار گیرد.

 

وی با اشاره به جلسه ای با حضور وزیر کار گفت: بحث پوشش بیمه ای که آیین نامه آن در سال 94 تدوین شده است، مطرح شد و امیدواریم به زودی نهایی شود و اعتبار 330 میلیارد ریال برای آن در نظر گرفته شده است.

 

وی بیان کرد: ایجاد مراکز توانمندسازی کارکنان در مراکز و مکان های صنعتی همچون عسلویه انجام شده است و اولین مرکز را راه اندازی کرده ایم.

 

وی به اولین جلسه کمیته درمان با حضور وزیر بهداشت و وزیر کار اشاره کرد و گفت: امیدواریم در این جلسه مشکلاتی در زمینه درمان، اعتیاد و توسعه مراکز درمانی و بازنگری آیین نامه ها بررسی و حل شود.

 

افشار با اشاره به تعداد تماس های خط ملی نیز گفت: در فروردین امسال 29 هزار و 568 و در اردیبهشت ماه 33 هزار و 214 تماس به خط ملی شده است.

 

وی با بیان اینکه بین 96 تا 98 درصد تماس ها را پاسخ داده ایم، بیان کرد: در فروردین ماه 83 درصد تماس ها از سوی زنان و 17 درصد از سوی مردان بوده است و در اردیبهشت ماه از سوی زنان 79 درصد تماس ها بوده و 20 درصد توسط مردان انجام شده است.

 

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: 82.6 درصد تماس ها از سوی افرادی که مصرف کننده نبودند در فروردین ماه گرفته شده و در اردیبهشت ماه 76.2 درصد تماس ها از سوی کسانی بوده است که خود مشکل اعتیاد نداشتند.

 

وی بیان کرد: ماه فروردین 38 درصد تماس ها از سوی مادرها، 31 درصد از سوی همسران و در اردیبهشت ماه 28 درصد از سوی همسران و 25 درصد از سوی مادران بوده است که نشان می دهد جنس زن به عنوان اساس خانواده به موضوع آسیب های اجتماعی اهمیت می دهد.

 

وی درباره ماده مخدر کتامین نیز بیان کرد: بیشتر در ترکیبات بیهوشی به ویژه در کودکان استفاده می شود و اگر فردی کتامین مصرف کند سوءمصرف آن موجب طپش قلب و توهم می شود. کتامین یک داروی تحت کنترل است و در داروخانه ها نباید وجود داشته باشد.

 

افشار در پاسخ به پرسش خبرنگار شبستان درباره آمار اعتیاد دانش آموزی گفت: آمار یک درصدی اعتیاد دانش آموزی معرف اعتیاد دانش آموزان نیست بین مصرف و اعتیاد فاصله زیاد وجود دارد. در طرح ارزیابی ما نگاه به اعتیاد دانش آموزان نگاه به مصرف در دوره های سوم راهنمایی تا آخر متوسطه است که حدود 4.7 میلیون دانش آموز را دربر می گیرد و یک درصد از آنان طی تحقیقات ما مصرف مواد مخدر داشته اند که تعداد 47 هزار نفر می شود.

 

وی بیان کرد: در غربالگری و مشاوره این آمار را به دست می آوریم که یک کار مشترک بین ما، وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش بوده است.

 

وی بیان کرد: بسیاری از ما می پرسند مگر اعتیاد دانش آموزان زیاد شده است که مراکز درمانی راه اندازی می کنید باید بگوییم این مراکز درمانی از قبل بوده است و تجربه درمانی اعتیاد را دارند.

 

افشار درباره آمار جمعیت نوزادان مبتلا به اعتیاد گفت: این آمار بسیار پراکنده است و مادرانی که اعتیاد دارند هنگامی که در به دنیا آوردن فرزندانشان به بیمارستان ها مراجعه می کنند فرزندی که به دنیا می آید، اعتیاد دارد اما آمارها بسیار پراکنده است.

 

وی درباره اعتیاد زنان نیز بیان کرد: در سال 80 آمار اعتیاد زنان 5 درصد بوده است و سال 90 این آمار 9 درصد شد که نشان دهنده افزایش جمعیت زنان معتاد است اما هنوز در این زمینه نیز آمار دقیقی وجود ندارد اما زنانه شدن اعتیاد یک فاجعه است.

 

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر از کشف محموله هرویین خبر داد و گفت:دستگاه کامیون شرکت بین‌المللی حمل و نقل با رانندگی یک فرد اهل کشور ترکیه به سمت قرقیزستان در حال حرکت بود که پس از ورود به ارومیه به سمت مرزهای شرقی کشور و لطف‌آباد که در مرز مشترک خراسان شمالی و قرقیزستان واقع شده، از سوی مأموران گمرک شناسایی شد. مأموران با محموله مشکوک روبه‌رو شدند و به وسیله ایکس‌ری توانستند یک فضای فشرده سربی بین راننده و خودرو را پیدا کنند.

 

وی ادامه داد: با دستور مأمور گمرک پلمپ بار باز می‌شود و در آن تعداد 252 بسته هروئین به میزان هر بسته یک کیلو و 16 گرم از مارک خرچنگ و عقرب کشف می‌شود. صاحب خودروی سواری پیش از دستگیری به ماموران گمرک رشوه داده است و رشوه پیشنهادی به همراه مواد مکشوفه صورت جلسه شده و تحقیقات ادامه دارد.

 

 

افشار با اشاره به آمار کفشیات سه ماه سال 95 گفت: آمار کشفیات تریاک در طول سه ماهه سال 95 نسبت به سال 94، 30 درصد رشد داشته است، در زمینه کشف هروئین نسبت به سال گذشته با رشد 19 درصدی روبرو بوده‌ایم .

 

وی ادامه داد: کشف 2 هزار و 387 کیلوگرم مورفین در سال 95 نسبت به سال گذشته رشد 188 درصدی داشته است و  در سه ماهه نخست امسال 424 کیلوگرم ماده مخدر شیشه کشف شد که نسبت به سال گذشته 40 درصد کاهش داشته است.

 

به گفته معاون کاهش تقاضا و مشارکت‌های ستاد مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی کشفیات کراک و کوکائین،تریاک سوخته نسبت به سال گذشته 6 درصد افزایش داشته است.

 

افشار تصریح کرد: به عبارتی 81 درصد از کشفیات مربوط به مواد مخدر تریاک، 18 درصد مربوط به ماده مخدر حشیش، 2/7 درصد هروئین، 1/3 درصد مورفین، 0/2 درصد را شیشه و 1/3 درصد را سایر کشفیات مواد مخدر به خود اختصاص داده شده است.

 

وی بیان کرد: نیروی انتظامی با اختصاص 92 درصد از کشفیات تأثیرگذارترین نهاد در میزان کشفیات بوده است و پس از آن وزارت اطلاعات با 5/2 درصد، نیروی بسیج با 2/7 درصد بیشترین میزان کشفیات مواد مخدر را داشتند و سایر کشفیات در این زمینه سهم گمرک و سازمان‌ زندان‌ها بوده است.

 

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر  ادامه داد: در سه ماهه نخست سال 94، 701 فقره عملیات کشف رخ داد که در نسبت مشابه امسال 5 درصدی کاهش داشته و به 669 عملیات رسیده است.

 

وی با بیا اینکه در مدت سه ماهه سال جاری  739 باند متلاشی شده‌اند گفت: این آمار نشان دهنده 2 درصد رشد منفی در زمینه متلاشی شدن باند‌ها است.

 

افشار بیان کرد:  در سال 94، تعداد 51 کارگاه شیشه منهدم شد که در سال 95 با کاهش 40 درصدی روبه رو بودیم و این تعداد به 30 کارگاه رسید.

 

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در سه ماهه نخست سال 95 با افزایش 18 درصدی خودروهای توقیفی روبرو بوده‌ایم در سه ماهه سال 95 تعداد 5 هزارو 183 خودرو متوقف شده است.

 

افشار بیان کرد: پاکسازی مناطق آلوده با تمرکز بر معتادان متجاهر در سال 95 با رشد 44 درصدی نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته روبرو بوده است.

 

وی درباره ی کاشت ماری جوانا در آپارتمان ها بیان کرد: ماری جوانا، علف، حشیش و گراف از جمله مواد مخدری هستند که به صورت بذر در دسترس هستند که استفاده از آنان به عنوان مواد مخدر جرم است و بیشتر ماری جوانایی که در کشور مصرف می‌شود از خارج از کشور وارد ایران می‌شود.

کد خبر 558325

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha